Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Lapkričio » 15

Ar iš tiesų tokios nekaltos to mielės?

Visi esame girdėję istorijų, kai žmogus skundžiasi ir tuo ir anuo, eina nuo daktaro pas daktarą, o tyrimai nepriekaištingi. Galų gale gydytojai pradeda rašyti psichotropinius vaistus – suprask, simptomų priežastys psichologinės, žmogelis išsigalvoja sau ligą. O tiesa gali būti paprasta.

1970m. C. Orian Truss, Birmingemo alergologas, pirmą kartą prašneko apie daugybę chroniško nuovargio ir imuniteto disfunkcijos sindromo (CHRONIC FATIGUE IMMUNE DYSFUNCTION SYNDROME (CFIDS))  simptomų, susijusių su Candida albicans. Truss sėkmingai gydė šimtus pacientų, vadinamųjų neurotikų, besiskundusių chronišku nuovargiu, alergija ir depresija.  Ilgalaikis gydymas  prieš grybeliniu vaistu, davė puikius rezultatus. Gydytojo Truss pacientai skundėsi daugybe simptomų, kurių nepašalino kiti gydymo metodai.

Candida albicans

Pacientų, kuriems gelbėjo Truss gydymo metodika, ligų istorijos buvo:

  • Ilga laikis spuogų gydymas  tetraciklinu ar kitais antibiotikais;
  • Daugybė antibiotikų kursų, gydant šlapimo sistemos infekcijas, gerklės, ausų infekcijas, bronchitus, sinusitus;
  • Oralinių kontraceptikų vartojimas;
  • Kortizono tipo vaistų vartojimas.


Truss pirmasis aprašė „ligų, susijųsių su mielėmis“ sindromą, įvardindamas simptomus ir įvairius jų derinius.

  • Neurologiniai simptomai: nuovargis, galvos skausmas, galvos svaigimas, nerimas, nervinė įtampa, panikos priepuoliai, depresija, šizofrenija, nemiga, dirglumas, sutrikusi atmintis, apdujimas. Dažniausiai pasitaikantys simptomai buvo nusiskundimai nervingumu, depresija ir nepaaiškinamu nuovargiu.
  • Reprodukcinės sistemos simptomai:  priešmenstruacinis sindromas, nevaisingumas, cistinis mastitas (skaudūs guzeliai krūtyse), dubens skausmas, skausmingi santykiai, pasikartojantis vaginitas, prostatitas, sumažėjęs lytinis potraukis ir impotencija. Pacientams dažnai buvo skiriami antibiotikai dėl šlapimo puslės ar prostatos infekcijų.
  • Virškinamojo trakto simptomai: choniškas ir nepaaiškinamas pilvo skausmas, žaizdelės burnoje, ezofagitas, nevirškinimas, rėmens graužimas, vidurių užkietėjimas, dažnai besikeičiantis su viduriavimu, išangės niežtėjimas, pilvo pūtimas, spazmai žarnyne, įprastinio maisto netoleravimas. Tokiems pacientams dažnai buvo atliekamos chirurginės operacijos. Pacientų liežuviai buvo pastoviai padengti apnašu.
  • Kiti chroniški ir atsparūs simptomai: nepaaiaškinamas raumenų ir sąnarių skausmas, artritas, galvos skausmai, regėjimo sutrikimas, mąstymo, atminties, dėmesio koncentracijos sutrikimai, dažnai perštinti gerklė, ištinę  ar skaudantys limfmazgiai, žema temperatūra be aiškios priežasties, jautrumas šalčiui ar karščiui, plaukų slinkimas, veido ar galūnių tirpimas ar dilgčiojimas, nuolatinis nosies užgulimas, kosulys ir kvėpavimo takų alergiją. Daugelis pacientų buvo neįprastai jautrūs aplinkos poveikiui, įskaitant tabako dūmus, kvepalus, dezodorantus, formaldehidą, naftos produktus, išmetamąsias dujas. Pacientai labai blogai pasijausdavo ir patirdavo kvėpavimo sutrikumus apsilankę prekybos centruose, audinių ar batų parduotuvėse. Jie neigiamai reaguodavo į pagrindinius maisto produktus – grūdus, cukrų ir pieno produktus.


Yra manoma, kad daugybė tarpusavyje nesusijusių simtomų, apimančių įvairias kūno vietas, yra susiję arba su perkrauta imunine sistema, arba šios sistemos neveiksnumu. Imuninės sistema patiria stresą kai mes valgome mus alergizuojantį maistą, gyvename nepalankiojeje aplinkoje, vartojame medikamentus, maisto papildus.

Maisto netolerancija, jautrumas įvairiems aplinkos veiksniams yra siejami su begalę chroniškų būsenų, tokių kaip:

nerimas, astma, sloga ir sinusitas, dėmesio trūkumo sutrikimas, mokymosi ir elgesio sutrikimas, šlapinimasis į lovą, pilvo putimas, bronchitas, celiakija, opinis kolitas, chroniškas nuovargis, vidurių užkietėjimas, cistinė fibrozė, depresija, viduriavimas, gastritas, galvos skausmas, hiperaktyvumas, dirgliosios žarnos sindromas, nemiga, niežtinti oda, malabsorbcija, migrena, miego sutrikimai, skysčių kaupimasis, svorio kontrolės problemos, lytinės veiklos sutrikimai, nevaisingumas, menstruacijų ciklo sutrikimai ir kiti negalavimai.

Manoma, kad pelėsiai, įskaitant mieles ir grybus yra tarp labiausiai alergizuojančių dalykų. Mielės gyvena mūsų žarnyne ir jei imuninė sistema veikia tinkamai, mielių augimas yra kontroliuojamas. Bet jei dėl kažkokių priežasčių jos išbujoja, imuninė sistema patiria stresą.

Patvirtintas faktas, kad kiekvienas sveikas žmogus alergiškai reaguoja į Candida albicans, mieliagrybius. Suleidus po oda Candida albicans ekstrakto, alerginė reakcija rodo tinkamai veikiančią imuninę reakciją. Jei alerginės reakcijos nėra, vadinasi imuninė sistema nefunkcionuoja. Aalerginė reakcija rodo, kad Candida albicans sukelia stresą imuninei sistemai, ir kuo daugiau mūsų kūne išbujoję šie mieliagrybiai, tuo didesnį stresą patiria imuninė sistema.

Daugelis farmakologinių, mitybos, aplinkos ir gyvenimo būdo faktorių sąlygoja mieliagrybių išvešėjimą. Jau seniai yra lengvai diagnozuojamos odos, burnos, nagų, makšties, virškinamojo trakto grybelinės ligos, tačiau tik neseniai  pradėta sieti  dažnai nepastebimą mieliagrybių išvešėjimą su įvairiais simtomais.

Iš mielių labiausiai yra paplitusi Candida albicans, gyvenanti ant mūsų odos, virškinamajame trakte, kvėpavimo takuose, lytiniuose organuose. Sveikas žmogus toleruoja Candida jei jos augimas yra suvaldytas. Tačiau mielės ir kiti grybai išskiria daugybę bioaktyvių ir smarkiai alergizuojančių medžiagų ir jei grybelinių mikroorganizmų daugėja, yra viršijama tolerancija. Mielės išskiria:

alergenus, kurie duoda klasikinę alerginę reakciją - niežėjimą, dilgėlinę, odos bėrimą, nosies užgulimą, kosulį, bronchitą, dirgliosios žarnos ir astmos simptomus. Candida albicans išskiria iki  70 skirtingų alergiją provokuojančių  molekulių;
mikotoksinus – alfatoksinus, skalsių toksinus, grybų toksinus. Mikotoksinų sąrašas yra ilgas, jie nėra pilnai ištirti. Japonų gydytojas Iwata K.sudarė sąrašą Candida Albicans mikotoksinų, veikiančių nervų ir imuninę sistemas, sąrašą. Candida Albicans išskiria acetaldehidą (panašią medžiaga į formaldehidą), kuris yra priežastis  Candida sukeliamiems negalavimams. Netinkamas imuninės sitemos veikimas yra siejamas su Candida. Gydant psoriazę ir išsėtinę sklerozę priešgrybeline terapija yra pasiekiamas, ir kartais net labai ryškus, pagerėjimas.

Candida taip pat išskiria Į hormonus panašias medžiagas. Gydant antigrybeliniais vaistais nyksta PMS,  krūtų cistos, nevaisingumas, sumažėjęs lytinis potrukis. Tai siejama su išvešėjusios Candida įtaka moters hormonų veiklai.

Yra skirtingos Candida albicans rūšys ir jos išskiria skirtingus toksinus. Kiekvieno žmogaus jautrumas šioms medžiagoms taip pat yra skirtingas, todėl simtomų įvairovė yra didžiulė. Dėl atrodytų neurotinės nusiskundimų prigimties, jie nesiejami su Candida.

Gydytojai dažnai nesureikšmina gydymo antibiotikais pasekmių, lengvai skirdami juos esant eiliniams peršalimo simptomams.  Žmonės nuolat vartoja plataus veikimo spektro antibiotikus. Mielės ilgus metus gali besimptomiai vešėti mūsų kūne. Tetraciklinas, ankščiau plačiai vartotas antibiotikas, tik per kelias dienas gali smarkiai padidinti mielių kiekį žarnyne.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turinys/mityba/Mieles

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.08.2019 laikas 13:01 Receptai – Patiekalai Varškėčiai be kiaušinių receptas
Turbūt visi vaikučiai mėgsta saldžius varškėčius. Bet ką ten vaikučiai, juos dievina net suaugę! Pradžiuginkite savo šeimą skaniais, sočiais, ir naudingais pusryčiais, paruošę aromatingus varškėčius be kiaušinių. Jie ir jums išeis...

Skaityti daugiau

05.06.2019 laikas 19:50 Receptai – Patiekalai Putlūs, sultingi beliašai su mėsa, o tešla kefyro!

Prisipažinkite, kad bent kartą gatvėje užuodę karštų pyragaičių kvapą su mėsa iš karto užsinorėjote jų paragauti. Bet kam juo pirkti kažkur gatvėje, jei galima pasigaminti namuose, namuose skanesni. Radau nuostabų vaizdo recept...

Skaityti daugiau

21.07.2018 laikas 09:32 Receptai – Patiekalai Džiovintos dilgėlių sėklos
Liaudies medicinoje naudojamos visos dilgėlės dalys: lapai, stiebai, šaknys, sėklos. Dilgėlių sėklos turi adaptogeninių savybių, padeda susidoroti su stresu, nuovargiu, endokrininių ligų problemomis, impotencija, skausmu inkstuos...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau