Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 8

3 požymiai, kad organizmui trūksta angliavandenių

Taip, gerai supratote – daugiau. Kūno rengybos profesionalai jau seniai kėlė prielaidą, kad jėgos treniruotės ir mažai angliavandenių turinti dieta yra tiesus kelias liekno kūno link. Tačiau kartais angliavandenių vengimas gali turėti neigiamų pasekmių, rašo womenshealthmag.com.

„Jeigu valgote daug riebalų turintį maistą ir suvartojate ne daugiau kaip 50 gramų angliavandenių per dieną, be to, saikingai vartojate baltymus – tai yra ketogeninė mityba – tai gali padidinti jūsų organizmo priklausomybę nuo riebalų energijai gauti, todėl galite daugiau jų sudeginti“, – aiškina vyriausias mokslo darbuotojas Carwynas Sharpas iš Nacionalinės stiprumo ir užsigrūdinimo asociacijos.

3 požymiai, kad vartojate per mažai angliavandenių

 3 požymiai, kad vartojate per mažai angliavandenių

Vis dėlto, pernelyg mažas angliavandenių kiekis gali duoti priešingą rezultatą. Jeigu vienas iš šių trijų požymių jus kankina ilgiau nei dvi savaites, kad pasiektumėte aukso vidurį, pamažu įtraukite į savo mitybą krakmolingo maisto (iki 150 gramų per dieną).

Nuovargis

Jeigu išeidami iš sporto salės jaučiatės tarsi sumušti – net jeigu lengvai sportavote – gali būti, kad jums reikia daugiau degalų. Todėl likus maždaug valandai iki treniruotės suvalgykite obuolį ar bananą (abu jie turi maždaug po 25 gramus angliavandenių).

Galvos skausmai

Kai jūsų organizmas energiją gauna degindamas riebalus, jis gamina ketonais vadinamas molekules. Jūs jas pašalinate su šlapimu, kartu su natriu, kas gali sukelti dehidrataciją ir galvos skausmus. Todėl dienos metu išgerkite kiek daugiau vandens arba prieš treniruotę išgerkite natriu praturtintus papildus.

Peršalimai

Angliavandeniai padeda gaminti antikūnius, kurie kovoja su ligomis. Tad jeigu gaunate per mažai angliavandenių – daugeliui tai yra mažiau nei 100 gramų per dieną – galite dažniau sirgti. Nerafinuoti angliavandeniai, tokie kaip batatai, gali padėti išsaugoti sveikatą ir energiją.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Pyragėliai su obuolių įdaru

Skanūs, lengvai ir greitai pagaminami, pyragėliai su obuolių įdaru. Gaminame. Pyragėliai su obuolių įdaru

Skaityti daugiau

19.01.2018 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Drėkinamoji varškės ir medaus kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Riebios veido odos. Ingredientai: Varškė, Skystas medus, Kiaušinis

Skaityti daugiau

20.12.2017 laikas 15:58 Receptai – Patiekalai Receptai lieknėjantiems (šunobelės, mėtų)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: šunobelės šaknų, mėtų lapų, dilgėlių lapų, ajero šaknų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau