Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Balandžio » 18

50-ies galaktikų infraspinduliuotė byloja, kad žvaigždžių energiją galbūt naudoja... pažangios civilizacijos?

Mokslininkai mano atradę 50 galaktikų, kuriose gali klestėti protaujančių būtybių civilizacijos. Pasirodo, šių galaktikų infraraudonasis spindulingumas yra "neįprastai didelis", o tai gali būti ypač pažangios civilizacijos požymis. Anot tyrėjų, visai įmanoma, kad šiose galaktikose nežemiškos rasės eksploatuoja žvaigždžių energiją, todėl šios galaktikos išspinduliuoja per daug infraraudonųjų spindulių.

Tyrimui vadovavo Pensilvanijos universiteto (JAV) Egzoplanetų ir gyvybei tinkamų pasaulio centro tyrėjas dr. Jasonas Wrightas. Tyrimo rezultatai publikuoti žurnale "Astrophysical Journal".

"Pagrindinė tyrimo tezė – tokia: jei visa galaktika yra kolonizuota pažangios civilizacijos, energija, kurią gamina tos civilizacijos technologijos, turėtų būti aptinkama viduriniojo infraraudonųjų bangų segmento pavidalu", - teigia J. Wrightas.

Jo teigimu, kad tai būtų pastebima, toji rasė turėtų naudoti nepaprastai daug energijos, kuri gali būti išgaunama eksploatuojant galaktiką sudarančias žvaigždes. Tačiau, anot tyrimo autoriaus, "fundamentalūs šiluminės dinamikos (termodinamikos) dėsniai byloja, kad dėl tokio energijos eksploatavimo turėtų būti išspinduliuojamos infraraudonosios bangos." Tokias turėtų fiksuoti NASA infraraudonųjų spindulių teleskopas WISE.

Tyrėjai nusprendė įvertinti 100 tūkst. galaktikų spindulingumą. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad penkiasdešimčiai galaktikų būdingas "infraraudonosios spinduliuotės perteklius".

Tolesni šio galaktikų penkiasdešimtuko tyrimai gali atskleisti, jog tą perteklių lemia natūralios gamtinės priežastys, - sutinka J. Wrightas. – Priešingu atveju, tai galėtų reikšti, jog infraraudonųjų spindulių gausą galbūt reikėtų sieti su pažangiomis protaujančių būtybių civilizacijomis."

Vis dėlto tyrimo autorius atkreipia dėmesį, kad nė vienoje iš tų 100 tūkst. galaktikų, įskaitant ir keistąjį 50-uką, neišnaudojama daugiau nei 85 proc. žvaigždžių šviesos energijos. Kitas vertus, visai gali būti, kad kai kuriose galaktikose iš tikrųjų klesti protaujančių būtybių rasės, tačiau jų technologijos išspinduliuoja mažiau energijos nei mes galime aptikti.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://technologijos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
27.08.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sklerozes gydymui
Sklerozė liaudies medicinoje, Sklerozė, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo sklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 08:52 Receptai – Patiekalai Svogūnas, žąsų taukai gydo bronchitą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Svogūnas, Žąsų taukai

Skaityti daugiau

02.09.2019 laikas 11:19 Receptai – Patiekalai Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Sotaus pyrago gaminimas iš moliūgo.. Paruošas pyragas yra minkštas, trupininis, šiek tiek drėgnas. Ir labai skanus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau