Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 9

5 geriausi būdai susigrąžinti skonį po nudegimo! Kaip išgydyti nudegintą liežuvį?

Žiema. Šaltis. Arbata, kad sušilti, o ji... nudegina liežuvį!

Kiekvienas iš mūsų turėjo tokią situaciją, po kurios tave persekioja nudegimo jausmas ir jūs visai nustojate jausti skonį visai dienai!

Kai kurie žmonės jaučia deginimo pojūtį ant liežuvio, be jokios priežasties. Ši medicininė būklė yra žinoma, kaip karšto liežuvio sindromas, kuris skiriasi nuo apdeginto liežuvio.
Nepaisant visko, apdegintas liežuvis paveikia jūsų skonio receptorius, kurie sumažina skonio pojūtį.

Priklausomai nuo nudegimo laipsnio, gali būti tokie simptomai, kaip skausmas, paraudimas ant liežuvio paviršiaus, patinimas ir net išbėrimas.

Net nedideli nudegimai ant liežuvio galo gali sukelti diskomfortą, kuris dažniausiai pasireiškia, valgant ar geriant šiltą kažką šilto.

Stiprūs nudegimai gali sukelti infekciją. Jeigu nudegimas yra sunkus, nedelsiant kreipkitės pas gydytoją.

Burnos nudegimas

Štai 5 būdai, kaip išsigydyti nudegusį liežuvį:

Kvėpuoti per burną. Kai jūs suvalgote kažką karšto, reikia jį išspjauti ir sutraukti savo liežuvį į vidų ir pradėti kvėpuoti per burną. Kai kvėpuojate per burną, šaltas oras teka per liežuvio paviršių, suteikdamas skausmo palengvėjimą. Taip kvėpuokite, kol nepajusite palengvėjimą.

Suvalgyti kažką šalto. Tai, taip pat sumažina uždegimą ir apsaugo audinių pažeidimą. Be to, bus išlaikyta drėgna burna, o tai apsaugos nuo žalingų bakterijų, kurios gali sukelti infekciją.

Praskalaukite burna šiltu vandeniu. Tai dar vienas natūralus būdas nuo nudeginto liežuvio. Geriausia naudoti šilta sūrų vandenį, nes druska padeda išvengti infekcijos burnoje ir aplink pažeistų audinių ant liežuvio.
Sumaišykite ½ arbatinio šaukštelio druskos į stiklinę šilto vandens. Skalaukite burną šiuo tirpalu 30 sekundžių, prieš išspjaunant. Tai turėtu būti daroma kelis kartus per dieną, kol liežuvis neužgis.

Medus. Medus dar viena puiki priemonė gydant nudegusį liežuvį. Jo anti-bakterinės savybės apsaugo pažeistą odą nuo infekcijos. Plius, tai natūrali priešuždegiminė priemonė mažinanti patinimą ir skausmą.
Uždėkite 1 arbatinį šaukštelį ant liežuvio. Medus turi būtį ant nudeginto liežuvio kiek galima ilgiau, tirpinamas ant liežuvio, prieš jį praryjant. Pakartokite procedūrą du ar tris kartus per dieną.

Dėmesio: medus neturėtų būti skiriamas vaikams iki 1 metų.

Aloe Vera. Aloe Vera dar viena nuostabi priemonė gydant nudegintą liežuvį. Jis ramina ne tik pažeistas ląsteles ant liežuvio, bet taip pat padeda sumažinti skausmą ir uždegimą. Gelis nuo alavijo lapų jums reikia dėti ant ant viso liežuvio, kad nuraminti nudegimą. Kartokite kelis kartus per dieną.
Jūs taip pat galite užšaldyti alavijo gelį į ledo kubelius ir čiulpti juos reguliariai.

Jeigu turite rimtų sveikatos problemų ar stiprų skausmą, rekomenduojame pasikonsultuoti su gydytoju. Savigyda gali būti pavojinga jūsų sveikatai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://www.top10homeremedies.com/how-to/heal-burnt-tongue.html/3

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.08.2019 laikas 20:35 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai

Gaminame. Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai Batono riekutes užpilame pienu ir paliekame išmirkti. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkesne tarka. Taip pat sutarkuojame svogūną. Česnako skilteles išspaudžiame. Į ...

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 19:43 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai užkimus
Užkimus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai užkimus, receptai nuo užkimimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau