Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 6

Agresyvus elgesys blogas maistas ir trūkumas vitaminų

Kuo įvairiausių vitaminų ir mineralų trūkumas žmogaus organizme gali lemti psichinį nestabilumą ir agresyvų elgesį.

Pripažinta JAV mitybos specialistė dr. Sylvia Onusic paskelbė didelį straipsnį „Agresyvus elgesys: sprendimas ranka pasiekiamas“, kuriame ieško priežasčių, kodėl JAV išplito agresyvus elgesys, ypač tarp paauglių.

„Mes galime kaltinti žiniasklaidos atspindimą smurtą ir įtampas šeimoje, tačiau faktas tas, kad daug amerikiečių gyvena daugiausia vartodami perdirbtą maistą, netekusį vitaminų, ir kenčia nuo blogos mitybos. Daugeliu atveju tai reiškia, kad jų smegenys badauja“, rašo straipsnio autorė.

Agresyvus elgesys blogas maistas ir trūkumas vitaminų

Kaip itin reikšmingą ji išskiria vitaminų A, D, K, B1, B3, B6, B12 ir tokių mineralų kaip jodas, kalis, geležis, magnis, cinkas, chromas ir manganas nepakankamumą, praneša medicalnewstoday.com.

Pasak autorės, gydytojai pastebi, kad grįžta tokios prastos mitybos iššauktos ligos kaip skorbutas ir pelagra, kurios jau seniai laikytos išgyvendintomis. Daugelis tokių negalavimų lemia smegenų pažeidimus.

Pelagra yra vitamino B3 trūkumo sukelta liga, o jos simptomai yra nerimas, hiperaktyvumas, depresija, letargija, galvos skausmai, nemiga ir haliucinacijos. Cinko nepakankamumas siejamas su piktu, agresyviu ir priešišku elgesiu.

Žarnyno problemos ir alergija grūdiniam baltymui gliutenui gali sustiprinti kai kurių maistinių medžiagų nepakankamumą. Alergija gliutenui siejama su šizofrenija.

„Viską dar labiau pablogina labai dažnai į maistą dedami egzotoksinai kaip mononatrio glutamatas (skonio stipriklis) ir aspartamas (saldiklis). Žmonės, kurie nuolat vartoja perdirbtą maistą ir geria saldžius gazuotus gėrimus, labai dažnai susiduria su tomis protą keičiančiomis cheminėmis medžiagomis“, rašo dr. S. Onusic.

Be kita ko, neseniai nustatyta, kad aspartamas dėl jo poveikio insulinui skatina kūno masės didėjimą.

Kiti maisto priedai, siejami su agresyviu elgesiu, yra cukrus, dirbtiniai dažikliai, kofeinas, alkoholis ir soja. Iš užterštos aplinkos žmogus gauna gyvsidabrio, arseno, švino, antipirenų, pesticidų, sunkiųjų metalų ir teflono. Prie viso šito kokteilio galima dar pridėti psichiatrijoje taikomus vaistus.

„Vienintelis sprendimas įveikti vis didėjantį smurto lygį yra grįžimas prie tikro, maistingųjų medžiagų turtingo maisto“, sako dr. Sally Fallon Morell, Weston A. Price fondo direktorė. „Mes turime sukurti kultūrą, kurioje valgyti perdirbtą maistą laikoma blogo tono ženklu, o maisto gaminimas namuose yra vertinamas kaip gyvenimą puoselėjantis gebėjimas“.

Įžymaus JAV dietologo Weston A. Price vardu pavadintas fondas prieš trejus metus sukritikavo blogą mokyklose patiekiamų pietų kokybę ir JAV valdžios patvirtintas mitybos rekomendacijas, kuriomis turi vadovautis federalinį finansavimą gaunančios mokyklos.

Tada fondo atstovai be kita ko teigė, kad vaikai turi gauti ir cholesterolio turtingo maisto, kad tinkamai vystytųsi protiškai ir emociškai.

Tyrimais nustatyta, kad į depresiją linkusiems asmenims, labiausiai į smurtą linkusiems nusikaltėliams ir savižudžiams būdingi maži cholesterolio kiekiai kraujyje.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1220310428017643&id=118624938186203

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.09.2019 laikas 19:30 Receptai – Patiekalai Karališkas obuolių pyragas: stulbinančiai skanus
Skanus pyragas su trapia tešla, grietinėle ir traškiu pabarsimu. Tikrai karališkas.

Skaityti daugiau

01.09.2019 laikas 14:05 Receptai – Patiekalai Skaniausi pyragėliai per 20 minučių
Skanūs pyragėliai su įdaru. Labai sunku nuo jų atsitraukti. Dingsta akimirksniu! Norėdami sužinoti daugiau apie paruošimą, žiūrėkite vaizdo įrašą:

Skaityti daugiau

02.11.2019 laikas 16:40 Receptai – Patiekalai Vištienos kepsneliai pievagrybių ir Marsala vyno padaže
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai ir išmuškite iki plonų kepsnelių, pagardinkite druska bei pipirais. Kepsnelius išvoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Apkepkite iš abie...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau