Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Gruodžio » 28

Ar tikrai vakcinos saugios ir apsaugo nuo ligų? Antra dalis

Šį kartą pratęsiu vakcinų temą ir pateiksiu daugiau faktų apie vakcinų pavojų sveikatai. Jei dar neskaitėte mano ankstesnio straipsnio apie vakcinų pavojų sveikatai (Ar tikrai vakcinos saugios ir apsaugo nuo ligų?) tai siūlau būtinai paskaityti.

Gripo vakcina dešimt kartų padidina Alzheimerio ligos riziką

Vienas gerai pasaulyje žinomo imunologo DR. H. Hugh Fudenberg tyrimas parodė, kad gavus gripo vakciną penkis metus iš eilės dešimt kartų padidėja riziką gauti Alzheimerio ligą. Ir, beje, ši liga labai dažna senelių namuose, kur jie kiekvienais metais gauna gripo ir dar kelias vakcinas. Dr. H. Hugh Fundenber mano, kad tai yra dėl vakcinose esančių gyvsidabrio ir aliuminio. Abu šie metalai stimuliuoja mikroglia ir taip padidina eksito-toksiškumą smegenyse (dirgina smegenis).

Atenuoti virusai vakcinose (penki negyvi virusai vienoje vakcinoje)

Kai kuriose vakcinose yra naudojami gyvi virusai. Gyvi virusai yra susilpninami naudojant atenuacijos metodą (ligų nesukeliantys, bet vis dar gyvi virusai). Tai daroma norint sumažinti viruso žalą organizmui. Šie atenuoti virusai yra suleidžiami į organizmą tikintis stimuliuoti imuninę sistemą ir taip sukelti imuninę ataką.

Gyvi virusai visam gyvenimui

Pirmiausia, yra žinoma, kad kai kurie gyvi virusai sugeba išvengti imuninės sistemos ir apsigyvena organizme visam likusiam gyvenimui. Kaip parodė autopsijos (skrodimai), 20% vyresnių žmonių smegenyse buvo rasta tymų (measles) viruso ir 45% žmonių turėjo šį virusą kituose organuose. Panašus atvejai buvo pastebėti ir autistų organizmuose. Šie virusai yra genetiškai identiški tiems, kurie yra dedami į vakcinas. Deja, tai vis dar slepiama nuo daugelio žmonių.

Atenuoti virusai mutuoja (stimuliuojami laisvųjų radikalų) ir taip tampa ligas sukeliančiais organizmais. Didelė dalis Alzheimerį turinčių ligonių turėjo gyvus virusus smegenyse.

Suleidus gyvus virusus į organizmą, jie negali būti pašalinti. Kadangi virusai lieka organizme,taip nuolat stimuliuojami laisvųjų radikalų sukelia ligas ir ankstyvą senėjimą.

Tyliai organizme (smegenyse ar kituose organuose) egzistuojantys virusai lėtai žaloja smegenis, stuburo nervus ar sukelia staigias ligas, jei virusai staigiai mutuoja (keičiasi), ir tampa labai pavojingi.

Kaip gaminamos vakcinos (tymų vakcina)?

Iš beždžionės paimamos ląstelės ir naudojant radiaciją ir kitus metodus šios ląstelės nusilpninamos ir dar sukeliama Epstein-Barr liga. Pažeistos ir nualintos ląstelės (dažnai jos tampa net vėžinės) yra 10 tūkst. kartų labiau pažeidžiamos tymų (measles) viruso nei sveiko žmogaus. Tada dar pridedama trypsino (žmogaus kasa taip pat gamina šį enzimą), kuris dažnai naudojamas laboratorijose. Po kelių dienų pridedamas iš žmogaus išgautas virusas (iš sergančio vaiko išgautas virusas). Po inkubacijos periodo  per mikroskopą žiūrima ar nualintos ląstelės užsikrėtė tymų (measles) virusu (užsikrėtusios ląstelės pakeičia formą).
Kitas žingsnis yra pridėti penicilino, Streptomycino ir palikti vieną dieną. Tada ląstelės vėl tikrinamos ir žiūrima, ar tarp ląstelių atsirado mažos skylės, kurias sukelia tymų (measles) virusas. Jei skylių nėra, tai šis mėginys tiesiog išmetamas kaip netinkamas. Jei 50% ar daugiau ląstelių yra pažeistos, tai mėginys dedamas į šaldytuvą ir vėliau iš jo išgaunamas tymų (measle) virusas vakcinoms gaminti. Ir tai daroma net faktiškai netestavus ar ten tikrai tas virusas yra. (CDC. Isolation and Identification of Measles Virus in Culture, Revised November 29, 2001)
Tad noriu paklausti, ar dar yra norinčių gauti taip išgautą ir pripažintą saugia vakciną?

Kaip auginami kiti virusai?

Kiaulytės (Mumps) virusas MMR (measles - M (tymai), mumps - M (kiaulytė) ir Rubbela - R (raudoniukė)) vakcinoms gaminti auginamas naudojant apvaisintus vištų kiaušinius. Šis metodas dažniausiai naudojamas gripo ir geltonosios šiltinės bei tymų (kitas jos išgavimo metodas) vakcinoms gaminti. Raudoniukės (Rubbela) (esanti MMR vakcinoje) virusas išgaunamas auginant ant iš po aborto išmesto vaisiaus ląstelių. Iš beždžionių ir vištų kiaušinių išgauti ar ant jų auginti virusai naudojami vakcinų gamybai turi beždžionių ir vištų DNR. Suleidus vakciną šios svetimos DNR patenka į organizmą - taip į organizmą patenka svetima genetinė informacija.

Su vakcina patekęs virusas gali tapti dar pavojingesnis.

Dr. Wright, teigia, kad MMR vakcinose esantis tymų virusas, patekęs į organizmą, gali mutuoti (pasikeisti) ir taip tapti daug pavojingesniu nei paprastas tymų virusas. Nevakcinuotas 4-8 metų amžiaus vaikas paprastai nuo tymų viruso pasveiksta per kelias dienas ir taip įgyja stiprų natūralų imunitetą šiam virusui, kuris apsaugo ateityje. Šis įgytas imunitetas toks stiprus, kad išlieka daugelį metų ir mamos net gali perduoti imunitetą prieš tymų virusą savo kūdikiui. Kūdikiui šis imunitetas tęsiasi apie keturis metus ir todėl 4-8 metų vaikai labiau linkę gauti tymų virusą, tačiau jei perserga gauna stiprų imunitetą (ir taip ciklas tęsiasi).

MMR vakcina sutrikdo natūralų ciklą ir palieka vaiką be natūralių antikūnių prieš tymų virusą. Jauniems vaikams (iki 4 metų) tymų virusas yra sunkesnis ir pavojingesnis. Taip pat, MMR vakcinoje būna gyvsidabrio (thimerosal). Gyvsidaris yra trečias pagal toksiškumą metalas ir labai pavojingas gležnai jauno vaiko imuninei sistemai ir visam organizmui. Per paskutinius keletą metų pasirodė informacijos, kad thimerosal gali sukelti autizmą. Jis buvo pašalintas iš MMR vakcinų, tačiau jis buvo pakeistas ne ką mažiau pavojingu aliuminiu. Aliuminis labai pavojingas smegenims ir gali sukelti Alzheimerio ir kitas smegenų degeneracines ligas. Beje, aliuminis yra gripo vakcinose ir tai gali būti viena iš priežasčių, kodėl labai padaugėjo Alzhaimerio atvejų, nes seni žmonės gauna gripo vakcinas kiekvienais metais. (http://www.wrightnewsletter.com

Kaip apsisaugoti nuo tymų?

Pakankamas vitamino A kiekis yra labai efektyvus apsisaugant nuo tymų viruso. Vitamino A vienkartinės didelių dozių injekcijos dažnai naudojamos III pasaulio šalyse kartu su vakcinomis.
Kaip teigia Dr. Wright, vienkartinė mega (didelė) vitamino A dozė visiškai apsaugo nuo galimos mirties nuo tymų ir vakcina yra nereikalinga. Susirgus tymų virusu ankščiau buvo naudojama vitamino A terapija (200000 tarptautinių vienetų - 60 mg) (http://www.wrightnewsletter.com).

Bet nėščioms moterims negalima vartoti daugiau nei 10000 tarptautinių vienetų (3 mg) per dieną, nes viršijus šią normą galima sukelti defektus besivystančiam vaisiui. Bet čia kalbama apie retinolį.  Karotinas, iš kurio organizmas pasigamina vitaminą A, papratai nepavojingas, nes organizmas gamina tiek, kiek reikia. Nuo didelių dozių paprastai gali pageltonuoti oda, kas kartais atsitinka geriant daug morkų sulčių (turi daug karotino). Bene geriausias karotino šaltinis yra palmių aliejus.

Gripo vakcinos

Čia pateiksiu gripo vakcinų ingredientus. Jie gali truputį skirtis priklausomai nuo gamintojo.
Gripo vakcinos sudėtinės dalys:

  • Kiaušinių baltymai, tarp kurių yra gripo ir net paukščių gripo virusų.
  • Želatina. Žinoma, kad želatina gali sukelti alergines reakcijas ir anafilaksinį šoką, ypač tiems, kurie yra alergiški kiaušiniams ar želatinai.
  • Polusorbate 80 (Tween 80): konservantas, kuris paprastai siejamas su alerginėms reakcijoms ar gali net sukelti anafilaksinį šoką.
  • Formaldehidas: kancerogenas (gali sukelti vėžį).

Gripo vakcinoje taip pat yra Trion X100 (stiprus ploviklis), cukraus, resino (gali sukelti alerginę reakciją) ir antibiotikų (Gentamycin). Kaip žinote, antibiotikai naikina žarnyno florą, kurios geras balansas yra vienas iš pagrindinių geros imuninės sistemos veiklos ir taip suformuoja natūralią apsaugą - imunitetą prieš gripo ir kitus virusus bei bakterijas.

Gyvsidabris - vienas toksiškiausių metalų
Gyvsidabris yra trečias pagal toksiškumą metalas ir yra labai stiprus neurotoksinas (naikina nervų ląsteles). Kūdikiai ir vaikai ypač pažeidžiami, nes jų nervų sistema intensyviai vystosi. Taip pat vyresnio amžiaus žmonių neurologiniai sutrikimai siejami su gyvsidabriu . Dr. H.Huggins (jis yra tyręs gyvsidabrio plombų pavojų, gydęs labai daug žmonių ir parašęs keletą knygų) vienoje radijo laidoje teigė, kad vienas gyvsidabrio atomas (labai mažas kiekis) nužudo vieną ląstelę. Garry Null (mokslų daktaras, PhD), savo radijo laidose teigė, kad vienas gyvsidabrio atomas užterštų visą plaukimo baseiną švaraus vandens taip, kad jo nebūtą galima gerti. Ir vakcinose esanti (buvusi iki 2000-ųjų metų USA) gyvsidabrio dozė (187.5 mikro gramų- mkg, 1 mg = 1000 mkg) yra  tris kartus didesnė už leistiną saugią normą (65 mkg arba 0.1mkg vienam kūno masės kilogramui). Saugumo normos yra USA nustatytos, bet kai kurie teigia, kad net ir tos normos yra žymiai per didelės.

Ar gripo vakcinos efektyvios ir suteikia apsaugą?
Gripo vakcinos neefektyvios vaikams
Gripo vakcinos neefektyvios kūdikiams ir vaikams. Apžvelgus 51 tyrimą (meta-analizes), kuriuose dalyvavo 294 tūkst. vaikų, buvo nustatyta, kad nėra įrodymų, kad skiepijant 6-24 mėn. vaikus nuo gripo yra geriau nei placebas (injekcija be jokių efektyvių ingredientų, kas reikštų, kad neskiepijama iš viso). Vaikams, vyresniems nei du metai, gripo vakcina buvo efektyvi tik 33% apsaugant nuo gripo. Tai reiškia, kad gripo vakcina apsaugo tik nuo vieno iš trijų gripo atvejų. (“Vaccines for preventing influenza in health children”, The Cochrane Database of Systematic Reviews, 2008).

Vakcinos neapsaugo nuo gripo vaikų, sergančių astma. Buvo tiriama 800 vaikų, kuriems diagnozuota astma. Pusė vaikų buvo skiepyti nuo gripo ir pusė ne. Abi grupės buvo lygintos naudojant tokius kriterijus kaip: vizitai į polikliniką (susirgus), greitosios pagalbos atvejai ir patekimas į ligoninę dėl astmos. Skiepyti vaikai  beveik du kartus dažniau lankėsi ligoninėse dėl paūmėjusių astmos simptomų. Dažnai teigiama, kad astmatikai yra labiau pažeidžiami ir jiems rekomenduojamos gripo vakcinos. Tyrėjų išvada buvo: nėra įrodymų, kad gripo vakcinos sumažina astmos paūmėjimo simptomus (Christly, C. et al, “Effectiveness of influenza vaccine for the prevention of asthma exacerbations.” Arch Dis Child, August, 2004, 734-5)

Išaktyvuota gripo vakcina, Flumist, nepadeda sumažinti su gripo susirgimais susijusių vizitų į ligoninę, ypatingai vaikų, sergančių astma. Iš tikrųjų, skiepyti nuo gripo vaikai ligoninėse lankosi dažniau nei neskiepyti (The American Thoracic Society’s International Conference, May 15-20, 2009, San Diego)

Ar gripo vakcinos efektyvios suaugusiems?
Suaugusiems gripo vakcinos taip pat nėra efektyvios ir neduoda norimos apsaugos. Apžvelgus 48 tyrimus, kuriuose dalyvavo 66 tūkst. Suagusių žmonių, paaiškėjo, kad gripo vakcinos sumažino praleistas darbo dienas tik mažiau nei viena diena. Nebuvo skirtumo tarp vakcinuotų ir nevakcinuotų žmonių apsilankymų ligoninėse. Taip pat šiame tyrime teigiama, kad kai vakcinoje esantys virusai nesutampa su sklindančiu virusu (tai būna labai dažnai, nesgripo virusai labai greitai mutuoja ir todėl beveik neįmanoma numatyti, koks gripo virusas bus ateinantį gripo sezoną. Reikia prisiminti, kad vakcinos pradedamos gaminti prieš keletą mėnesių ar net dar daugiau). Gripo vakcina yra efektyvi tik 50%, kas reiškia, kad yra tiek pat šansų gauti gripą ar negauti. Jei gripo vakcinų gamintojai atspėja, kokia gripo viruso rūšis ( strain) bus, tai vakcina būna efektyvi 80%  (“Vaccines for preventing influenza in healthy adults,” The Cochrane Database of Systematic Reviews, 2006).

Prieš gripo sezoną labai plačiai reklamuojama, kad vyresni žmonės turi skiepytis nuo gripo, nes jie yra labiau pažeidžiami ir jiems gresia sunkesnės komplikacijos. Buvo atlikti 64 tyrimai per 98 gripo sezonus. Buvo tirti senelių ir slaugos namuose gyvenantys vyresnio amžiaus žmonės (65 metai ir daugiau). Paaiškėjo, kad gripo vakcinos tik labai nežymiai sumažino gripo riziką. Plaučių uždegimo vakcinos buvo šiek tiek efektyvesnės (sumažino 45%). Suaugusiems, gyvenantiems bendruomenėje, vakcinos nesumažino nei gripo, nei plaučių uždegimo rizikos. Nepaisant to, tyrimo autoriai padarė išvada, kad gripo vakcinos efektyvios nuo gripo komplikacijų. Vaccines for preventing influenza in the elderly (The Cochrane Database of Systematic Reviews, 2006).

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://sveikatossaltinis.blogas.lt/ar-tikrai-vakcinos-saugios-ir-apsaugo-nuo-ligu-antra-dalis-234.html

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 12:59 Receptai – Patiekalai Beprotiškai skanių bulvinių blynų receptas

Gaminame. Bulviniai blynai Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame burokine arba smulkesne tarka. Nusunkiame susidariusį skystį (krakmolą gražiname atgal). Į bulvių tarkius įtarkuojame svogūną, pilame citrinos sult...

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gripo
Gripas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo gripo, gripas, gripo gydymas, gripo receptai, vaistažolės gripui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

29.07.2019 laikas 12:41 Receptai – Patiekalai Tokių sausainių iš varškės niekada nežino!
Gaminame namuose. Sausainiai iš varškės. Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau