Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Konspirologija, Gandai » 2017 » Sausio » 25

ČŽV išslaptino aiškiaregystės fenomeną

Tarp neseniai JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) internete išslaptintų dokumentų buvo ir kolekcija popierių, kurie aprašo vieną iš keisčiausių JAV kariuomenės ketinimų: ištirti galimybę panaudoti aiškiaregystę karinės žvalgybos tikslais, rašo livescience.com.

Programa, pavadinta „Stargate“, buvo pradėta 1978 metais ir buvo vykdoma du dešimtmečius. Šios programos rėmuose buvo analizuojami pranešimai apie aiškiaregystės atvejus už Geležinės ČŽV išslaptino aiškiaregystės fenomeną užsklandos ir apskritai visame pasaulyje, o taip pat buvo vykdomi „minčių kontrolės“ eksperimentai. „Stargate“ dokumentai tapo prieinamais internete CŽV dokumentų duomenų bazėje CREST, kurioje yra 930 tūkst. išslaptintų dokumentų, kuriuos sudaro daugiau nei 12 mln. puslapių, rašoma CŽV pranešime.

Vienas iš CREST dokumentų, pažymėtų „Netinkamas teikti asmenims su užsienio pilietybe“, apršė projekto tikslą: „Sukurti programą, pagal kurią psichoenergetika būtų naudojama žvalgybiniais tikslais“. Anglų kalbos aiškinamajame „Merriam-Webster“ žodyne nepavyko rasti tokio žodžio, kaip „psichoenergetika“ (psychoenergetics). Tačiau Williamo A. Tillerio Psichoenergetikos mokslų institutas „psichoenergetiką“ apibrėžia kaip energijos mainus, kuriuos galima paveikti vien sąmonės galia.

Norint suprasti, kaip vyksta šie energijos mainai – ir kaip manipuliavimas šiais mainais galėtų būti naudingas karinei žvalgybai – „Stargate“ projekto dokumentai aprašo daugybę atvejų, kaip žmonės, naudodamiesi savo protu, manipuliavo objektais ar skaitė kitų žmonių mintis. Dokumentuose aprašyti „dvasiniai gydytojai“ iš Rusijos ir Meksikos, „vaikščiotojai ugnimi“ iš Graikijos, pranešimai apie poltergeistus ir vaiduoklius, eksperimentai, kuomet proto galia buvo bandoma lankstyti metalą.

„Stargate“ projekto vykdytojai ir patys atlikinėjo eksperimentus, norėdami išsiaiškinti, ar aiškiaregystės gebėjimu galima pasinaudoti kontroliuojamoje aplinkoje, sąmoningai to panorėjus. Vienas iš garsių magų-iliuzionistų, save aiškiaregiu vadinantis Uri Gelleris dar prieš „Stargate“ projekto pradžią 1973 metų rugpjūtį aštuonias dienas dalyvavo įslaptintoje eksperimentų serijoje. Šių eksperimentų metu mokslininkai paprašė U.Gellerio nukopijuoti kito žmogaus, kurio negalėjo nei matyti, nei girdėti, piešinius.

Vieno iš įsimintinesnių eksperimentų metu atsitiktinai buvo pasirinktas žodis „kekė“ (angl. bunch, galintis reikšti ir puokštę, būrį, pluoštą) ir kontrolinis tiriamasis nupiešė kekę vynuogių. Iš U.Gellerio buvo tikimasi, kad jis, būdamas iškart už sienos esančiame atskirame, belangiame kambaryje, kuris buvo izoliuotas ir akustiškai, ir elektriškai, atkartos šį piešinį.

U.Gelleris iš pradžių svarstė, kad mato „vandens lašus“, vėliau nusakė „violetinius rutuliukus“. Galų gale jis pareiškė, kad yra „beveik įsitikinęs“, kad vaizdą mato ir nupiešė vynuogių kekę su 24 uogomis – lygiai tiek pat uogų buvo ir kontroliniame piešinyje.

CŽV išslaptintų dokumentų archyvas

CŽV išslaptintų dokumentų archyvo iliustr./U.Gelleris, turėjęs atkartoti kito žmogaus piešinį, savo piešinį (dešinėje) nupiešė nežinodamas, kas nupiešta kairiajame

Šio ir kitų eksperimentų rezultatai tapo ganėtinai patikimu aiškiaregio gebėjimo įrodymu, rašė eksperimentus vertinę CŽV stebėtojai. Bet apskritai „Stargate“ programa nesurinko pakankamo kiekio duomenų, kurie patvirtintų psichoenergetinės veiklos egzistavimą, tad 1998 metais buvo nutraukta.

15 minuciu su paranormal

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 08:02 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gastrito

Gastritas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo gastrito, gastritas, gastrito gydymas, gastrito receptai, vaistažolės gastritui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažo...

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 14:18 Receptai – Patiekalai Skanus abrikosų pyrago receptas. Be svorio!
Paprasčiausias skanus abrikosų pyrago receptas! Gaminame abrikosų pyragą! Gaminu jį kiekvieną savaitgalį! Greitas vasaros pyragas be svorio prie arbatos per 5 minutes + kepimas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau