Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Automobilių Naujienos » 2015 » Balandžio » 17

BMW pirkėjas neteko žado: gedimai pylėsi kaip iš gausybės rago

15min.lt redakciją pasiekė Viliaus Budreikos laiškas. Jame skaitytojas išliejo nuoskaudą dėl nesėkmingo pirkinio – 2004-aisiais metais pagaminto BMW 530D (E60) automobilio. Pirkėjo teigimu, automobilį pardavusi įmonė nuslėpė atsuktą ridą ir nutylėjo apie užmaskuotus gedimus.

„Jau kurį laiką ieškojau tokios komplektacijos automobilio, sunkiai sekėsi tokį surasti. Paskambinus pasiteirauti, automobilio pardavėjas Tomas Adilbekovas BMW apibūdino kaip labai geros būklės, sutvarkytą ir paruoštą eksploatacijai transporto priemonę. Neseniai buvo atlikta techninė apžiūra, reikiami remonto darbai. Susitarus ir susitikus už poros dienų Klaipėdoje, prie „Regitros“ apžiūrėjau BMW, atlikau bandomąjį važiavimą, pasidomėjau daugiau apie automobilį“, – aiškino nusivylęs pirkėjas.

2004-aisiais metais pagamintas BMW 530D (E60) ©Viliaus B. / 15min.lt

Pardavėjas pirkėjui teigė keitęs keletą važiuoklės dalių, o visi kiti agregatai buvo geros būklės. Tomas A. Viliui B. tvirtino, kad tokio gero BMW tikrai dar nepardavinėjo. Pasirašęs visus reikiamus dokumentus ir atsiskaitęs, pirkėjas su naujuoju automobiliu išvažiavo namo.

„Jau tą patį vakarą prasidėjo bėdos su pavarų dėže ir aktyviu vairu. Kompiuteris pradėjo mėtyti klaidas. Paskambinus Tomui, jis pasakė, kad tokių problemų neturėjo, nors važinėjo tuo BMW dvi savaites. Kitą dieną nutariau visą automobilį gerai patikrinti autoservise, sužinoti visas jo ligas.

Po patikros likau labai nustebęs. Reikėjo pavarų dėžės remonto, keisti kompiuterį. Jo kaina su pakeitimu – 220 eurų. Reikėjo virinti išmetimo kolektorių, keisti tarpinę, nes išmetamosios dujos patekdavo į saloną. Remonto išlaidos padidėjo dar 145 eurais.

Tvarkydami meistrai pastebėjo, kad abu galiniai lengvojo lydinio ratlankiai buvo suskaldyti ir nebetinkami naudoti, todėl juos reikėjo nedelsiant keisti arba remontuoti. Remonto kaina – 150 eurų ir didelė tikimybė, kad ratai vėl skils, nes ant vieno rato įtrūkimų buvo nuo 4 iki 7. Teko pirkti kitus ratus, todėl išlaidos padidėjo dar 300 eurų.

Tikrinant važiuoklę, buvo matyti, kad ji sutvarkyta tik „tam kartui“, plaktuku užkalant tam tikras dalis, kad nesigirdėtų bildesio. Važiuoklės remontas kainavo 350 eurų. Taip pat nustatyta, kad reikia keisti variklio pagalves, kurios yra vakuuminės. Jų žarnelės buvo tiesiog nupjautos ir paliktos kabėti.

Automobilio priekis buvo daužtas ir sutvarkytas tik „ant pardavimo“. Aktyvaus vairo remontas kainuos nuo 200 iki 250 eurų, kadangi dar neremontavau, nes sudėtinga gauti gerą detalę pakeitimui.

Taip pat reikėjo keisti pakaitinimo žvakių relę, nes ryte labai sunkiai vesdavosi automobilis, nors pardavėjas labai aiškiai pabrėžė, kad BMW labai gerai kuriasi ir šiltas, ir šaltas. Remonto kaina – 110 eurų“, – aiškino pirkėjas.

Kitą dieną po automobilio įsigijimo Vilius B. sulaukė skambučio iš pardavėjo Tomo A. Pardavėjas prašė jam atsiųsti nešiojamą kompiuterį, kurį jis paliko BMW automobilyje.

„Tą dieną jau buvau išsiaiškinęs visus BMW gedimus ir nusprendžiau patikrinti Tomo A. kompiuterį. Įsijungęs jį, radau programas, skirtas nustatyti ir ištrinti klaidas. Radau ir savo automobilio istoriją. Automobilio rida buvo sumažinta 60 tūkst. kilometrų. Dabar ji siekia 228 498 kilometrus, o iš tikrųjų yra didesnė. Paskambinau Tomui A., pasakiau automobilio problemas ir paprašiau jo grąžinti nors pusę automobilio remontui reikalingų pinigų. Jis man pasiūlė tik 70 eurų su sąlyga, jei atsiųsiu jam paliktą kompiuterį. Tomas A. sutiko tik su tuo, kad reikėjo keisti žvakių pakaitinimo relę“, – aiškino pirkėjas.

Susitaikęs su tuo, kad remonto išlaidas teks padengti iš savo kišenės, Vilius B. ėmėsi tvarkyti automobilio gedimus. Galiausiai po trijų savaičių, kai automobilis jau buvo tvarkingas, pirkėjas nusprendė pasikeisti alyvą. Tuomet pasirodė dar vienas gedimas.

„Pakeitus tepalus ir nuvažiavus apie 300 kilometrų, automobilis pradėjo skleisti keistą garsą. Jis sklido iš variklio skyriaus. Patikrinus alyvą – jos ten nebebuvo. Servise man paaiškino, kad alyva buvo išpūsta per sugedusią turbiną. Pasirodo, prieš tai, kartu su variklio alyva, į motorą buvo pripilta vadinamo „variklio daktaro“, kuris sutirština alyvą ir paslepia daug variklio ir turbinos defektų. Remonto darbai šį kartą siekė 475 eurus.

Taigi, nusipirkęs „gerą“ automobilį iš Tomo už 7 300 eurų, turėjau į jį dar investuoti 2 100 eurų. Jau neskaičiuoju kelionių po autoservisus, diagnostikų ir patikrų išlaidų“, – skaičiavo BMW įsigijęs Vilius B. Pirkėjas pažėrė priekaištų pardavėjams, neva jie pardavė ne tik techniškai netvarkingą, bet ir nesaugų automobilį.

„Šio BMW eksploatacija galėjo baigtis nelaime. Važiuojant galėjo visiškai skilti galinis ratas. Tai būtų pasibaigę skaudžia nelaime. Nuo išmetimo kolektoriaus galėjo užsidegti laidai, kurie jau buvo apsvilę. Na, bet yra kaip yra. Viskas jau padaryta ir aš neieškau kaltų. Kaltinu tik save, kad paskubėjau nusipirkti automobilį jo gerai nepatikrinęs. Noriu patarti visiems žmonės gerai apžiūrėti automobilius, perkamus iš Tomo A. ir patrinti juos autoservise. Pasimokykite iš mano skaudžios ir brangios pamokos, kainavusios daug pinigų, o dar svarbiau – daug nervų“, – teigė Vilius B.

Apie atsuktą ridą ir gedimus nieko nežinojo

Automobilių pardavėjas Tomas Adilbekovas telefonu gazas.lt patvirtino, kad tokį automobilį minėtam klientui pardavė. Tačiau pašnekovas teigė, kad apie suklastotą ridą nieko nežino, o kaip iš gausybės rago pasipylę BMW gedimai nustebino ir jį patį, mat automobilis ką tik buvo perėjęs techninę apžiūrą.

„Dėl ridos paaiškinti negaliu nieko. Tos mašinos eina iš rankų į rankas. Žmogus juk ne naują mašiną perka. Su tuo BMW pats važinėjau dvi savaites, pats perėjau techninę apžiūrą, uždėjau tranzitinius numerius, 19-os colių ratus. Dėl automobilio gedimų nieko pasakyti negaliu.

Kai kurie pirkėjai prieš sudarydami sandorį, važiuoja į autoservisą ir automobilį tikrina. Šitas klientas tikrinti nenorėjo. Daviau žmogui pavažiuoti. Jis automobilį pabandė ir viskas jam tiko. Kiekvienas klientas turi teisę prieš pirkdamas automobilį jį tikrinti servise. Man ta mašina važiavo. Kodėl jam nevažiuoja – nežinau. Gal pirmą dieną jis ją sulaužė ir dabar ieško teisybės“, – paaiškino Tomas A. Pardavėjas patvirtino, kad bandė atgauti automobilyje paliktą kompiuterį, tačiau pirkėjas svetimo daikto kol kas negrąžino.

„Automobilyje užmiršęs palikau savo kompiuterį. Prašiau, kad žmogus man jį grąžintų. Kaip kompensaciją už tai, kad sugedo BMW pakaitinimo žvakių relė, pažadėjau jam sumokėti 60 eurų ir padengti kompiuterio siuntimo išlaidas, bet kompiuterio neatgavau ir turbūt nebeatgausiu“, – sakė pardavėjas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
0
1
Ką manote jus apie tai? Na , bet turės dabar savo svajonių automobilį. Nors, atrodo perki, moki tokius didelius pinigus, o pasirodo.... čia dar vienas dalykas, kai ne automobilis tarnauja mums, o jis mums...
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.08.2019 laikas 20:20 Receptai – Patiekalai Subtilus obuolių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Visi svečiai prašo recepto.

Skanesnio nebūna! Obuolių pyrago receptas. Skaniausias obuolių pyragas, kepinys labai švelnus, kvapnus, tirpsta burnoje! Ypač skanu su rūgščiais obuoliais.

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 07:37 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai artrito gydymui
Artritas liaudies medicinoje, Artritas, artrito gydymas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

14.12.2017 laikas 15:20 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (rugiagėlių, beržo, petražolių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: rugiagėlių žiedų, beržo pumpurų, petražolių vaisių, trapiojo pupalaiškio, debesylo šaknies, meškauogės lapų

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau