Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2016 » Liepos » 6

Anomalija Baltijos jūroje: Baltijos NSO

Paslaptingas objektas, aptiktas Baltijos jūros dugne, pradžiugino daug specialistų. Įspūdingą radinį ėmė tyrinėti visi - nuo profesionalių istorikų iki įvairiausio kalibro ufologų.

Keliamos įvairiausios hipotezės apie tai, kas yra šis objektas, tačiau nė viena hipotezė dar nesugebėjo to paaiškinti.

Baltijos NSO (Baltic UFO) arba Baltijos anomalija (Baltic anomaly) - taip pasaulinės informacinės agentūros vadina keistą apskritą objektą, šalia kurio dar neseniai dirbo švedų okeanografų ekspedicija, kuriai vadovavo Piteris Lindbergas ir Denisas Asbergas. Suprasti, kas konkrečiai randasi 87 metrų gylyje, iki šiol nepavyksta. Tačiau prielaidos, kurias daro ekspertai, peržiūrėję povandeninio filmavimo medžiagą, yra pačios keisčiausios. Viena iš paskutinių hipotezių - aptiktas Antrojo pasaulinio karo laikų slaptas ginklas, kuriuo vokiečiai kovojo prieš sovietų ir britų povandeninius laivus.

Tačiau kodėl tokia objekto forma - kaip „skraidančios lėkštės"? Priminsime, kad paslaptingąjį objektą Baltijos jūroje 2011-ųjų metų vasarą aptiko švedai, kurie dabar jį ir tiria. Apie 60 m skersmens objektas buvo pastebėtas, tiriant jūros dugną sonaru.

- Per 18 savo profesionalios veiklos metų nesu matęs nieko panašaus, - tąkart nusistebėjo Lindbergas. Iš tiesų, objektas stebina savo taisyklinga geometrine forma, jis panašus į kosminį laivą iš filmo „Žvaigždžių karai" ar į kažkokį architektūrinį statinį, panašų į Stounhendžą. Kai kas teigia, kad jūros dugne guli viena vokiečių „skraidanti lėkštė", apie kurias gandai sklinda gana atkakliai.

Ekspedicija buvo organizuota 2012-ais metais. Pačios pirmosios iš arti padarytos objekto nuotraukos Baltijos NSO vieta parodė, kad nepanašu, jog šis objektas būtų kada nors skridęs.

Panašu, kad tai ne „skraidanti lėkštė", o greičiau kažkoks statinys. Nuo Baltijos NSO į šoną eina įspausta dugne apie 300 m ilgio juosta ir grioveliai. Atrodytų, tarsi tai būtų avarinio stabdymo pėdsakas.

- Objektas primena grybo kepurę,

- pranešė vienas iš akvalangistų-tyrinėtojų Stefanas Hogebornas.

- Jis pakilęs virš dugno 4 m.

"Grybo“ viršuje - ovalo formos skylė, aplink ją - keisti „nudegimai": dariniai, panašūs į degimo šaltinius, padengti suodžiais.

Trys ekspedicijos, kuriose dalyvavo narai, tyrusios keistąjį objektą, pastebėjo tris ypatybes, kurių ir šiandien negalima paaiškinti.

Baltijos NSO arba Baltijos anomalija

Ilgi koridoriai su vertikaliomis sienomis, keisti kampiniai įdubimai, nenormalus radijo signalas virš objekto, atstumas tarp paties disko formos objekto ir kylančio jūros dugno, ant kurio jis guli, keistos temperatūros ir kompaso nuokrypiai, pavyzdžiuose esančios perkaitintos organinės medžiagos, jau nekalbant apie mažiausiai vieną apskritą skylę paviršiuje, vedančią į objektą, kuris šiandien vis dar yra neištirtas.

Anomalija Baltijos jūroje

Pirmasis tiriamas daiktas buvo nuo objekto paviršiaus paimtas akmuo. Tyrimų rezultatai parodė, kad šis akmuo - tai bazaltas, turintis sudegusios organinės medžiagos pėdsakų. Šį mėginį tyrė Vaicmano institutas ir Tel Avivo universiteto Archeologijos institutas.

Mokslininkų ataskaitoje nurodoma, kad juos apstulbino aptikta medžiaga, kurią „greičiausiai, galima aptikti šiuolaikinėje statyboje arba, kaip šiuo atveju, įvykus laivo avarijai".

Profesionalus naras Stefanas Hogenbornas, tiriantis įvairias anomalijas, pasakoja, jog kai tik narai atsidurdavo virš šio nežinomo objekto, iš karto nustodavo veikti fotoaparatai ir palydoviniai telefonai. Pakakdavo tik šiek tiek nuplaukti tolyn nuo objekto -visa aparatūra vėl kuo puikiausiai veikė. Jis pasakojo: „Nustodavo veikti visi elektros prietaisai, tačiau pakakdavo nutolti apie 200 m bet kuria kryptimi, viskas vėl imdavo veikti“.

Švedų tyrėjai pažymi, kad link objekto veda 300 m tarsi suarto kelio.

Tačiau kaip šis objektas iš viso čionai pateko - nežinoma.

Naras Piteris Lindbergas pasakoja, kad jis komandoje yra pats didžiausias skeptikas, kalbant apie pačias įvairiausias teorijas, tačiau ir jis niekaip negali paaiškinti šio objekto: „Aš buvau pasirengęs tam, kad mes aptiksime kažkokį didžiulį akmenį, suneštą purvo krūvą ar dar kažką panašaus, tačiau tai, ką pamatėme - niekas to nesitikėjo".

Baltijos NSO

Denisas Asbergas, kitas komandos narys, yra įsitikinęs, kad jie aptiko kažką visiškai unikalaus.

„Gal tai meteoritas arba asteroidas, ar dar kažkas panašaus. Pavyzdžiui, tai gali būti nuskendęs šaltojo karo laikų povandeninis laivas. Negalima atmesti teiginio, kad tai yra NSO“, - jis kalba.

Komandai pavyko padaryti keletą nuotraukų, tačiau koks tai objektas ir kaip jis tenai atsidūrė, tiksliai niekas negali pasakyti.

Yra kitokia versija

Stokholmo universiteto geologijos profesorius Folkeris Briuhertas mano, kad tarp Suomijos ir Švedijos Botnijos įlankos dugne esantis objektas, greičiausiai, yra geologinės kilmės. Kaip teigia ekspertas, Baltijos jūra - tai ledyno slinkimo šia teritorija rezultatas. Ledynas ištirpo ir vėliau šioje vietoje atsirado jūra.

Profesorius ištyrinėjo grunto pavyzdžius, surinktus paslaptingojo objekto aptikimo vietoje, ir leidiniui „Life's Little Mysteries" papasakojo, kad jam perduoti pavyzdžiai pasirodė besą paprasčiausio bazalto gabalai - vulkaninės kilmės kalnų uoliena. Mokslininkas daro prielaidą, kad bazaltą į šią vietą kažkada atnešė ledynas, o po to, kai ledynas ištirpo, jis atsidūrė jūros dugne.

Kaip pasakoja profesorius, šiaurinė Baltijos dalis tikrai buvo patekusi į ledynų slinkimo zoną. Tad ir šie grunto pavyzdžiai, ir pats objektas, greičiausiai, dugne atsidūrė dėl ledyno tirpimo. Tai, kad objektas įgavo neįprastą formą, nėra nieko keisto. Didžiuliuose ledo masyvuos buvo uolų nuolaužos. Šie akmenys kartu su ledynais nukeliavo tūkstančius kilometrų ir nusėdo toje vietoje, kur juos užtiko Ledynmečio pabaiga. Neretai šios nuolaužos suformuodavo pačius keisčiausius darinius, netgi panašius į „skraidančias lėkštes".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.07.2019 laikas 21:56 Receptai – Patiekalai Keptas triušis (majonezo marinatas)

Gaminame. Keptas triušis. Prieš kepant orkaitę įkaitiname iki 180 laipsniu. Triušio gabaliukus dedame į kepimo maišą ir kepame apie 1,5 valandos. Jeigu norite, kad triušiena labiau apskrustų, išimkite iš maišo ir dar pakepinkit...

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 18:11 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai dermatito gydymui

Dermatitas liaudies medicinoje, dermatitas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

21.08.2018 laikas 10:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Žagsėjimas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo, receptai nuo žagsėjimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medici...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau