Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Lapkričio » 10

7 mitai apie dietą be glitimo

Vis daugiau prekybos centrų ir sveiko maisto parduotuvių prekiauja produktais be glitimo. Tuo džiaugiasi sergantys celiakija, kurie negali valgyti glitimo. Tačiau glitimo vengia ne tik tie, kurie serga celiakija ar yra jautrūs kviečiams. Glitimas – tai baltymas, esantis kviečiuose, rugiuose ir miežiuose. Ar tikrai produktai su glitimu kenkia jūsų sveikatai? Ar jo atsisakius galima numesti svorio? O galbūt nieko tokio kartais suvalgyti ir kitokių produktų?

Šiandien dauguma žmonių, jei ne atsisako glitimo, tai bent pagalvoja apie tai, kad tą padaryti reikėtų dėl geros sveikatos. Maždaug trečdalis amerikiečių teigia, kad norėtų atsisakyti glitimo, nors apklausos rodo, kad didžioji dalis gyventojų apskritai nežino, kas tai yra. Dauguma nežino, kas pasikeistų, jei atsisakytų glitimo arba mano, kad, norint išvengti glitimo, reikia atsisakyti visų angliavandenių. Arba tiki, kad, atsisakius glitimo, svoris kris be jokių pastangų.

Duona be glitimo

7 mitai apie dietą be glitimo:

  • Visiems reikia atsisakyti glitimo. Netiesa. Svarbiausia reikia atkreipti dėmesį į savo kūno simptomus. Galima išskirti dvi žmonių grupes, kuriems būtinai reikia atisakyti glitimo. Jo griežtai vengti reikia asmenims, sergantiems autoimunine liga – celiakija, nes organizmas nesugeba skaidyti, virškinti glitimo. Liga diagnozuojama pagal kraujo mėginio arba plonojo žarnyno biopsijos rezultatus. Galima nesirgti celiakija, bet patirti nemalonius virškinimo sutrikimus, suvalgius duonos ar kitų miltinių gaminių. Jeigu turite alergiją kviečiams, jų reikėtų atsisakyti, bet tai nereiškia, kad negalite vartoti jokių glitimo turinčių produktų. Greičiausiai galite vartoti miežius ir rugius.
  • Atsisakius glitimo organizmui trūks maistinių medžiagų. Netiesa. Glitimo organizmui nereikia. Glitimas – tai baltymas, o baltymų galima gauti iš kitų maisto produktų. Todėl visiškai saugu jo atsisakyti, net jei neturite jokių sveikatos sutrikimų. Dažniausiai glitimo atsisakymas – tai tik vienas žingsnelis, siekiant pradėti maitintis sveikiau, pirkti daugiau šviežio, skaidulų turtingo maisto.
  • Glitimo atsisakymas padės numesti svorio. Kai kurie žmonės gali numesti svorio, kiti – gali numesti. Kiekvieną kartą, kai atsisakote kokio nors produkto, kyla pavojus, kad jį pakeisite kažkuo, kas neleis jums numesti svorio ar net skatins jo augimą. Jei nesaikingai užkandžiausite sausainiais ir pyragaičiais be glitimo, tikrai priaugsite svorio. Kai kurie žmonės, atsisakę glitimo, pradeda valgyti didesnes maisto porcijas, net yra įsitikinę, kad tai sveikas maistas ir jis negali pakenkti. Be to, reikėtų vengti baltų ryžių, nors jie neturi glitimo, bet taip pat skatina svorio augimą kaip ir baltų miltų makaronai. Rekomenduojama rinktis viso grūdo produktus.
  • Iš valgiaraščio reikės išbraukti visus angliavandenius. Glitimo atsisakymas – tai ne tas pats, kas atsisakyti angliavandenių. Bulvės, batatai, moliūgai, ankštinės daržovės – angliavandeniai be glitimo. Sausainius galima keisti skrudintais avinžirniais, baltus miltus galima keisti avinžirnių miltais ir pan.
  • Negalima vartoti jokių grūdų bei kruopų. Galima vartoti bolivinių balandų sėklas, ruduosius ir laukinius ryžius, grikius, kukurūzus, soras, burnočius, asbisininių posmilgių dribsnius ir kitus grūdus, kuriuose nėra glitimo.
  • Niekada nebus galima paskanauti glitimo turinčių patiekalų. Jeigu nesergate celiakija, nieko baisaus nenutiks, jei retkarčiais leisite sau suvalgyti glitimo turinčių maisto produktų ar patiekalų, pavyzdžiui, picos. Svarbu stebėti savo kūno savijautą ir nevalgyti, jei jaučiami nemalonūs simptomai, diskomfortas.
  • Glitimo yra tik grūduose. Mitas! Glitimo gali būti įvairiuose maisto produktuose, nes jis naudojamas sutirštinti, suteiti formą maisto gaminiams. Todėl atsisakius glitimo, reikia atsiminti, kad reikės atidžiai skaityti produktų etiketes. Glitimo dažnai gali būti sriubose, mėsos pakaitaluose, energetiniuose batonėliuose, salotų užpiluose, bulvių traškučiuose, sojų padaže ir t. t.
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://priekavos.lt/7-mitai-apie-dieta-be-glitimo/

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.09.2018 laikas 10:38 Receptai – Patiekalai Vaistažolės odos ligoms gydyti

Odos ligos liaudies medicinoje, Vaistažolės odos ligoms gydyti, receptai odos ligoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis va...

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 08:02 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gastrito

Gastritas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo gastrito, gastritas, gastrito gydymas, gastrito receptai, vaistažolės gastritui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažo...

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau