Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Sausio » 23

Artrito gydymas natūraliais vaistais

Receptas 1. Vartoti obuolių actą: po 2 arbatinius šaukštelius 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį. Patartina jį gerti su vandeniu ir medumi (į 1-na stiklinę vandens – po 2 arbatinius šaukštelius acto ir medaus). Šis vaistas gydo ir podagrą.

Receptas 2. Beržų pumpurus užpilama vandeniu arba spiritu, 10 dienų palaikoma tamsioje vietoje, perkošiama. Vartojama po 40 lašų 3 kartus per dieną ir įtrinamos skaudamos vietos.
2 arbatiniai šaukšteliai bruknių lapų užpilami 1 stikline verdančio vandens; 5 minutes palaukiama, perkošiama, atvėsinama ir pamažu išgeriama mažais gurkšneliais.

Receptas 3. 2 valgomieji šaukštai šeivamedžio žiedų, dilgėlių lapų, petražolių šaknų ir ievos žievės lygių dalių mišinio užpilami 2 stiklinėmis verdančio vandens; 5 minutes pavirinama ant silpnos ugnies, atvėsinama, perkošiama ir išgeriama per dieną.

Receptas 4. Beržas. Gerkite sulą ir nuovirą: 3-4 gramus džiovintų pumpurų arba 6-8 gramus džiovintų lapų (10-15 gramų šviežių) pusėje litro vandens virkite 15-20 minučių. Gerkite po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną. Išoriniam naudojimui: 10 gramų džiovintų pumpurų arba 20 gramų džiovintų lapų 15-20 minučių virkite stiklinėje vandens.

Receptas 5. Šalpusnis. Išoriškai naudokite šviežius žiedus ir lapus. Vidiniam vartojimui: valgomąjį šaukštą smulkintų džiovintų lapų užplikykite stikline verdančio vandens ir 30 minučių leiskite nusistovėti. Gerkite po valgomąjį šaukštą 2-3 kartus per dieną.

Artrito gydymas natūraliais vaistais

Sąnarių ligos....

Nuo sąnarių skausmo padės obuolių acto ir kiaulpienių žiedų užpilas

Sąnarius skauda, juos maudžia dėl įvairiausių priežasčių ir beveik visų rūšių neaiškios kilmės skausmą visai panaikina arba sumažina obuolių acto ir kiaulpienių žiedų antpilas. Tai dar vienas aukso vertės receptas. Prigrūdame butelį suplėšytų kiaulpienės žiedų ir užpilame obuolių actu. Pastoviai vartome ir po 14 dienų galime trinti skaudamus sąnarius.

Sąnarių sveikumo profilaktikai naudinga šviežiai sumalti cinamono žievę, sumaišyti su medumi ir kartą per dieną po nepilną šaukštelį suvalgyti prieš valgį.

Sergant artritu, darome tokį tepalą. Pirmiausiai renkame nuo sviesto susioksidavusius sluoksnelius. Palaikome juos lėkštelėje dar savaitę. 25 g jų užpilame grynu spiritu ir padegame. Spirgės ir čirškės. Atvėsiname. Ant skaudamo sąnario nakčiai darome kompresą su šiuo tepalu. Jei kantriai ir ilgai darote, patinimai sumažėja, skausmas atlėgsta.

Ką tik išspaustos greipfrutų sultys yra gera artrito gydymo priemonė. Jei kurį laiką gertumėte jų keletą kartų per dieną ir tomis dienomis valgytumėte augalinį maistą, uždegimas labai sumažėtų. Sutarkuotas imbieras su medumi irgi gydo artritą. Košelę valgome valandą prieš valgį. Išgeriame 2 gurkšnius vandens, o tada 1-2 šaukštelius tyrės.

Kai skauda kelį, paimame varnalėšos lapą, pamušame jį kol išsiskirs sultys, pilkąją pusę patepame medumi ir padarome kompresą ant kelio nakčiai. Dedame medumi į apačią.

Jei kankina daugelio sąnarių skausmas, naudinga 3 dienas pavalgyti paprastų apvalių baltų ryžių. Ant kojų ir riešo neseniai iškilusius kauliukus reikia gausiai tepti 10 proc. jodo tirpalu. Jei tai padarote anksti, jie netgi visai išnyksta. Jei kauliukai iškilo seniai, pavyksta sustabdyti jų augimą.

Jei negalite priminti kulno, nes nežmoniškai skauda, beveik visiems padėjo toks tirpalas: imame 5 ml 10 proc. jodo tirpalo ir ištirpiname jame 2 tabletes analgino. Prieš tai patepame kulną arnikos tinktūra, tada 5-10 minučių pėda paridename tuščią butelį pirmyn - atgal, tada patepame jodu su analginu. Šią procedūrą kartojame kuo dažniau. Jodu tepame ir neridenę butelio, kai to negalite padaryti.

Skaudamų vietų įtrynimas - esant skausmams, stuburo, sąnarių, raumenų uždegiminiams procesams. 10 lašų reikiamo eterinio į 10 ml bazinio aliejaus, geriausia sezamų, nes jis labai giliai įneša gydomas eterinių aliejų medžiagas. Daromas didesnės koncentracijos, tai yra 4-5 %. Taip pat galima trinti skaudamą vietą ištirpinus eterinius aliejus degtinėje, 6-7 lašai 10ml degtinės.

Ištepkite skaudamą sąnarį medaus ir garstyčių mišiniu (lygiomis dalimis), šiltai apriškite ir palikite 3-4 valandoms. Jei pajusite deginimą, procedūrą nutraukite anksčiau ir nebekartokite.
Tai – ženklas, kad jūsų oda per jautri šiam kompresui.

Įtrinkite skaudamą sąnarį degtine, apriškite šviežio kopūsto lapu, sutvirtinkite, apvyniokite šiltai ir palikite per naktį. Gelbsti esant sąnario uždegimui.

Trinkite sąnarius spiritiniu bičių pikio užpilu kelis kartus per dieną. Padeda tiek nuo uždegimo, tiek nuo osteoartrito. Jei sąnarys neištinęs, įtrindami jį gerai pamasažuokite, pajudinkite. Efektas bus didesnis, jei šiltai aprišite vilnoniu audiniu.

Esant sąnarių skausmams

Dilgėlių spiritinė ištrauka

Susmulkintas dilgėles dedame į stiklainį arba butelį, užpilame degtine. Indą uždarome ir laikome tamsioje vietoje 7-14 parų, periodiškai supurtydami. Po to nukošiame ir supilstome į tamsius buteliukus. Laikyti šaltoje vietoje nuo 1 iki 5 metų. Galima naudoti į vidų po šaukštą nakčiai esant osteochondrozei, taip pat kompresams esant sąnarių skausmams.

Dilgėlių aliejus

Susmulkintas dilgėles sudedame į puodą, užpilame aliejumi ir truputį pakaitiname. Po to supilame į indą ir sandariai uždarome. Paliekame šiltoje, bet tamsioje vietoje, kartkartėmis supurtydami. Po 10 dienų nukošiame. Dilgėlių aliejumi galima tepti skaudamus sąnarius, taip pat galvos odą įmasažuoti nuo pleiskanų ir niežulio.

Artrito, reumato, raumenų patempimo, įtampos skausmus malšina - eukaliptų citrinkvapių, mėtinių ir spindulinių eukaliptų, sibirinių kėnių, greipfrutų, eglių juodųjų, lauramedžių kilniųjų - ypatingai, vetiverijų, gvazdikėlių pumpurų, šalavijų, italinių šlamučių, marokinių ramunėlių.

Patemptų raumenų skausmą malšina - vetiverijų

Artritui gydyti - vetiverijų, pluoštinių bosvelijų, ypač padeda lauramedžių kilniųjų, mairūnų - mažina skausmus.

Sąnarių uždegimui - ciberžolių-viena stipriausių priemonių, kėnio.

Sąnarius gerai trinti aliejumi, kuriame mirko sumalti laurų lapai. Veiksminga sąnariams, šalina teršalus.

Artritas

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.06.2019 laikas 16:58 Receptai – Patiekalai Lietuviškas kugelis
Skanus lietuviško kugelio (plokštainio) receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

30.08.2018 laikas 08:11 Receptai – Patiekalai Plaukų stiprinimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui

Plaukų stiprinimas liaudies medicinoje, Plaukų stiprinimas, receptai stiprinti plaukus, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

10.01.2019 laikas 14:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis kaštonais
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Paprastasis kaštonas liaudies medicinoje, kaštonais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau