Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 12

Burnos būklė išduoda ligas

Jungtinių Tautų, Pasaulio sveikatos organizacijos, Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės skelbiamas vasario mėnuo – Burnos vėžio prevencijos mėnesiu.

Burnos ertmių, lūpų ar gleivinės pakitimai atsiranda dėl prastos mitybos ar netinkamų kosmetikos produktų vartojimo. Vis dėlto, reikėtų atkreipti dėmesį net į menkiausius burnos pakitimus, nes jie įspėja apie prasidedančią ligą.

Kiekvienam sveikam žmogui profilaktiškai pasitikrinti reikėtų 1-2 kartus į metus. Vaikus taip pat reikėtų atvesti mažiausiai 2 kartus per metus.

Burnos būklė išduoda ligas

Blogas burnos kvapas įspėja apie ligas. Vos apžiūrėję veidą ir burnos ertmę odontologai gali nustatyti labai daug - pagal spalvą, audinių tamprumą, reljefą jau galima įtarti vienokią ar kitokią ligą.

Blogas burnos kvapas – problema, sukelianti daug nepatogumų. Ertmė, atsiradusi dantyje, kaupia maisto atliekas ir įvyksta rūgimo, puvimo procesai. Šių procesų metu išsiskiria lakiosios medžiagos, kurios dvokia. Žmogus gali nieko nejausti, net šalia esantis žmogus to gali nejausti, nes gali būti įpratęs. Tuo metu svetimi žmonės tą gerai jaučia.

Burnos vėžys dažnesnis tarp vyresnio amžiaus žmonių. Dažniau serga vyrai. Nustatyta, kad rūkalių ir mėgstančių gerti alkoholį, o ypač mėgstančių ir rūkyti, ir vartoti alkoholį rizika susirgti burnos vėžiu nepalyginamai didesnė, nei nerūkančių ir nepiktnaudžiaujančių alkoholiu. Vėžiui burnoje išsivystyti reikšmės turi nevisavertė mityba, vitaminų, ypač A ir E stoka maiste, bloga burnos ir dantų higiena, netinkami, dantenas spaudžiantys dantų protezai, persirgtos virusinės ligos, paveldimumas, saulės apšvieta, profesiniai veiksniai.

Pagrindiniai nerimą keliantys simptomai:

  • Negyjanti žaizdelė burnoje;
  • Gumbelis burnoje ar gerklėje;
  • Balta ar raudona dėmė ant dantenų, liežuvio ar burnoje;
  • Neįprastas kraujavimas, skausmas ar aptirpimas burnoje;
  • Sunkumas ar skausmas kramtant ar ryjant;
  • Patinusi žandikaulio dalis;
  • Pasikeitęs balsas.

Burnos vėžio priežastys

Burnos vėžio požymiai

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.11.2017 laikas 14:02 Receptai – Patiekalai Arbata skatinanti prakaitavimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: liepos žiedai, avietės vaisiai

Skaityti daugiau

09.07.2019 laikas 18:42 Receptai – Patiekalai „Gietininiai“ sausainiai
Gaminu juos sūnui labai dažnai! Kepk juos nors kasdien, taip skanu ir paprasta. Norisi naminių sausainių. Tokių, žinote, lengvų,paprastų, greitai paruošiamų. Ir į galvą ateina grietininių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 16:58 Receptai – Patiekalai Lietuviškas kugelis
Skanus lietuviško kugelio (plokštainio) receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau