Tai, kas nutiks ateityje – paslaptis. Kartais, kai gyvenimas atrodo pernelyg sudėtingas ir painus, o sielą kamuoja begalė neatsakytų klausimų, galvoje gimsta idėja – reikia apsilankyti pas būrėją! Galbūt šimtametė senutė, tarologas ar ekstrasensas išpranašaus ateitį ir pasiūlys teisingiausią sprendimą.

Raganiai, ekstrasensai, būrėjai, žyniai gali pamatyti ateitį ir išpranašauti būsimus įvykius. Įvairių skelbimų, kuriuose reklamuojamos jų paslaugos, galima rasti spaudoje ir internete. Tačiau, kaip žinoti, kuriuo žmogumi galima pasitikėti. Kaip atpažinti iš tiesų talentingą mistiką? Kiekvienas, kuris ketina naudotis būrėjų paslaugomis, turėtų mokėti atpažinti tikrai gabų žmogų nuo šarlatano.

  • Tikrieji pranašautojai nemėgsta kelti triukšmo. Jiems nereikia reklamos. Apie juos garsas sklinda iš lūpų į lūpas. Be to, apie gerą būrėją ir kokybišką jo darbą greičiausiai bus nemažai gražių atsiliepimų internete. Tikriausiai neveltui pas kokią nors močiutę, gyvenančią atokiame kaime, traukia minios žmonių su sunkiomis problemomis, ligomis. Koks nors ekstrasensas galbūt gyvena prastame didmiesčio rajone, tačiau garsas apie išsipildžiusias jo pranašystes pasiekia net labiausiai nuo šios vietos nutolusius gyventojus. Talentas ir įgimti gabumai yra pati geriausia reklama.
  • Tikri būrėjai savo darbo vietoje neturi daug daiktų. Jiems gali užtekti vienos kortų kaladės ar maišelio su runomis. Namuose gali būti bažnytinių žvakių, šventųjų paveikslų, kryžių, švęsto vandens, paprastų ir būrimo kortų. Šarlatanai neretai naudoja kur kas daugiau detalių, kad sukurtų mistišką aurą namuose: anglių, kaukolių, kitų keistų atributų. Jų namai gali pasirodyti kaip magiškų priemonių parduotuvė. Čia galima rasti krištolinių rutulių, veidrodžių,  kaulų. Patalpoje tvyro labai stiprus smilkalų kvapas.
  • Tikras pranašautojas – kuklus. Jis nesistengia dirbtinai kurti įvaizdžio, užliūliuoti ryškiaspalviais apdarais, aukso papuošalais, gausybe talismanų ir amuletų. Greičiausiai jis arba ji bus apsirengęs labai paprastai, neiššaukiančiai, nebent ant kaklo pasikabinęs nedidelį kryželį arba turėti kitą kuklų papuošalą su natūraliais akmenimis, suteikiančiais stiprybės ir padedančiais išnaudoti savo galimybių potencialą.
  • Būrėjai pagal pašaukimą niekada neprašo pinigų už suteiktas paslaugas. Kiek mokėti, turės nuspręsti pats žmogus, kuris į juos kreipėsi. Jeigu būrėjas nurodo konkrečią sumą, už kurią galės išpranašauti ateitį, neverta gaišti laiko. Geriau toliau ieškoti patikimo pranašautojo. Tačiau yra nerašyta taisyklė, kad už kokybiškai suteiktas paslaugas reikia gausiai atsilyginti.
  • Taip pat reikia būti atsargiems, jei būrėjas žada atskleisti viską. Paprastai tai pranašautojų čigonų taktika.
  • Aiškiaregiems nebūtina užduoti klausimų atėjusiam. Ko gero, jie supras, kas labiausiai neramina pas juos ateinančius žmones dar iki lemtingo susitikimo. Žmogus, atėjęs pas būrėją, gali iš viso nekalbėti. Būrėjas ir taip viską pasakys be jokių papildomų užuominų: apie praeitį, dabartį ir ateitį.
  • Profesionalūs būrėjai paprastai nenaudoja tik vieno būrimo metodo. Jie visada bando rezultatus patikrinti kelis kartus. Pavyzdžiui, keletą kartų dėlioja taro kortas, paskui žiūri į delno linijas, buria iš kavos tirščių ir t. t.
  • Tikras žiniuonis nebandys įbauginti pas jį atėjusio žmogaus. Jis mėgins sušvelninti informaciją, atsižvelgdamas į tai, kad kai kurie asmenys jų pasakytus žodžius gali suprasti kaip verdiktą, kurio pakeisti neįmanoma. Be to, jis gali parodyti tinkamiausią kryptį, kuria reikia eiti, kad ateityje gyvenimas pasikeistų į gera.
  • Svarbiausia suprasti, kad net būrėjo apsimetėlio pranašystėmis galima taip įtikėti, kad jos iš tikrųjų išsipildys. Likimo posūkius galima paprasčiausiai sau įsiteigti. Svarbu nepasitikėti aklai. Labai patogu nueiti pas būrėją ir išklausyti ateities pranašysčių: paskui nereikia sukti galvos, jei kažkas gyvenime nepavyksta, nes esą taip buvo lemta. Kad ir kaip būtų, gyvenimas priklauso tik nuo paties žmogaus valios ir sprendimų.
  • Profesionalūs pranašautojas ne tik pasakys, ko reikia tikėtis ateityje, bet ir ką galima padaryti, kad būtų galima išvengti nelaimės ir ką reikėtų padaryti, kad gyvenimas būtų laimingesnis bei sėkmingesnis.
  • Ruošiantis pas būrėją, reikia apgalvoti, ko tikimasi iš šio vizito. Išmintinga būtų iš anksto suformuluoti klausimus ir pasiruošti būrimų seansui. Daugelis žmonių, turėdami kokių nors problemų, lankosi pas tam tikrus specialistus. Jie turi mėgstamiausią odontologą, kirpėją, ginekologą, žino, kur galima įsigyti kokybiškiausius akinius ar batus. Pagal tuos pačius reikalavimus, reikėtų rinktis ir būrėją, nes kas tinka vienam, kitam gali visiškai nepatikti ir atvirkščiai. Būrėjas turi būti toks žmogus, kuriuo būtų galima pasitikėti, kuris nekeltų įtampos. Žmogus pas jį apsilankęs jaustųsi komfortabiliai.