Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kelionės Laiku » 2017 » Balandžio » 23

Aviavaiduokliai - nauja pasaulio mįslė

Kaip teigia religinis mokymas, po žmogaus mirties jo siela dar kurį laiką sklando virš žemės, o po to pakyla į dangų. O kas būna, jeigu mirtis žmogų ištinka ore? Yra ne viena istorija apie vaiduoklius, susijusius su lėktuvais ir aviakatastrofomis.

401-ojo reiso fantomai

Pati žinomiausia istorija šia tema susijusi su liūdnai pagarsėjusiu kompanijos „Eastern Airlines" 401-uoju reisu. 1972 m. gruodžio 10 d. amerikiečių keleivinis reaktyvinis lėktuvas patyrė katastrofą ir nukrito į Evergleido pelkę Floridoje. Žuvo 101 žmogus. Tarp žuvusiųjų buvo lėktuvo pilotas Bobas Loftas ir borto inžinierius Donas Repas.

Nukritusio lėktuvo dalys buvo išardytos, išlikusios sveikos detalės ir mazgai panaudoti kaip atsarginės dalys kituose tos pačios bendrovės lėktuvuose. Po kiek laiko ėmė sklisti gandai, kad tuose lėktuvuose, kuriuose buvo panaudotos lemtingojo 401-ojo reiso lėktuvo detalės, ėmė rodytis Lofto ir Repo vaiduokliai.

Aviavaiduokliai - nauja pasaulio mįslė Tie, kas juos matė, tvirtino, kad žuvę lakūnai atrodė visai kaip gyvi. Dažnai žmonėms net į galvą netoptelėdavo, kad prieš juos yra fantomai. Kartais vaiduokliai kalbėdavo su ekipažo nariais. Įdomu tai, kad vaiduokliai atsirasdavo tose vietose, kur stovėjo detalės iš katastrofą patyrusio lėktuvo.

Dažniau yra matomas Džono Repo vaiduoklis, kuris, atrodo, bando padėti lėktuvų mechanikams. Kartą vaiduoklis pasirodė savo kolegai borto inžinieriui, kuris pažinojo Repą iš veido, kai šis buvo dar gyvas, ir pasakė, kad už jį atliko visą patikrinimą prieš skrydį. Kitą kartą Repo veido bruožai atsirado mikrobangų krosnelėje, kuria naudojosi ekipažo nariai. Repas pasakė, kad netrukus lėktuve
kils gaisras. Iš tikrųjų, netrukus užsidegė vienas lėktuvo variklis. Laimei, jis dar nebuvo pakilęs, pilotas spėjo sustabdyti lėktuvą, todėl aukų buvo išvengta.

401-ojo reiso vaiduokliai tapo bendrovės „Eastern Airlines" istorija. Pasakojama, kad kartą vaiduoklius matė pats bendrovės viceprezidentas.

Karo laikų lakūnas

Maskvoje, Leningrado plento 5-o namo kieme, kuriame stovi Maskvos aviacijos instituto pastatas, kartais yra girdimas lėktuvo variklio keliamas triukšmas. Jis paprastai atsiranda tuomet, kai pasirodo Antrojo pasaulinio karo laikų vokiečių naikintuvo vaiduoklis. Kaip teigia liudininkai, kartais naikintuvo kabinoje galima įžiūrėti lakūną išblyškusiu veidu ir degančiomis akimis.

Lėktuvas - laiko mašina

Gana nemažai istorijų yra apie tai, kad lėktuvai netikėtai patenka į kitą laiką ar matavimą. Pavyzdžiui, amerikiečiai pilotai Maiklas Beiris ir Džėjus Filipsas skrido meteorologiniu lėktuvu. Ore lėktuvas netikėtai pateko į tamsų debesį, abu lakūnai suprato, kad randasi kažkokioje keistoje vietoje. Jie vis dar tarsi skrido virš Žemės, tačiau ši buvo pavirtusi į išdegintą akmenuotą dykumą. Skrisdami jie „matė“ sprogimą Hirosimoje, masinę sektantų savižudybę Džonstaune, kitas dideles katastrofas. Aplink lėktuvą šokinėjo ugnies rutuliai.

„Eastern Airlines" 401-as reisas

Beiris ir Filipsas nusprendė, kad pateko tiesiai į pragarą! Kažkokiu stebuklu jiems pavyko neprarasti lėktuvo valdymo. Pagaliau debesis išsisklaidė. Lėktuvas vėl skrido virš Ramiojo vandenyno - kaip ir prieš įskrendant į debesį. Danguje nebuvo matyti nė mažiausio debesėlio.

Pilotas Henris Lendonas tvirtino, kad 1980-ais metais, skrisdamas virš Niujorko, atsidūrė... džiunglėse. Jis nusileido laukymėje, kur jį iš karto apsupo agresyviai nusiteikę indėnai, ginkluoti lankais ir strėlėmis. Indėnai ėmė šaudyti į nežinia iš kur atsiradusį žmogų. Pilotui šiaip taip pavyko įsiropšti į lėktuvą ir pakilti aukštyn. Nuskridus keletą dešimčių kilometrų jis vėl iš viršaus pamatė miesto dangoraižius.

1981-ais metais olandų pilotas Kesas Fosas du kartus pateko į laiko kilpą. Pirmą kartą jis tapo oro mūšio, vykusio tarp amerikiečių ir vokiečių naikintuvų, liudininku. Veiksmas, atrodo, vyko Antrojo pasaulinio karo metais, nes ant vokiečių kovos mašinų buvo nupieštos svastikos. Kai Fosas pabandė taranuoti vieną vokiečių naikintuvą, viskas dingo...

Praėjus keliems mėnesiams po šio įvykio Fosas skrido virš Ramiojo vandenyno. Staiga pro kabinos langą pilotas apačioje pamatė ne vandenį, o didelę pievą, kurioje vaikščiojo dinozaurų kaimenės...

1996-ais metais prancūzų lakūnas Mišelis Šardenas besileisdamas netikėtai prarado orientyrą: Ispanijoje Toledo mieste esantis karinis aerodromas paslaptingai dingo iš regėjimo zonos. Šardenas buvo priverstas leistis nežinomoje vietovėje. Ten jis, savo didžiai nuostabai, sutiko žmones, apsirengusius viduramžių laikų rūbais. Tai buvo procesija, kuri į bausmės vykdymo vietą vedė keletą čigonių, apkaltintų raganavimu. Kai Šardenas kažko žmonių paklausė ispaniškai, šie palaikė jį velniu, atvykusiu padėti raganoms, ir pabandė jį sučiupti. Pilotui teko bėgte grįžti į savo lėktuvą ir kuo skubiau pakilti. Po kelių minučių jis vėl pamatė aerodromą, kuriame turėjo nutūpti.

Aviavaiduokliai - nauja pasaulio mįslė

Kažkas panašaus nutiko Gatčinos rajone Rusijoje, kur ne kartą buvo pastebėtos įvairios anomalijos. Be pėdsakų dingo privatus lėktuvėlis, kuris priklausė kažkokiam verslininkui. Lėktuvu skrido pats jo šeimininkas su dviem savo draugais. Praėjus dviem dienoms lėktuvas vėl pasirodė toje pačioje vietoje, kurioje nutrūko ryšys su aerodromu. Laikrodis lėktuvėlio prietaisų skydelyje rodė, kad žmonės nežinia kur skraidė ne dvi paras, o dvi valandas. Lėktuvo savininkas papasakojo, kad jie pateko į audros frontą. Pilotui pavyko išvengti audros, tačiau apačioje buvo matyti ne pažįstamos vietos, o kažkoks mūšio laukas - tankai, artilerija, sviedinių sprogimai. Netikėtai už lėktuvėlio uodegos pasirodė naikintuvas su raudonomis žvaigždėmis ant šono ir atidengė ugnį iš kulkosvaidžio.

Lėktuvėlio pilotas staigiai patraukė šturvalą ir pakilo aukštyn. Iš pradžių jie pateko į visišką tamsą, o po to viskas vėl pasidarė, kaip įprasta. O danguje nebuvo matyti nė vieno debesėlio.

Dažniausiai tokie atvejai aiškinami haliucinacijomis. O gal tai yra erdvės ir laiko skylės? Juk galima prisiminti garsųjį Stiveno Kingo romaną „Langoljerai“. Danguje viskas gali būti kitaip nei Žemėje.

Žurnalas "Mįslės ir faktai" №04 2017

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.06.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti avienos šonkauliukai
Gaminame. Avienos šonkauliukai. Skardą išklojame folija, dedame šonkauliukus ir kepame apie 20-30 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanumėlis... Skanaus!

Skaityti daugiau

25.08.2018 laikas 17:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio

Svaigulys liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

24.08.2018 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau