Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Karo Paslaptys » 2017 » Vasario » 27

Adolfo Hitlerio atominė bomba. Versijos

Paviešinti JAV archyvo dokumentai liudija, kad nacistinė Vokietija galimai atliko bandymus su atomine bomba dar nesibaigus Antrajam pasauliniam karui. Neseniai išslaptintas Vašingtono nacionalinių archyvų (The National Archives) dokumentų aplankas APO 696 – tai detali apžvalga, kurioje analizuojama, kaip toli Trečiojo reicho mokslininkai buvo pažengę Hitlerio itin pageidautos atominės bombos projekto vystymo srityje, rašo „The Daily Mail“.

Šiuose dokumentuose, kurie pateko į populiaraus dienraščio „Bild“ žurnalistų rankas, teigiama, kad užduotimi, tekusia 1944-1947 m. ataskaitą rengusiems mokslininkams, tapo tyrimai vokiečių atominės bombos praktinio panaudojimo tema. Ši ataskaita parengta daugybės amerikiečių ir britų žvalgybininkų, o šios informacijos patvirtinimu tapo keturių Vokietijos ekspertų – dviejų chemijos ir fizikos specialistų, vieno chemijos specialisto ir vieno raketų eksperto – parodymai.

Adolfo Hitlerio atominė bomba. Versijos

Panašu, kad Hitlerio mokslininkams nepavyko atlikti proveržio atominių technologijų srityje. Vis tik dokumentuose kalbama apie 1944 m. galimai atliktą nesudėtingo užtaiso bandymą. Vokiečių piloto bandytojo Hanso Zinsserio parodymai pateikiami kaip šios informacijos patvirtinimas. Raketų ekspertas tikina 1944 m. vykdydamas bandomąjį skrydį šalia Liudviglusto danguje matęs branduolinio sprogimo grybą.

„1944 m. spalio mėn. pradžioje skridau 12-15 km atstumu nuo Liudviglusto atominių bandymų stoties (į pietus nuo Liubeko). Mačiau grybo formos debesį su audringomis banguojančiomis sekcijomis (apie 7 tūkst. metrų aukštyje), be jokių matomų jungčių su vieta, kur įvyko sprogimas. Stiprūs trikdžiai ir galimybės tęsti komunikaciją radijo bangomis nebuvimas.“ – tokius parodymus Sąjungininkų tyrėjams davė jis.

Praėjus valandai kitas pilotas taip pat pakilo į orą iš Liudviglusto ir stebėjo tokį patį fenomeną. Remiantis archyve saugotais dokumentais, italų korespondentas Luigi Romersa būdamas ant žemės stebėjo tą patį sprogimą. Šis asmuo Italijos diktatoriaus Benito Mussolini buvo siųstas stebėti vokiečių „naujojo ginklo“ bandymą. Jam buvo nurodyta grįžus įspūdžiais pasidalinti su diktatoriumi.

Žinoma, kad Hitleris siekė rezultatų atominių technologijų srityje ir norėjo, kad V-2 raketos galėtų tokius užtaisus gabenti. Tokiu būdu jis planavo sunaikinti Jungtinę Karalystę (JK). Keturių mokslininkų iš Vokietijos parodymų pagrindu parengtoje ir neseniai išslaptintoje ataskaitoje minimas ir 1943 m. Berlyne surengtas itin slaptas susitikimas, kuriame Hitlerio favoritu vadintas ginklavimosi ministras Albertas Speeras dalyvavo diskusijoje, gavusioje atominio viršūnių susitikimo pavadinimą.

Ataskaitos pabaigoje teigiama, kad, Sąjungininkų manymu, vokiečiams nepavyko pasiekti tikslo – sukelti grandininės branduolinės reakcijos, būtinos branduoliniam sprogimui įvykti. Vis tik niekam nepavyksta rasti paaiškinimo, ką gi matė liudininkai danguje virš Liudviglusto 1944 m.

Delfi ir karo paslaptys

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.07.2019 laikas 20:14 Receptai – Patiekalai Kepti varškėčiai
Gaminame namuose. Kepti varškėčiai. Varškėčius apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių. Kepti varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!

Skaityti daugiau

30.08.2018 laikas 07:48 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai pleiskanų gydymui

Pleiskanų naikinimas liaudies medicinoje, Pleiskanų naikinimas, receptai nuo pleiskanų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

19.12.2017 laikas 13:16 Receptai – Patiekalai Receptas lieknėjantiems (šermukšnio, dilgėlių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: šermukšnio uogų, 3 dalys dilgėlių lapų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 07:50 Horoskopas kovo 19 d.: Šiandien bus sveikatos ženklas
Šiandien niekas neturėtų susirgti. O jei kovo 19 d. susirgote, vadinasi, jūsų organizme jau seniai kažkas buvo ne taip, kaip reikia, ir Saulės energijos srautas jums tik išryškino problemą.

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau