Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Sausio » 16

Ar kambariniai augalai kenkia sveikatai?

Beveik kiekvienuose namuose yra įvairių kambarinių augalų – gėlių, medelių, kurie labai pagyvina bendrą vaizdą. Kambarinės gėles puošia namus, drėkina orą, sugeria kenksmingas medžiagas. Kai kurie mokslininkai tikina, kad kambariniai augalai veikia žmogaus nuotaiką, ramina arba suteikia trūkstamos energijos ir jie tiesiog būtini namuose.

Paskutiniais metais tapo itin populiaru namuose auginti egzotiškus, atvežtinius augalus, kurie gali būti nuodingi.

Ar kambariniai augalai kenkia sveikatai?

Kaip yra iš tikrųjų?

Dėl kambarinių augalų naktį išskiriamo anglies dioksido, kuris atseit gali pakenkti žmogui – tai klaidingas teiginys. Visi žalialapiai augalai, būdami šviesoje, t. y. maitindamiesi, anglies dioksidą sugeria ir išskiria deguonį. O naktį, tamsoje, jie iš tikrųjų išskiria anglies dioksidą, tačiau tiek nedaug, kad tai niekaip negali atsiliepti žmogaus sveikatai. Pavyzdžiui, vidutinio dydžio kambarinis fikusas per parą išskiria anglies dioksido 500 kartų mažiau nei žmogus, tuo pat metu esantis kambaryje.
Keletas didelių kambarinių augalų, augančių dideliuose kubiluose, iš esmės gali turėti įtakos padidėjusiai oro drėgmei, tačiau daugelyje mūsų gyvenamųjų patalpų oras labai sausas, ypač šaltuoju metų laiku, tad tai tik bus į naudą.

Be to, kambariniai augalai ne tik puošia mūsų namus, butus ir biurus, jie teigimai veikia ir mūsų sveikatą.

Teigiama, kad fikusas didina norą aktyviai veikti. Šalia šio augalo puikiai jaučiasi pasyvūs, uždari žmonės. Tačiau fikusas trukdo dirbti įtemptą protinį darbą, todėl geriausia jį laikyti toje biuro patalpoje, kur tenka bendrauti su lankytojais.

Įdomu, kad bugenvilijos, ciklamenai ir orchidėjos spinduliuoja energiją, kuri skatina “generuoti” naujas idėjas, padeda atsikratyti stereotipinio mąstymo.

Darbo stalą verta papuošti vazonėlyje auginama vienmete paprika. Mat ji stipriausiai veikia 1-3 m atstumu esantį žmogų, padeda, kai šis pritrūksta iniciatyvos ar negali susikaupti.

Nustatyta, kad kai kurie augalai stiprina bendrumo jausmą, skatina taikiai išspręsti konfliktus. Tipiškos “taikdarės” yra žydinčios gėlės – azalijos, stefanočiai, sanpaulijos, raktažolės, ciklamenai. Šie augalai spinduliuoja džiaugsmą, gerina nuotaiką. Tokioje aplinkoje pykčiui ir konfliktams paprasčiausiai nebelieka vietos. Be to, ginčams įsiplieksti neleidžia ir dracenos, monsteros, marantos.

Yra keletas augalų, kuriuos auginant reikia laikytis kai kurių saugos priemonių.

Fikusų nukritusį lapą suvalgęs arba baltų sulčių lyžtelėjęs mažylis gali atsidurti ligoninėje. Nuodų sudirginta gerklė patinsta ir kūdikis ima dusti.

Kambarinė gėlė sansevjera bei dracena turi labai nuodingų saponinų, nors spėjama, kad jos gali turėti ir kitų dar neatpažintų nuodingų medžiagų.

Daugelis mėgsta auginti raudonas ir geltonas uogytes (panašias į mažas paprikas), tai koralinė kiauliauogė, suvalgius didesnį kiekį šio augalo vaisių, galima rimtai apsinuodyti.

Krotonai, monsteros, kalijos, anturiai, klivijos, pachipodiumai turi medžiagų, dirginančių odą ir gleivinę.
Paparčiai sunokina sporas, kurios skraido kambaryje ir alergizuoja.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.09.2019 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Bulvių duona
Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Mieles ištrinkite su cukrumi. Į šią masę įdėkite 2 arbatinius šaukštelius miltų, išmaišykite ir atidėkite. Nulupkite lupenas ir sutrinkite bulves ir t.t. Skanaus!...

Skaityti daugiau

19.07.2019 laikas 07:09 Receptai – Patiekalai Avižinė košė su obuoliais
Gaminame namuose. Avižinė košė su obuoliais. Nukaičiame puodą, į košę dedame kubeliais supjaustytą obuolio puselę, medų (jeigu nenaudojote cukraus), uždengiame dangčiu ir paliekame kelioms minutėms pastovėti. Skanaus!...

Skaityti daugiau

11.11.2019 laikas 23:09 Receptai – Patiekalai Traškūs šokoladiniai pyragėliai su zefyrais ir riešutų sviestu

Garų vonelėje juodąjį šokoladą ištirpdykite su sviestu. Į tirpinį berkite tirpios kavos miltelius, cukrų ir maišykite, kol masė atvės. Į dubenį su atvėsusiu šokoladu įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kakavos milte...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau