Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2017 » Liepos » 8

Ateiviai - draugai ar priešai?

Svajonės apie kontaktus su nežemiškųjų civilizacijų atstovais atsirado kartu su kosmoso įsisavinimo pradžia. Sunku įsivaizduoti, kad mes esame vieninelė protinga civilizacija visoje Visatoje. Kodėl proto broliai neužmezga su mumis ryšio? Viskas nėra taip paprasta, kaip atrodo.

„Galaktikos klubo" teorija

Dar XX amžiaus 8-o dešimtmečio viduryje žinomas astrofizikas Ronaldas Breisvelas (Ronald Braswell) iškėlė „Galaktikos zoologijos sodo" arba „Galaktikos klubo" idėją. Jos esmė yra tai, kad egzistuoja tam tikra civilizacijų bendruomenė (pavyzdžiui, mūsų Galaktikos ribose), kurios nariai tarpusavyje palaiko santykius. Tačiau su mumis kontakto neužmezga, nes mes jiems dar esame pernelyg „atsilikę". Arba mūsų civilizacija nepakankamai išsivysčiusi moksliniu technologiniu aspektu, arba mūsų moralė ir etika visiškai neatitinka jų standartų.

Ateiviai - draugai ar priešai?

Tai nėra kažkas labai keisto. Visais laikais įvairiose sferose egzistavo uždari elitiniai klubai ir bendrijos. Tokio klubo nariu buvo galima tapti, tik įvykdžius atitinkamas sąlygas: kandidatui turint tam tikrą statusą, gavus rekomendacijas iš kitų klubo narių, sėkmingai atlikus testus ar išbandymus.

Po to kai Breisvelo teorija tapo žinoma, atsirado jos priešininkų ir šalininkų. Priešininkai teigia, kad sukurti „galaktikos klubą" visiškai neįmanoma, nes labai sunku suderinti komunikavimą tarp įvairių civilizacijų bei sulaikyti visus išsivysčiusius pasaulius nuo kontaktų su „barbarais", kokiais mes

Kokie tai signalai?

Vis tik viltis yra! Nelabai seniai kanadiečių astrofizikų grupė užfiksavo 234 „neįprastos periodinės spektrinės moduliacijos mažoje Saulės tipo žvaigždžių dalyje" atvejus. Mokslininkai mano, kad tolimų šviesulių „nestandartinės elgsenos" priežastis gali būti tai, kad šalia jų egzistuoja aukšto išsivystymo lygio civilizacijos.

Tyrimo autoriai, pasinaudodami SDSS (Sloan Digital Sky Survey) įranga, išanalizavo maždaug 2,5 milijono dangaus kūnų spektrines charakteristikas. Pavyzdžiui, juos domino šviesumo intensyvumo pokyčio priklausomybė nuo bangos ilgio. 234 žvaigždės skleidė vienodo periodo šviesos „signalus". Šis periodas yra 1,65 pikosekundės (viena piko sekundė lygi 10¨¹² s). Ekspertai mano, kad toks periodiškumas negali būti paaiškinamas techniniais trukdžiais ar natūraliomis šviesulių savybėmis. Šie signalai, greičiausiai, yra dirbtinės kilmės. Vienintelė alternatyvi versija - tai ypatinga kai kurių galaktikos žvaigždžių cheminė sudėtis. Tačiau tai labai mažai tikėtina.

Įdomu tai, kad „anomalius" signalus siunčia F2-K1 spektrinės klasės Saulės tipo žvaigždės.

Mokslininkai mano, kad planetose, esančiose netoliese šių žvaigždžių, gyvena protingos civilizacijos, kurios sąmoningai keičia šviesos spinduliavimo intensyvumą, kad pastebėtų kaimynai galaktikoje. Tai gali būti atliekama, pavyzdžiui, panaudojant lazerius. Beje signalo, kuris galėjo būti dirbtinai sumodeliuotas mūsų proto brolių komunikacijos tikslais, parametrai buvo aprašyti dar 2012-ais metais.

Atsargiai: pavojus!

Gana nemažai tyrinėtojų kelia hipotezę, kad kontaktai su ateiviais mus neatneš nieko gero. Jeigu jie bandys užmegzti su mumis kontaktą, tai reikš, kad jiems reikalingi mūsų planetos resursai. Tokiu atveju bandymas kolonizuoti Žemę yra neišvengiamas.

Ateiviai - draugai ar priešai?

Kas nutiks, jei mus kaimynai aptiks, skleisdami signalus? Greičiausiai, jie pabandys apie mus surinkti kiek galima daugiau informacijos, kad galėtų suprasti, kaip ją panaudoti. Ir sprendimą priims, tik išanalizavę šią informaciją: arba paliks viską, kaip yra, arba imsis veiksmų. Ir veiksmai nebus draugiško pobūdžio...

Žemė - grėsmė Visatai?

Internete pasirodė mokslinis pranešimas, kurį bendrai parengė NASA specialistai ir Pensilvanijos valstijos universiteto mokslininkai. Šiame pranešime teigiama, kad mūsų civilizacijos vystymasis gali neatitikti mūsų „kaimynų" interesų, todėl jie gali imtis priemonių, norėdami apsiginti patys ir apginti kitas kosmines civilizacijas.

Pavyzdžiui, mūsų ūkinė veikla sukėlė daugybę ekologinių problemų. Po kiek laiko tai gali tapti pavojumi ir kosmoso erdvei. Be to, kitos civilizacijos gali baimintis greitai besivystančių kaimynų, tai interpretuodamos kaip agresijos faktorių. Anksčiau ar vėliau tokios civilizacijos užsinorės palikti savo planetos ribas ir, gali būti, pradės naikinti kitokias gyvybės formas - jei ne sąmoningai, tai paprasčiausiai užsiimdamos savo veikla svetimoje planetoje.

Reikia neužmiršti tai, kad Žemėje aptikti civilizacijų, egzistavusių prieš tūkstančius metų iki mūsų, pėdsakai. Visos jos žuvo dėl savo pačių agresyvios veiklos arba jas kažkas sunaikino iš išorės.

Jie tarp mūsų?

O gal jau įsiveržimas įvyko? Neseniai NASA astronautas Lerojus Čiao (Leroy Chiao) pareiškė, kad mes kitų planetų proto atstovų buvimo Žemėje nepastebime dėl to, kad jie yra anabiozės būsenoje. Tačiau anksčiau ar vėliau jie iš šios būsenos išeis, tuomet mes juos pamatysime. Tai bus susiję su apokalipse, kuri mūsų laukia maždaug už 200 metų... Gana niūri prognozė, tiesa?

Kalbos metodai

Lankasterio universiteto mokslininkas Džeimsas Karnis (James Carney) mano, kad netgi tuo atveju, jei mes susitiksime su ateiviais iš kitų planetų, nėra jokių garantijų, kad mes sugebėsime su jais užmegzti kontaktą. Proto broliai gali bendrauti visiškai kitokiu būdu, nei mums yra įprasta - ne naudojant kalbą, o gestais, mimika ar net telepatiškai.

NASA ekspertai šiuo metu kuria keletą būdų, kurie, kaip manoma, padėtų užmegzti kontaktus su ateiviais. Pavyzdžiui, yra bandoma sukurti įrenginį, kuris analizuos ateivių veiksmus ir juos interpretuos. Žinomas škotų astronomas Dankanas Forganas (Duncan Forgan) netgi sukūrė veiksmų sąrašą, kurių reikia imtis, kai kosmose bus aptiktos protingos būtybės.

NASA darbuotojų manymu, kitų planetų gyventojai, kaip ir žmonės, gali tarpusavyje bendrauti garsais, tačiau jų klausos organai gali girdėti visiškai kitokio diapazono garsus nei girdime mes. Tokiu atveju per kalbą mes vieni kitų nesuprasime.

Be to, mūsų kalbinis mąstymas yra apribotas įprastinėmis gramatinėmis ir semantinėmis konstrukcijomis, kurių ateiviai paprasčiausiai gali nesuprasti. Lygiai taip pat, kaip mes nesuprasime ir jų kalbos konstrukcijų. Nors yra tikimybė, kad mes galėsime bendrauti semantiniais vaizdais. Kuo panašesnė bus mūsų mąstymo struktūrą su ateivių mąstymu, tuo daugiau galimybių suprasti vieniems kitus.

Džeimsas Karnis mano, kad universalia bendravimo su kitomis protingomis būtybėmis kalba gali tapti mokslas. Tačiau tik esant sąlygai, kad fizikos dėsniai Žemėje ir ateivių gimtojoje planetoje veikia vienodai.

Taip pat reikia neužmiršti to, kad ateivių tikslas gali būti Žemės kolonizavimas. Šiuo atveju rasti tarpusavio supratimą tikrai nepavyks.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.10.2019 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Labai Skanūs Sausainiai Iš Varškės

Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 22:56 Receptai – Patiekalai Saldumynų mėgėjams: šokoladinis pyragas su šokolado užpilu (video)
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Apvalioje torto kepimo formoje išmaišykite visus birius produktus, supilkite, aliejų, actą, vanilės ekstraktą, karštą vandenį ir mentele maišykite iki vientisos masės. Tešlą dėkite į orkaitę i...

Skaityti daugiau

21.07.2019 laikas 09:47 Receptai – Patiekalai Virti vėžiai su krapais

Gaminame namuose. Virti vėžiai su krapais. Puode užviriname vandenį, beriame druską, dedame svogūną, česnako skilteles, lauro lapus, krapus ir sudedame vėžius. Uždengus dangtį verdame apie 15-25 minutes nuo užvirimo (priklausom...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau