Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Rugsėjo » 25

Ateivių medžiotojai Marse aptiko Stounhendžą

Aukštos raiškos Marso paviršiaus nuotraukas tyrinėjantys internautai pastebėjo dar vieną neįprastą objektą: ant vienos kalvos tvarkingai išsidėsčiusius didžiulius akmenis. Jie primena garsųjį Stounhendžą – vieną svarbiausių priešistorinių statinių Europoje, pietinėje Anglijoje.

Ši vietovė kaimyninėje planetoje buvo praminta „Marshendžu“, o sąmokslo teorijų kūrėjai suskubo skelbti versijų, esą akmenis ten tvarkingai sustumdė ateiviai. Originalią nuotrauką, kurioje tai buvo pastebėta, rasite čia.

„YouTube“ įkeltame vaizdo įraše vienas ateivių medžiotojas dėsto savo pasvarstymus apie šį atradimą: „Šioje vietovėje yra kažkas keisto, ji atrodo labai panašiai į mistiškuosius Stounhendžo akmenis.

Ar Stounhendžo statytojai buvo apsilankę Marse ir pastatė tą patį ten? Ar jie buvo apsilankę pas mus ir išmokė, kaip pastatyti tokius dalykus bei to paties pamokė seniai išnykusias būtybes Marse? O gal tai tik dar viena Marso iliuzija?“

Garsus šios srities tyrėjas Nigelis Watsonas, parašęs knygą apie NSO tyrimus, svarstė, jog šis atradimas yra ypač svarbus tiems, kurie tiki, kad senovinius statinius, tokius kaip Stounhendžas, surentė ateiviai. „Piramides primenančios struktūros ne kartą pastebėtos Marse ir buvo siejamos su piramidėmis Žemėje. Dabar „Marshendžas“ suteikia ryšį su dar ankstesniais priešistoriniais statiniais.

Skeptikams nepavyko paneigti šių teorijų, o „Marshendžo“ atradimas suteikia dar stipresnį pagrindą teigti, jog Saulės sistemą anksčiau buvo aplankę astronautai ir tai turėjo ilgalaikę įtaką žmonijos istorijai“, – teigė N.Watsonas.

Visgi ekspertai anksčiau ne kartą yra minėję, kad taisyklingas figūras primenančios akmenų struktūros gali susidaryti dėl natūralių procesų, kurie vyksta planetose – taip pat ir Žemėje. Pavyzdžiui, dėl užšalimo ir atitirpimo ciklų iš nuosėdų pamažu gali susiformuoti rieduliai, kurie slinkdami šlaitu suformuoja taisyklingos formos struktūras.

Arizonos universiteto hidrologijos departamento mokslininkas Jeffrey Kargelis savo knygoje apie Marse vykstančius procesus rašė: „Kalvotos vietovės Marse, ko gero, glaudžiai susijusios su amžinojo įšalo „akmenų ratais“ ir kitomis struktūromis Žemėje. Surūšiuoti akmenų ratai ir kalvos susidaro ekstremaliomis poliarinėmis sąlygomis, kur tirpimo procesai vyksta minimaliai. Vien dėl to turėtume neskubėti daryti išvadų dėl procesų Marse.“

Stounhendžas, manoma, buvo pastatytas apie 3100 m. prieš mūsų erą. Jį sudaro ratu išdėstyti didžiuliai akmeniniai žiedai. Didžiausios megalitinės sistemos išorinio žiedo skersmuo siekia apie 30 metrų, už jo yra žiedo formos pylimas, dar toliau – apvali duobė.

Kas ir kodėl pastatė Stounhendžą nėra aišku, bet vyrauja nuomonė, kad jis buvo naudojamas religinėms ceremonijoms arba astronominiams stebėjimams.

Anksčiau šį mėnesį archeologai paskelbė už kelių kilometrų nuo Stounhendžo aptikę dar vieną akmenų struktūrą, kuri galėjo būti suręsta prieš 4,5 tūkst. metų.

Ateivių neslepia

Kosmoso agentūros retai komentuoja ateivių medžiotojų „atradimus“. Neseniai skelbtame interviu NASA mokslininkas Ashwinas Vasavada pabrėžė, kad kalbos apie bandymus slėpti ateivių egzistavimo įrodymus nuo visuomenės neturi pagrindo.

„Nėra kitos grupės žmonių, kurie būtų laimingesni, pamatę tokį dalyką, nei 500 mokslininkų iš viso

pasaulio, dirbančių su „Curiosity“ marsaeigiu“, – pareiškė A.Vasavada, komentuodamas ateivių medžiotojų bandymus Marso nuotraukose įžvelgti gyvybės ženklus.

A.Vasavada visus šiuos atvejus vadina pareidolijomis – taip vadinami reiškiniai, kuomet atsitiktinai susidaręs vaizdas ar garsas suvokiamas kaip žinomo objekto vaizdas ar garsas (pvz., dažnai atpažįstamų figūrų žmonės įžvelgia debesyse).

„Šiame marsaeigyje mes turime spalvotas aukštos raiškos kameras, kurios smarkiai pranoksta bet ką, kas iki šiol buvo nusiųsta į šią planetą. Nepaisant to, siekiant atrasti šituos dalykus, kurie apgauna jūsų smegenis ir primena undinėles ar dar kažką, turite taip priartinti nuotrauką, kad matomas tik neryškus šešėlis“, – sakė A.Vasavada.

NASA mokslininkui įdomu sužinoti, kokius neįprastus dalykus žmonės pastebi Marso nuotraukose, tačiau „Curiosity“ komanda į visa tai rimtai nežiūri – jie turi svarbesnių užduočių nei tikrinti akmenis, kurie primena vieną ar kitą objektą. Viena šių užduočių – atrasti marsietiškos gyvybės egzistavimo įrodymų. Ir, jei toks atradimas būtų padarytas, jo tikrai niekas nebandytų nuslėpti nuo visuomenės.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.09.2019 laikas 22:00 Receptai – Patiekalai Pyragaičiai su kumpiu ir sūriu prie arbatos!

Aš myliu skanius ir paprastus receptus! Išsamų maisto gaminimo receptą rasite trumpame vaizdo įraše

Skaityti daugiau

01.08.2018 laikas 19:45 Receptai – Patiekalai Ką daryti esant dirgliosios žarnos sindromui, ką galima naudoti, ko ne?
Probiotikai su prebiotikais ir žymiai didesniais kiekiais nei rekomenduoja medicina oficianallis... bet ar yra šis sindromas iš tikro? Pasidarykite burokėlių testą... suvalgius 150-200 gr burokėlių salotų šlapimas neturi raudonuot...

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 07:23 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti

Pragulos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti, receptai nuo pragulų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vais...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau