Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Futuristika » 2015 » Liepos » 11

Artimiausioje ateityje Kinų transporto revoliucija

Kinijos bendrovė ketina kurti didžiulį, tunelį ant ratuotų kojų primenantį, autobusą, kuris leidžia automobilių eismui vykti tiesiog po keleivių kojomis.

Didžiulė 18 pėdų (5,5 metrų) aukščio transporto priemonė, užimtų dvi kelių eismo juostas. Viename „vagone“ būtų gabenama daugiau nei 300 žmonių, o visame šių autobusų tinkle tuo pačiu metu galėtų važiuoti daugiau nei 1,4 tūkst. keleivių.

Didžiojo autobuso kūrėjai teigia, kad tai yra puiki išeitis siekiant drastiškai sumažinti eismo spūstis (daugiau kaip 30 proc.) perpildytuose Kinijos miestuose, dėl kurių nukenčia visos šalie ekonomika bei gyventojų sveikata.

Kinų autobuso koncepcija - teises dbravos.blogspot.com

Kadangi šios viešojo transporto priemonės varikliai dalį energijos gautų iš specialių įkrovos stotelių, o dalimi energijos apsirūpintų iš saulės kolektorių, tai kiekvienas autobusas sutaupytų apie 860 tonų degalų sąnaudų per metus. Tuo tarpu anglies dvideginio išmetimą į orą sumažintų iki 2,64 tūkst. tonų (per metus).

„Pagrindinė didžiųjų autobusu inovacija yra ta, kad jie važiuoja virš automobilių palei viaduką. Pagrindinis šios mašinos pliusas yra – jos efektyvumas, didelis talpumas ir gebėjimas taupyti kelio erdvę“, – apie šią naujovę pasakoja „Shenzhen Hashi Future Parking Equipment“ autobusą kuriančios kompanijos vadovas Song Youzhou.

Vis dėlto, naujosioms keleivių pervežimo priemonėms prireiktų viešojo transporto infrastruktūros pertvarkymo. Kadangi jos gali važiuoti tik specialiais bėgiais arba baltomis linijomis, kurios taptų automatizuotos maršrutų sistemos dalimi ir valdytų autobusų važiavimo kryptį. Bėgiai atsieitų brangiau, bet pasak S. Youzhou, jie transporto efektyvumą padidintų dar 30 procentų.

Inžinieriai taip pat atskleidė, kad ekstremalių situacijų atveju, keleiviai iš transporto priemonės evakuotųsi pasinaudodami pripučiama čiuožykla, labai panašia į keleiviniuose lėktuvuose esančią gelbėjimosi priemonę.

Šių autobusų projektavimas ir infrastruktūros plėtra maždaug 40 kilometrų atkarpai kainuotų apie 500 milijonų juanių (65,24 mln. Eur). Suma išties nemaža, tačiau tai sudaro tik apie 10 proc. tokio paties atstumo požeminio geležinkelio tiesimo išlaidų.

Šį projektą tikimasi įgyvendinti Pekine esančiame Menougou rajone. Kaip teigia kūrėjai, tai įvyks jau „artimiausioje ateityje“, nors konkrečios datos dar nėra paskelbtos.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://technologijos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.11.2019 laikas 21:46 Receptai – Patiekalai Sultingi obuolių varškės blynai pusryčiams. Nepakartojamas skonis!
Šie varškėčiai yra skanesni ir švelnesni nei tradiciniai. Nepakartojamas skonis! Patiekiame su grietine.

Skaityti daugiau

12.07.2019 laikas 19:15 Receptai – Patiekalai Ilgai ieškojau tokio recepto! Grikių ir pievagrybių kotletai

Gaminame namuose. Grikių ir pievagrybių kotletai. Lietuviški patiekalai tavo namuose. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką ir pakepiname 8-10 minučių...

Skaityti daugiau

06.08.2019 laikas 21:22 Receptai – Patiekalai Paplotėliai prie arbatos iš nieko per 20 minučių

Puiki alternatyva tradiciniams blynams ir blyneliams. Labai skanu ir pigiai! Gaminti tokius paplotėlius prie arbatos labai paprasta. Pabandę vieną kartą, gaminsite nuo nuolat, vietoje blynų ar blynelių.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau