Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 25

Cinamonas liaudies medicinoje

Cinamonas yra vienas populiariausių prieskonių, kuriuos mes dažnai dedame į obuolių pyragą, kavą ar sausainius. Jis suteikia nepakartojamą kvapą ir malonų skonį.

Cinamonas gaunamas iš mažo, visada žaliuojančio medelio, kuris auga azijos tropikuose. Prieskonius daro iš šio medelio žievės, kuri renkama lietingu periodu(nuo gegužės iki spalio), kad žievę būtų lengviau nulupti. Pas mus geriausiai laikomas ceilono cinamonas.

Cinamoną dar vadina "nuotaikos prieskoniu" - sušildo ir pakelia nuotaiką. Cinamonas turi daug kalcio, ląstelienos, geležies, flavonoidų, magnio ir antioksidantų.

Cinamonas liaudies medicinoje

1. Stimuliuoja smegenų veiklą.
Įrodyta, kad cinamono kvapas kognityvinę smegenų funkciją, o jo vartojimas, pagerina smegenų darbą, pagerina atmintį. Cinamonas gerina atmintį, koncentraciją, dėmesingumą, sumažina Alzhaimerio ligos tikimybę. Jei nedidelį kiekį cinamono dėsime į maistą, tai gali padėti įveikti dirglumą, depresiją ir galvos skausmą. Todėl drąsiai galima truputį cinamono naudoti į kavą, jogurtus, trintus kokteilius, nes tai atneš tik naudą tavo organizmui.

2. Padeda numesti svorio.
Žinoma, sveika mityba ir mankšta labai naudinga, tačiau cinamonas padeda sustiprinti metabolizmą, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, o tai labai svarbu reguliuojant svorį. Galima žiupsnelį cinamono dėti į avižinę košę, jogurtą. Taip galima bus ir numesti svorio ir pasimėgauti maloniu aromatu ir skoniu. Cinamonas greitina medžiagų apykaitą ir prislopina alkio jausmą. Labai naudinga sergantiems diabetu, nes normalizuoja cukraus kiekį, padeda organizmui geriau reaguoti į insuliną. Rezultatų nepastebėsite iš karto, bet  laikui bėgant viršsvoris ims mažėti. Kad cinamonas padėtų mesti svorį, reikia jį vartoti kartu su medumi: sumaišome proporcija 1 prie 4 ir mėnesį laiko vartojame tris kartus dienoje prieš valgį.

3. Pagerina virškinimą.
Cinamonas padeda išvengti skrandžio sutrikimu, palankiai veikia žarnyno dirglumą, mažina chroniškus skausmus pilve. Taip pat gerina virškinimą, kelia apetitą. Tu gali pabarstyti cinamonu sriubą, pavyzdžiui moliūgų ar lęšių.

4. Veikia prieš onkologines ligas.
Cinamono vartojimas padeda išvengti vėžinių ląstelių dauginimosi, kurios savo ruožtu, pakelia gliukozės lygį kraujyje, ignoruoja metabolizmo signalus. Todėl svarbu kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje. Cinamono naudojimas gali padėti sumažinti cukraus lygį kraujyje. Įdėkite puse arbatinio šaukštelio šio prieskonio į avižinius dribsnių košę pusryčiams ir taip apsaugosi savo organizmą.

5. Pakelia nuotaiką.
Cinamonas - geras mangano šaltinis, kuris padeda susidoroti su dažna nuotaikų kaita, o taip pat sumažina mėnesinių metu atsirandančius spazmus. Be to jis turi cinamono aldehido, kuris padeda susidoroti su hormonų pokyčiais organizme, su staigia nuotaikų kaita.

6. Stiprina dantenas.
Cinamonas pasižymi antibakteriniu poveikiu ir padeda sustiprinti dantenas ir apsaugoti dantis. Suteikia burnos kvapui šviežumo, gaivumo, todėl cinamoną dažnai deda į ledinukus, burnos skalavimo skysčius.

7. Gražina odą.
Savo antibakterinių savybių dėka, cinamonas padeda odos sudirgimus, paraudimus. Cinamonas nepakeičiamas kovojant su  riebios, problematiškos  odos bėdomis. Cinamonas sušildo, ir todėl gali būti naudojamas masažams.

8. Naudingas širdžiai.
Pensilvanijos universiteto tyrimais įrodyta, kad cinamono ir kurkumos vartojimas maiste, padeda sumažinti riebaus maisto poveikį organizmui. Nežiūrint į tai, kad geriau vengti didelio kiekio riebių maisto produktų, nes tai didina širdies ligų tikimybę, kasdieninis cinamono arba kurkumos vartojimas su maistu gali padėti išspręsti daugelį bėdų.

Cinamonas liaudies medicinoje

KĄ REIKIA ŽINOTI, VARTOJANT CINAMONĄ

Cinamonas skirtas vartoti tik nedideliais kiekiais, gardinant maistą. Gryname pavidale jo vartoti nereikėtų, nes gali sudirginti skrandžio sieneles. Atsargiai turėtų vartoti žmonės, turintys skrandžio opas, gastritą.

Turintiems širdies ir kraujotakos negalavimų,aukštą arterinį kraujospūdį, vartoti reiktu po nedidelį kiekį.

Cinamonas gali padidinti širdies plakimą. Kai kuriais atvejais cinamono reikėtų visai atsisakyti. Jei žmogaus nesveikos kepenys ir inkstai, prieskoniai ne tai kad nepadės, bet gali ir pakenkti. Nes cinamonas stipriai veikia šiuos organus.

Cinamonas nerekomenduojamas nėščioms ir maitinančioms mamoms. Cinamoną galima gerti po gimdymo, nes jis padeda atsistatyti gimdai ir skatina pieno gamybą.

KAIP IŠSIRINKTI CINAMONĄ

Nors iš pirmo žvilgsnio patikimiau yra pirkti cinamono lazdeles, tačiau jos labai kietos ir sumalti jas yra sunku.

Būkite atidūs, pirkdami maltą cinamoną. Dažnai kaip tikrą cinamoną parduoda kinietišką - kasiją.

Atskirti galima pagal spalvą: tikras cinamonas šviesiai rudas(kai kada yra gelsvo atspalvio), pakaitalas būna raudonai ar bordo  rudas.Dar tiksliau galima patikrinti paprastu jodu: tikras cinamonas santykyje su juo duos silpnai mėlyną reakciją, o cinamono pakaitalo milteliai nusidažys tamsiai mėlyna ryškia spalva.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.09.2018 laikas 08:08 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo karščiavimo

Karščiavimas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo karščiavimo, karščiavimas, karščiavimo gydymas, karščiavimo receptai, vaistažolės karščiavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kai...

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:33 Receptai – Patiekalai Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai
Gaminame. Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Varškės apkepas su razinomis

Tobulas varškės apkepas su razinomis. Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome 30-45 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą laikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Varškės apkepas kepamas 35-40 minučių&nb...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau