Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Gruodžio » 11

Ateiviai gali egzistuoti šiose planetose

Tolimi palydovai, asteroidai ir už Plutono esantys objektai dar turi būti ištirti ir kol kas negalime prognozuoti, ką ten surasime, tačiau kai kurie mokslininkai neabejoja, kad gyvybė už mūsų planetos ribų privalo egzistuoti.

Skaitydamas pranešimą TED konferencijoje Niujorke NASA planetų mokslininkas Jimas Greenas įvardino keturias vietas, kuriose labiausiai tikėtina rasti nežemišką gyvybę Saulės sistemoje, rašo Businessinsider.com.

Marsas

Dabar Marsas virtęs sausa dykyne, tačiau mokslininkai yra įrodė, kad kadaise jis buvo vandeningas ir kur kas panašesnis į Žemę. Anksčiau 19 proc. Raudonosios planetos sudarė vandenynai.

Tačiau ilgainiui Saulės vėjai nuplėšė Marso atmosferą. Tuomet vandenynai išdžiuvo, o planetos

paviršius nuolatos buvo bombarduojamas radiacija.

Kaip šįmet pranešė NASA mokslininkai, Marse vis dar yra tekančio vandens, kuris kartais iškyla į paviršių. O kur yra vanduo Žemėje, ten ir gyvybė. Tiesa, Marso vandens sudėtis gerokai skiriasi nuo mūsiškės, tačiau yra manančių, kad jame galėtų gyventi tam tikri mikroorganizmai.

Gyvybė gali slypėti ir Marse po žeme.

Titanas

Nors šis dar vienas aplink Saturną besisukantis kosminis objektas yra tik palydovas, dydžiu jis beveik prilygsta Marsui.

Tačiau mokslininkus palydovas domina ne dėl dydžio, o dėl didelių skysto metano ežerų.

Titanas yra vienintelė vieta Saulės sistemoje, kurios paviršiuje nuolatos yra skysčio. Mokslininkai mano, kad kai kurie mikroorganizmai galėjo prisitaikyti gyventi tokiomis sąlygomis.

Europa

Jupiterio palydove Europoje yra du kartus daugiau vandens nei Žemėje. Kai kurios Europos paviršiaus dalys yra įskilusios, todėl pramintos „chaoso regionais“.

Mokslininkai mano, kad šie įtrūkimai susidaro tada, kai šilto vandens bangelės pakyla į paviršių, kur sukuria skysto vandens ežerus. Galiausiai po šiais ežerais esantis ledas sulūžta ir nuskęsta. Taip susidaro „chaoso regionai“.

Jeigu iš tiesų įtrūkimus sukelia šiltas vanduo, Europoje taip pat gali būti hidroterminių versmių.

Dabar NASA planuoja misiją „Multi-Flyby“, kurios metu ant Europos paviršiaus nusileistų pirmasis zondas. Jis galėtų nagrinėti vandens sudėtį ir nardyti po ledu.

Enceladas

Yra įrodymų, kad Encelado vandenyne gali būti hidroterminių versmių. Žemėje šalia jų klesti neregėta mikrorganizmų įvairovė.

Saturno palydovas Enceladas yra dar vienas planetų mokslininkus intriguojantis kosminis objektas. Po jo užšalusiu paviršiumi plyti vandenynas.

Yra įrodymų, kad Encelado vandenyne gali būti hidroterminių versmių. Žemėje šalia jų klesti neregėta mikrorganizmų įvairovė.

Encelado paviršių dengia ledas, tačiau šalia pietinio palydovo poliaus esantys geizeriai kartkartėmis prasiveržia ir „spjaudosi“ vandeniu.

Kelis kartus pro Saturno palydovą praskridęs NASA erdvėlaivis mėgino paimti vandens mėginius. Jau aišku, kad jame yra natrio ir organinių molekulių. Naujausi NASA duomenys parodo, kad Encelado hidroterminės versmės labai aktyvios.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.11.2017 laikas 14:02 Receptai – Patiekalai Arbata skatinanti prakaitavimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: liepos žiedai, avietės vaisiai

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 20:03 Receptai – Patiekalai Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų!
Pabandykite pasigaminti patys! Naminiai sausainiai ant keptuvės. Skanūs sausainiai, be problemų! Skanaus!

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:18 Receptai – Patiekalai Žiedinių kopūstų apkepas
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau