Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Liepos » 17

Ciberžolė artritui gydyti

Daug žmonių, ypač vyresnio amžiaus, kenčia nuo reumatoidinio ar osteoartrito. Jo gydymui dažnai skiriami nesteroidiniai priešuždegiminiai vaistai, pavyzdžiui, Diclofenac ir kt. Bet tokie vaistai ne tik kad turi minimalų efektą, bet ir daug pašalinių poveikių, kaip virškinimo trakto pažeidimai ir kraujavimas, padidėjusi širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Tad kokios alternatyvos?

Dieta ir artritas

Žinoma, visų pirma reiktų pakeisti dietą, atsisakyti produktų kurie skatina uždegiminius procesus kaip dauguma gyvulinių produktų, pieno produktai, perdirbti rafinuoti produktai, baltų miltų gaminiai, saldumynai. Reumatoidinio artrito atvejų yra patartina bent kuriam laikui atsisakyti pieno produktų, taip pat gliuteno turinčių produktų (kviečių, rugių, miežių ir jų turinčių gaminių). Bulviniai (nightshade) augalai taip pat gali būti artrito priežastis, todėl jų taip pat galima kurį laiką nevalgyti ir žiūrėti, ar yra koks pagerėjimas. Bulviniams augalams priklauso bulvės, pomidorai, paprikos ir kiti pipirai, baklažanai, goji uogos ir kai kurie kiti.

Ciberžolė (kurkuma) artritui gydyti

Kurkuminas geriau nei priešuždegiminis vaistas

Dar vienas būdas kaip palengvinti ar net išgydyti artritą yra naudoti priešuždegiminį poveikį turinčius maisto produktus ar atskiras jų sudėtines dalis. Viena iš jų yra ciberžolė (en. tumeric, lot. curcuma) ir jos pagrindinė veikli medžiaga kurkuminas (curcumin). Vienas tyrimas parodė, kad 500 mg kurkumino per dieną buvo naudingiau nei 50mg dažnai naudojamo Diclofenac (šis vaistas taip pat gali būti parduodamas kaip Aclonac, Cataflam, Voltaren): reumatoidiniu artritu sergantys žmonės, naudoję kurkuminą, patyrė didesnį pagerėjimą nei tie, kurie naudojo vaistą ar vaistą kartu su kurkuminu.

Kurkumą galite įsigyti (nereikėtų viršyti €21.00 dydžio, dėl muito mokesčio ) nuolaidos kodas FTK282  Kurkuma 60 kap. yra ir daugiau pasirinkimo.

Imbieras ir sezamo sėklos

Dar vienas geras antiuždegiminis maisto produktas yra imbieras. Jį galima naudoti šviežią arba džiovintus jo miltelius. Taip pat galima naudoti sezamo sėklas, kurios taip pat yra gerai šiai ligai gydyti, ir net geriau nei paracetamolis. Reiktų naudoti 40 gramų per dieną.

Straipsnis parengtas pagal:

Chandran, B. & Goel, A. (2012) A randomized, pilot study to assess the efficacy and safety of curcumin in patients with active rheumatoid arthritis. Phytother Res.  26(11): 1719-25. Retrieved March 9 2012 from

http://www.greenmedinfo.com/blog/turmeric-extract-found-superior-blockbuster-drug-rheumatoid-arthritis

http://www.greenmedinfo.com/blog/eating-sesame-seeds-superior-tylenol-knee-arthritis

Komentarai:

Šiaip rašo:

Gyvūninės kilmės produktai, kad ir pienas neskatina uždegimo, jei jie yra natūraliai užauginti, bet dėl pieno produktų reikėtų išsitirti. Angliavandenių turintys produktai ypač fruktozės pvz.: cukrus ir produktai į kuriuos pridėta cukraus, kaip sultys, gaivieji gėrimai kaip Coca-Cola, taip pat vaisiai, skatina uždegiminius procesus. Apie vaisius reikia žinoti, kad žmogus išvedė vaisius, kuriuose yra vis daugiau ir daugiau fruktozės, kai gamtoje vaisiai beveik neturi fruktozės. Ypač reikėtų vengti fruktozės skystoje formoje. Dėl miltų taip pat reikėtų išsitirti ar nesate alergiškas gliutenui, jei ne tai nereikėtų jo vengti, bet riboti.
Angliavandeniai kaip gliukozė ir fruktozė skatina žmogaus organizmą kaupti riebalus, kurie yra dviejų tipų: poodiniai ir VISCERALINIAI - esantys ant vidaus organų. Tyrimai parodė, kad poodiniai riebalai nėra susiję su širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu ir pan., bet priešingai VISCERALINIAI riebalai yra SIEJAMI su širdies ir kraujagyslių ligomis, 2 tipo diabetu, senatvine silpnaprotyste, Alzhaimeriu, Parkinso ir kitomis ligomis, kurias sukelia nuolatiniai uždegiminiai procesai. Yra parodyta, kad visceraliai riebalai gamina medžiagas, kurios skatina uždegiminius procesus ir šios medžiagos vėliau pasklinda po organizmą ir SUKELIA UŽDEGIMINIUS PROCESUS visame organizme kaip pvz.: artritą, aterosclerozę, 2 tipo diabetą ir pan. (Apie visceralinius riebalus http://en.wikipedia.org/wiki/Abdominal_obesity).
Nors žmogus gali būti lieknas, bet jis gali turėti visceralinių riebalų, o į senatvę pas daugelį žmonių atsiranda pilvas - viseraliniai riebalai, kurie skatina uždegiminius procesus ir gali sukelti pavyzdžiui artritą, todėl nesutinku su autoriumi, kad reikėtų gydyti pasekmes - uždegimą kurkumą, kai reikėtų gydyti uždegimo priežastis - visceralinius riebalus.
Taip pat PER DIDELIS ANTIOKSIDANTŲ IR VITAMINŲ vartojimas nepašalins uždegiminių procesų priežasties ir be to per didelis antioksidantų vartojimas sutrikdo organizmo NATŪRALŲ BALANSĄ tarp uždegiminių ir priešuždegiminių procesų, ir organizmas “nebejaučia” uždegimo ir nesiima atitinkamų priemonių. To įrodymas buvo tyrimas, kuriame parodyta, kad žmonės vartojantys antioksidantus negyvena ilgiau, o netgi gyvena trumpiau, palyginus su tais, kurie nevartojo jų. Geriau ko nors trūkumas, nei jo perteklius, nes reikia atsiminti, kad žmogaus organizmas užaugo ir prisitaikė prie nepritekliaus sąlygų.
Tai kaip atsikratyti visceralinių riebalų? Yra parodyta, kad fiziniai pratimai vandenyje padeda sumažinti visceralinius riebalus, taip pat aš rekomenduočiau ketogeninę dietą (http://en.wikipedia.org/wiki/Ketogenic_diet), kuri yra parodyta sumažina uždegiminius procesus, bei sumažina visceralinius riebalus ir pan., tačiau ketogeninė dieta gali būti per ekstremali ir ne kiekvienas gali jos laikyti, tai siūlyčiau riboti angliavandenių suvartojimą iki 100 gr per dieną, apie 70 gr baltymų ir naudoti gyvulinės ir augalinės kilmės riebalus pavyzdžiui riebią žuvį, avokadus atsisakyti vaisių ir vartoti daugiau daržovių. Kaip žmogus atsikratė visceralinių riebalų ir susitvarkė cholesterolį ir išvengė diabeto, jei suprantate angliškai galite pažiūrėti čia (http://www.youtube.com/watch?v=NqwvcrA7oe8).
Yra atlikti tyrimai, kurie parodė, kad žmogus gali badauti net ir 40 dienų, ir badavimo metu žmogus natūraliai pereina prie ketogeninės dietos. Badaujant pradedami deginti riebalai, organizmas apsivalo ir pan. todėl taip pat siūlyčiau 1 dieną per savaitę badauti, jei turite pilvą ar antsvorio, netgi dvi ir tam kad palengvinti ir alkio jausmą bei su badavimu susijusius nemalonius pojūčius siūlyčiau gerti sūdytą vandenį.

Andy:

Dėl gėrimų kaip coca-cola ir t.t. tai sutinku jie taip pat gali skatinti uždegiminius procesus. Dėl fructozės, tai nemanau, kad fruktoze iš vaisiu yra problema, nemačiau tyrimo kur įrodytu, kad vaisiuose esanti fruktoze yra problema, priešingai, net diabetikams atsisakius vaisiu nebuvo jokios naudos http://www.greenmedinfo.com/blog/fruit-restriction-advice-type-2-diabetics-proven-wrong
Net ir datules kurios turi labai daug cukraus ir fructozės atrodo nėra problema ir priešingai net yra naudingos
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19681613
Net ir izoliuota fructozė yra problema tik tada kai yra naudojamas perteklinis kalorijų kiekis. Ir tik vos keli procentai paverčiami į riebalus, priešingai nei teigia Dr. Lustig populiari video Sugar- the bitter truth, kur remiamasi su gyvūnais atliktais tyrimais. Kai tyrimai su žmonėmis rodo ką kita.

n a recent paper, Dr. Luc Tappy and colleagues labeled acetate, fructose and different metabolites with stable isotope tracers so they could see how fructose is metabolized in the human body. (2) They found that 50 percent ends up as glucose, 25 percent goes to lactate and greater than 15 percent goes to glycogen. The remainder is oxidized directly (to CO2 through the TCA cycle) and a small portion – as low as 2-3% – is converted to fat via de novo lipogenesis.

Dėl gyvuliniu produktu tai vėlgi esu matęs tyrimu, kur gyvuliniai produktai per net per kelias dienas pakeičia žarnyno flora, kur pradeda dominuoti bakterijos gaminančius įvairius metabolitus, kurie gali sukelti uždegiminius procesus.

Dėl ketogeninės dietos tai kai kuriais atvejais ji gali būti naudinga, bet daugelis tyrimu yra gana trumpalaikiai, ilgalaikis efektas nėra gerai ištirtas. Priedo nemaža dalis perėję prie tokios dietos anksčiau ar veliau praranda disciplina ir data prasideda problemos - atpuola i blogus įpročius - pereinama i prie saldumynu ir kitu blogu produktu valgymo, ir vėl priauga svoris, ir tokiu pavyzdžiu yra daugybe.
Yra geru video (kurias parengė Plant positive) su nuorodom į studijas apie low carb dietas,
http://www.youtube.com/playlist?list=PLCC2CA9893F2503B5

Bendrai dauguma veganu, kurie seka augalinio maisto mažai riebalų turinčia dieta yra liekni, tereikia pažiūrėti i Dr. Bernard, dr. McDougall, Dr. Eselstyn, Dr. Campbell ir daugelis kt. Ši video manau daug ką pasako.
http://www.youtube.com/watch?v=2zVxA6yipv4
Tad mano nuomone viceraliniu ir kitu riebalų geriau atsikratyti sekant augalinio maisto dieta/gyvenimo stilių, nei ketogenine dieta. Taip pat sportuoti.

 Šiaip rašo:

Reikėtų pačiam perskaityti straipsnį, o ne pasitikėti ką kiti rašo, taigi straipsnis iš tavo pateiktos nuorodos http://physrev.physiology.org/content/90/1/23.long, kuriame aprašoma kaip metabolizuojama fruktozė, pateikia tyrimus, kurie yra ne fruktozės naudai, negu atrodytų iš jos metabolizmo. Pavyzdžiui:
- It has been long recognized that feeding a high-fructose diet for more than 1 wk increases plasma total- and VLDL-triglycerides in healthy volunteers and in patients with insulin resistance or type 2 diabetes.
- In addition to altering plasma lipid profile, fructose may also modulate intracellular lipid deposition (so-called “ectopic lipids,” i.e., deposition of triglyceride in the cytoplasm of nonadipose cells, such as hepatocytes, muscle fibers, or endocrine cells;
- Several studies have pointed to the deleterious effect of fructose on glucose metabolism and insulin sensitivity.
- In rats, high-fructose feeding has been also shown to be associated with the development of hypertension (aišku žiurkės ne žmonės)
- In view of the compelling evidence that high fructose intake can induce, not only in animal models, but also in humans, a whole range of metabolic and cardiovascular alterations, it is legitimate to wonder whether fructose consumption plays a significant role in the pathogenesis of metabolic diseases in our populations.

Apie kokius straipsnius tu kalbi, kai gyvūninės kilmės produktų naudojimas pakeičia žarnyno fluora, tikiuosi ne apie raudonos mėsos naudojimą, nes žmonės laikantys ketogeninė dieta beveik nenaudoja raudonos mėsos.

Nėra ilgalaikio jos tyrimo, bet iš trumpalaikių tyrimų nematau problemų su ją, nes cholesterolis stabilizuojasi, uždegiminiai procesai sumažėja, pagerėja kraujagyslių funkcija t.y. visi sveikatos markeriai pagerėja.
Plant positive video nežiūriu, nes pats skaitau straipsnius ir darau išvadas, nes jo pateikti tyrimai prieštarauja kitiems.

Atkritimas laikantis veganiškos dietos šiame tyrime buvo didesnis negu Atkinso (http://www.youtube.com/watch?v=eREuZEdMAVo), ir kodėl žmogus turėtų grįžti prie dietos kuri jį padarė nesveiką, akivaizdžiai žmogus trūksta žinių. Ir gal turi kokia statistika kuri parodo kiek atkrenta žmonių laikantis vienos ar kitos dietos, nes pats kažkada sakei, kad veganiškos dietos gali laikytis ne kiekvienas.

Žmogaus, kuris laikosi ketogeninės dietos turi panašų cholesterolį kaip ir veganiškos dietos, tik jis turi daugiau HDL ir mažiau trigliceridų (http://www.youtube.com/watch?v=NqwvcrA7oe8&feature=youtu.be&t=18m7s) ir (https://www.youtube.com/watch?v=J-AAhdX5Nm8). Kaip tai gali paaiškinti?

Čia gali pažiūrėti visą video apie tą žmogų (http://www.youtube.com/watch?v=NqwvcrA7oe8) ir iš tyrimų matyti, kad jis beveik neturi visceralinių riebalų. Taigi ar tikrai ketogeninė dieta nepadeda atsikratyti visceralinių riebalų? Dėl Dr. Bernard, dr. McDougall, Dr. Eselstyn, Dr. Campbell, klausimas kiek jie turi visceralinių riebalų?

Anksčiau užsiminiau apie tai kaip ši dieta padeda sumažinti uždegiminius procesus ir pan. tai čia gali rasti video (http://www.youtube.com/watch?v=GC1vMBRFiwE ir http://youtu.be/4eVZmBMgff0?t=34m4s).

Ir kokia tavo nuomonė apie intermitent fasting? Kaip efektyviai veganinė dieta padeda atsikratyti visceralinių riebalų? Ir Švedijos sveikatos ministerija leido naudoti Atkinso diet’ą svorio kontrolei, kaip nekenksmingą ištyrę 16.000 straipsnių. Tai jie kvaili ar ką?

Andy:

Visiems Paleolistams siūlau pasižiūrėti šitą BBC programa, kur vienam žmogui (apie 39min) sekant tokia daug riebalų turinčia Paleo diet per viena mėnesi žymiai sumažėjo ląstelių jautrumas insulinui, padidėjo kraujo cukrus beveik pakilo iki prediabetines stadijos. Žinoma čia buvo tik du žmones, bet tai rodo, kad tokia high-fat paloe dieta gali turėti liūdnas pasekmes. Šį video ypač reiktu pažiūrėti žmonėms iš homosanitus.lt ir http://www.unimed.lt/ kurie stumia ketogenines dietas
Kai kitas (jo brolis) valgė daug cukraus turinčia dieta ir siurprizas siurprizas, jo ląsteliu jautrumas insulinui pagerėjo. Tad nenuostabu, kad žmones perėja ant 80/10/10 dietos ar McDOugall, ar Dr. Bernard augalinio tipo mažai riebalų turinčios dietos išsigydo diabetą.
http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b03t8r4h/Horizon_20132014_Sugar_v_Fat/
Nežinau ar Lietuvoje ja leist žiūrėti, bet kas gyvenate UK galite pasižiūrėti.

Ir beje blogiausia yra kai yra kombo cukrus ir riebalai, kaip saldumynai (šokoladai, spurgos ir t.t.) kartu turintys daug cukraus ir riebalų vienoje vietoje, kas iš viso sutrikdo apetito reguliacija.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://sveikatossaltinis.blogas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.10.2019 laikas 21:42 Receptai – Patiekalai Minkšti sausainiai su obuoliais pusryčiams
Nuostabus desertas – saldūs obuolių sausainiai. Paruošimas labai lengvas. Idealiai tinka kasdieniams pusryčiams ar priešpiečiams. Šis receptas yra lengvas ir greitai paruošiamas, užtuks tik 30 minučių ir minkšti sausainiai bus ja...

Skaityti daugiau

22.10.2019 laikas 21:23 Receptai – Patiekalai Magišką Desertas Jorkšyro Keksas. Receptas

Šį magišką desertą verta pradėti gaminti jau iš vakaro. Pradžiai dėk arbatžoles į gilų indą ir užpilk verdančiu vandeniu. Palaikyk 20 min, paskui perkošk ir palik tik skystį. Paskui įpilk viskio, uždenk maistine plėvele ir pali...

Skaityti daugiau

13.07.2019 laikas 13:36 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Naminis plombyras
Tačiau problema tame, kad dabar prideda pernelyg daug įvairių chemikalų, dėl kurių plombyro skonis praktiškai dingsta. Naminį plombyrą pasigaminti bus nesunku. Yra labai geras receptas, kuriuo mes nusprendėme pasidalinti su jumis....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau