Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 5

Ar visada po operacijos reikalingi antibiotikai?

Daugelis turbūt žino, kad ligoninėje po operacijos beveik visada kurį tai laiką į ligonio organizmą leidžiami antibiotikai. Kokiu tikslu? Kad užmušti bakterinę infekciją, kurios dažnai visai ir... nėra. Žinoma, nesidomintys mokslo naujienomis gydytojai šioje vietoje išreikš nepasitenkinimą: kaip taip gali būti, juk yra pakilusi kūno temperatūra, operacijos vietoje vystosi uždegimas, bujoja infekcija ir t.t. ?

Neadekvati ir žudanti organizmą žmogaus imuninės sistemos reakcija, kuri aktyvuojasi esant didelėms traumoms, paleidžiama paties traumuoto organizmo ląstelių, normalioje būsenoje gaminančių energiją visiems fiziologiniams procesams.

Ar visada po operacijos reikalingi antibiotikai?

Grupė mokslininkų iš JAV Misisipės Universiteto su traumų chirurgu Karlu Hauseriu (Carl Hauser) priešakyje įrodė, kad audinių pažeidimo metu esant didelėms organizmo traumoms į kraują yra išmetamos molekulės – baltymai ir DNR fragmentai – normalioje būsenoje jie būna izoliuoti mitochondrijų (specialios organelės ląstelėse, gaminančios energiją) viduje. Šios molekulės yra organizmo imuninės sistemos klaidingai traktuojamos kaip infekcinis užkratas ir yra aktyvuojamas imuninis atsakas su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis – aukšta temperatūra, uždegiminiai procesai, kurie gali sukelti organų darbo sutrikimus ir net organizmo mirtį.

Šį atradimą Hauseris padarė iš savo asmeninės praktikos. Keletą dešimtmečių atgal jam pakliuvo pacientas su sulaužytu dubens kaulu. Ligonis buvo arti mirties, o visi simptomai rodė esant stiprią bakterinę infekciją. Nežiūrint į tai, kad Hauseris ir jo kolegos atlikinėjo įvairius testus, aptikti infekcijos medikams nepavyko. Neturėdamas daugiau laiko apmąstymams ir eksperimentams, Hauserio komanda pašalino didelį kiekį sukrešėjusio kraujo iš organizmo ir paciento sveikata ėmė taisytis. Tokios pacientų būsenos yra sutinkamos dažnai ir vadinamos sisteminio uždegiminio atsako sindromu (SUAS), lydimos karščiavimo, tachikardijos, pasunkėjusio kvėpavimo ir, kaip pasekmės, organų darbo sutrikimų. SUAS yra labiausiai paplitusia mirties priežastimi reanimacijos skyriuose ir jo simptomai labai panašūs į stipraus infekcinio užkrėtimo, žinomo kaip sepsis, todėl buvo manoma, kad SUAS sukelia bakterijos, pakliūnančios iš pažeisto žarnyno į organizmo audinius. Tikrovėje šis spėjimas buvo teisingas toli gražu ne visais atvejais, todėl chirurgai ir sutelkė dėmesį į pažeistus organizmo audinius. Hauserio grupė iškėlė hipotezę, kad SUAS priežastimi gali būti ir mitochondrijos bei molekulės, išskiriamos jų į kraują pažeidus audinius, nes mitochondrijos – tai bakterijų palikuonys, ląstelių „pagautų“ ir „prijaukintų“ evoliucijos eigoje, kad šios visiems sudėtingiems organizmams gamintų energiją. Normalioje būklėje jos randasi ląstelių viduje ir organizmo imuninė sistema, analizuojanti infekciją organizme pagal ląstelių membranas, negali į jas reaguoti. Pažeisti audiniai gali būti šių organelių ir jų molekulių pakliuvimo į kraują šaltiniais, kas ir gali sukelti SUAS. Savo spėjimus mokslininkai patvirtino pacientų su stipriais vidiniais pažeidimais kraujo analize: mitochondrijų DNR ir jų baltymų koncentracija kraujyje viršijo normą tūkstančius kartų. Be to, bandymuose su pelėmis, įvedant joms į kraują mitochondrijų molekulių, buvo gauti rezultatai kaip ir SUAS atveju pas žmones – buvo pažeidžiamos kepenys ir plaučiai.

Taigi avarinių traumų atveju ar po operacijos ne visada gerą rezultatą galima pasiekti naudojant antibiotikus. Atvirkščiai – jie kartais situaciją gali tik pabloginti, nes sužalotą organizmą mechaniškai žalojama dar ir chemiškai. Reiktų pirma išsiaiškinti ar nėra SUAS, su kuriuo kovoti reikia visai kitokių priemonių.

Norintiems giliau pasikapstyt: Qin Zhang, Mustafa Raoof, Yu Chen, Yuka Sumi, Tolga Sursal, Wolfgang Junger, Karim Brohi, Kiyoshi Itagaki, Carl J. Hauser. Circulating mitochondrial DAMPs cause inflammatory responses to injury // Nature. 2010. V. 464. P. 104-107.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti ( tankiažiedės rūgštynės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: tankiažiedės rūgštynės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

10.01.2019 laikas 14:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis kaštonais
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Paprastasis kaštonas liaudies medicinoje, kaštonais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina.

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 12:48 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti varškės blynus

Gaminame. Varškės blynai Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinius, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir išmaišome. Pilame kefyrą, beriame nubrauktą šaukštelį sodos, dalimis dedame miltus ir užmaišome blynų tešlą.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau