Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 18

Diabetas - pagydoma liga

Diabetas plinta epidemiškai

Diabetas yra angliavandenių įsisavinimo sutrikimas, kuris epidemiškai plinta daugelyje šalių įskaitant Lietuvą.

Diabetas yra dviejų tipų: pirmo tipo (5% visų diabeto atvejų) dažniausiai atsiranda labai ankstyvame amžiuje. Šį tipą turinčių žmonių kasa negamina insulino arba gamina nepakankamai. Todėl žmonės turi vartoti insuliną, nes kitaip jie atsidurtų komoje (prarastų sąmonę) ir greitai mirtų.

Diabetas - pagydoma liga

Antro tipo diabeto simptomai

  • labai didelis troškulys;
  • dažnas ir gausus šlapinimasis;
  • susiliejantis vaizdas;
  • viršsvoris (beje, pavojingiausi yra riebalai apie pilvą, juosmenį. Mažiau pavojingi ant šlaunų);
  • impotencija;
  • grybelinė infekcija;
  • galūnių nejautrumas;
  • kūno niežėjimas.

Antro tipo diabetas

Antro tipo diabetas (95% visų diabeto atvejų) dar kitaip vadinamas - nejautrumu insulinui, nes antro tipo diabetikai turi pakankamai insulino, tik dėl neaktyvaus gyvenimo būdo, streso ir blogos mitybos ilgai prievartautos organizmo ląstelės tampa nejautrios insulinui. To rezultatas - gliukozė nebepatenka į ląsteles (insulinas yra kaip raktas, kuris atrakina ‘ląstelių vartus’ gliukozei), pakyla gliukozės kiekis kraujyje, žmogus jaučiasi pavargęs ir t.t. Taip pat, kadangi ląstelės negaudamos gliukozės (energijos) pradeda badauti, jos siunčia signalą kasai gaminti dar daugiau insulino. Taip insulino kiekis kraujyje padidėja dar labiau, kas sukelia dar viena problemą, nes padidėjęs insulino kiekis turi pašalinius efektus (padidėja kraujo spaudimas, nuolat jaučiams alkis ir kt.). Kai ląstelės net kasos pagamintam insulinui tampa visiškai nejautrios, gydytojai paskiria insulino vaistus - kas tik dar labiau apsunkina situaciją.

Kodėl ląstelės tampa nejautrios insulinui?

Viena pagrindinių priežasčių yra ta, kad dauguma šiuolaikinių žmonių gyvena labai nejudrų gyvenimo būdą ir suvartoja daugiau energijos (maisto kalorijų) nei jo organizmui reikia. Blogiausia yra tai, kad tokie žmonės vartoja labai daug cukraus ir kitų greitai įsisavinamų angliavandenių (baltos duonos, kitų baltų miltų gaminių, o valgyti baltų miltų produktus, tai tas pats, kas valgyti cukrų), kurie labai greitai patenka į kraują (gliukozės forma) ir taip padidina gliukozės kiekį kraujyje. Kurį laiką organizmas naudodamas insuliną perteklinį gliukozės (energijos) kiekį sugeba paversti į riebalus ir taip padėti į saugyklą (apie pilvą šlaunis ir kitas kūno vietas). Bet po kurio organizmas nusilpsta ir ląstelės tampa nejautrios insulinui. Nejautrumas atsiranda ir dėl to, kad organizmui esant nejudriam energijos poreikiui labai sumažėja ir ląstelės gliukozės vartoja daug mažiau. Rezultatas - organizmas nesunaudoja ir nebesugeba perteklinio gliukozės kiekio paversti riebalais ir tada padarius kraujo testą diagnozuojamas antro tipo diabetas.

Gliukozė (kraujyje esanti cukraus forma) yra gyvybiškai svarbi

Organizmo ląstelėms reikia gliukozės (cukraus forma kraujyje) ir yra labai svarbu, kad kraujyje nuolat būtų atitinkamas gliukozės kiekis (nevalgius cukraus 5,5 mmol/l). Kasa nustoja gaminti insuliną, kai gliukozės lygis nukrinta žemiau 4,7. Ir tada pradedamas naudoti glikogenas ir riebalinės rūgštys.

Jei kraujyje atsiranda perteklinis gliukozės kiekis - nesunaudojama energija - insulinas ją paverčią į glikogeną ir riebalus ateities naudojimui, jei trūktų maisto. Deja, tai būdavo aktualu mūsų protėviams - jie iš energijos sankaupų sugebėdavo ištverti badą, pabėgti nuo priešų ar naudoti intensyviai dirbant. Tačiau šiandien daugelis žmonių turi maisto daugiau negu pakankamai ir dažniausiai tos atsargos niekada nenaudojamos, išskyrus kai žmogus pradeda aktyviau gyventi ir sunaudoja daugiau energijos negu suvalgo maisto.

Diabetas - pagydoma liga

Insulino svarba

Insulinas yra daug svarbesnis, nei tik sumažinti cukraus kiekį kraujuje ir paversti perteklinę energiją į riebalus. Tyrimai parodė, kad sumažinus insulino kiekį kraujyje, labai padidėja gyvenimo trukmė ir tie bandymai buvo atlikti su labai daug gyvų organizmų, įskaitant žmones.

Chroniškos ligos atsiranda dėl ląstelių ‘nesusikalbėjimo’

Pasak gyd. R. Rosedale, visos chroniškos ligos atsiranda dėl to, kad organizmo ląstelės nebesusikalba (neperduoda informacijos viena kitai). Ir diabetas yra liga, kai ląstelės nebesusikalba su insulinu.

Leptino reikšmė

Pasirodo, kad kitas hormonas leptinas reguliuoja sotumą, siųsdamas signalą smegenims, kad organizme yra pakankamai energijos arba dar reikia daugiau ir svarbiausia, ką daryti su pertekline energija - siųsti į ląsteles ar pavesti į riebalus. Naujausi tyrimai parodė, kad ar žmogus taps diabetiku ar ne labiausiai priklauso nuo kepenų ir smegenų veiklos. Taip pat leptinas ir riebalai labai įtakoja organizmo uždegiminius procesus ir tai turi tiesioginį ryšį su širdies ligomis, Alzhaimeriu ir diabetu.

Diabetas ne genetinė liga

Diabeto atvejų labai padaugėjo tik per paskutinius 50 metų. Daugelis genų ramiai snaudžia užkulisiuose ir tik netinkamas gyvenimo stilius juos įjungia - aktyvuoja. Genetika tik pasiteisinimas, kad tai mano tėvų ar senelių kaltė ir aš čia niekuo dėtas, bet tai visiška nesąmonė ir labiausiai apmaudu, kad šia nesąmone tiki nemaža dalis gydytojų. Dažniausiai diabetas yra dėl paveldėtų blogų mitybos įpročių ir žalingo gyvenimo stiliaus.

Perteklinis riebalų vartojimas - dar viena diabeto priežastis

Yra manoma, kad dar viena diabeto priežastis yra perteklinis riebalų ir ypač blogųjų riebalų (hidrogenizuotų riebalų - margarinas, tepieji mišiniai, rapsų, sojos aliejai ir kt.) vartojimas. Nes perteklinis riebalų kiekis kraujyje apsunkina insulino priėjimą prie gliukozės. Riebalai yra labai sunkiai virškinami ir dauguma jų yra paverčiami į gliukozę.

Stresas - kelias į diabetą

Taip, stresas yra viena iš padažnėjusio diabeto priežasčių. Žmogui patiriant stresą organizme padaugėja adrenalino (streso hormono) ir organizmui duodamas signalas, kad reikia sutelkti visas pajėgas kovoti ar bėgti nuo priešo (taip kraujyje padidėja cukraus kiekis - į kraują išmetami visi raumenų ląstelėse ir kepenyse saugomi ištekliai (glikogenas, bet ne riebalai). Deja, šiandieną tų priešų labai beveik nebėra ir stresą sukelia mintys ar gyvenimo stilius ir net ir patirdamas stresą žmogus neatlieka jokios aktyvios fizinės veiklos tam cukraus kiekiui sumažinti. Padidėjus cukraus kiekiui ir jo nenaudojant, organizmas turi gaminti insuliną, kad tą perteklinę gliukozę paverstų į riebalus. O žinant, kad daug žmonių didesnį ar mažesnį stresą patiria nuolat - tai labai sutrikdo cukraus reguliavimą ir per ilgesnį laiką priveda prie diagnozuojamo diabeto.

Antidepresantai sutrikdo angliavandenių apykaitą

Tyrimai parodė, kad antidepresantai ne tik kad nepagydo depresijos, bet dar ir sutrikdo angliavandenių apykaitą ir taip sukelia diabetą.

Daugelis vaistų nuo diabeto - neveiksmingi

Deja, daugelis gydytojų nesupranta diabeto, ir jų patarimai, pagal gyd. R. Rosedale, daro daugiau žalos nei naudos. Kaip sakoma, nėra blogų mokinių yra tik blogi mokytojai. Beje, žodis ‘doctor’ (gydytojas) išvertus iš lotynų kalbos reiškia ‘mokyti’. Deja, labai mažai gydytojų tą daro. Norint laimėti mūšį reikia žinoti priešą

Deja, šiuolaikinė medicina vis dar mano, kad diabetas yra tik ‘cukraus liga’. Pagal Ron Rosedale, insulino pagrindinė užduotis yra ne kontroliuoti cukraus kiekį kraujuje, o paversti perteklinę energiją į saugoti tinkamą formą - glikogeną ir riebalus.

Daugelis vaistų nuo diabeto yra neveiksmingi ir gydo tik simptomą - bando sumažinti cukraus kiekį kraujuje padidindami insulino kiekį, bet tai labai trumparegiškas sprendimas, kuris per ilgesnį laiką tik dar labiau pablogina situaciją. Pakeltas insulino kiekis sukelia šias pasekmes:

  • širdies ir kraujagyslių ligas;
  • padidėjusį kraujo spaudimą;
  • vėžį;
  • viršsvorį;
  • ir daug kitų ligų.

Aišku, tai labai pelninga vaistus parduodančioms farmacijos firmoms, bet ne žmogui, kuriam anksčiau ar vėliau pasirodo labai nemalonūs vaistų aukščiau išvardinti pašaliniai efektai. Perteklinis insulino kiekis yra toksiškas organizmui, o toksinai sukelia ligas

Antro tipo diabetas yra 100 % pagydomas

Taip, antro tipo diabetas yra 100 % pagydomas (skirtingai nuo to, ką jums sako gydytojai) ir be jokių vaistų. Reikia tik dviejų dalykų - sureguliuoti mitybą ir pradėti sportuoti. Net kai kurie medicininiai tyrimai parodė, kad antro tipo diabetas gali būti išgydytas daugumai ligonių 1995 metais Journal of Applied Physiology (US medicinos žurnalas) paskelbtame tyrime rašoma, kad sureguliavus mitybą ir pradėjus sportuoti, pusei žmonių (tyrime dalyvavusių) antro tipo diabeto simptomai visiškai išnyko per tris savaites. Įsivaizduokit, ką galima padaryti per ilgesnį laiką.

Kaip išgydyti antro tipo diabetą?

Kaip sakiau, antro tipo diabetas yra lengvai išgydomas, tik, aišku, reikia įdėti pastangų. Pirmiausia, reikia pradėti sportuoti. Aktyvumas pagerina organizmo medžiagų apykaitą (metabolizmą) ir ląstelės pradeda reikalauti daugiau energijos (gliukozės) ir per kurį laiką pradeda reaguoti į insuliną.
Tikrai neįmanoma išgydyti diabeto nesportuojant. Bet sportavimas gali būti labai paprastas ir čia nereikia nei specialių priemonių ar gabumų - viską galimą atlikti namuose ar lauke.

Reikia pradėti pamažu ir palaipsniui didinti laiką ir intensyvumą. Jei turite širdies problemų, prieš pradėdami pasikonsultuokite su gydytoju.

Greitas vaikščiojimas - vienas geriausių sportų ir nieko nekainuoja. Taip pat gerai važinėti dviračiu. Bet galit daryti tai, kas jums patinka - svarbiausia judėti ir būti aktyviam.

Beje, sportuoti reikia reguliariai - geriausia kiekvieną dieną. Ir tik nesakykit labai paplitusios nesąmonės - ‘nėra laiko’. Ne laiko nėra, o noro. Tik paskaičiuokite, kiek prie tos kvailos dėžės - televizoriaus (dauguma laidų neturi jokios vertės ir tik plauna smegenis) - prasėdite. Jei nesugebate jo atsisakyti, siūlau jį tiesiog išmesti. Tarp kitko, aš namuose neturiu televizoriau ir tik kartas nuo karto jį pažiūriu darbe (dažniausiai Discovery kanalą).

Įvarius pratimus galite daryti ir namie (jei manote, kad esate labai užimtas) - padarykit vienos minutės pertraukėlę ir padarykit 20 pritūpimų ar 20 atsispaudimų (ar kiek jūs padarot). Na, naudokite vaizduotę. Vieni geriausių rezultatų pasiekiami darant pratimus intervalais, bet čia yra aukštesnis lygis ir reikia bent minimalaus fizinio pasiruošimo.

Mityba sergant antro tipo diabetu

Mityba yra labai svarbi ir pirmiausia reikia griežtai nustoti vartoti cukrų ir jo turinčius gaminius (tik jau nekeiskit cukraus saldikliais, nes jie yra nuodingi ir dar blogiau nei cukrus - daugiau apie tai ateityje). Vieninteliai natūralūs saldikliai, kurie mano žiniomis nepakelia cukraus kiekio kraujyje, yra stevia ir agavė (pastarojo geriau nenaudoti, nes jis turi daug fruktozės), tačiau ir jais piktnaudžiauti nereikėtų (nežinau, ar Lietuvoje juos parduoda).

Balta duona ir baltų miltų gaminiai (makaronai, sausainiai, balti ryžiai ir kt.). Balta duona ir balti miltai yra tas pats, kas cukrus, ir norint išgydyti diabetą ar nuo jo apsisaugoti, niekas šių produktų neturėtų liesti. Į šią kategoriją įeina visi sausainiai, bandelės, picos, balti ryžiai ir t. t.

Alkoholis - daugelis žmonių nežino, kad alkoholis yra ne kas kitas, o cukrus (fermentuotas) ir jis labai pakelia cukraus kiekį kraujyje. Beje, 1 gramas gryno alkoholio turi 7 kalorijas, kai 1 gramas angliavandenių - 4, 1 gramas riebalų 8. Todėl alkoholiui - ne, kuris taip pat yra neurotoksinas ir tirpdo smegenis (turbūt dėlto šiais laikais tiek daug ‘besmegenių’).

Pienas. Taip, reikia vengti pieno, kuris, beje, yra skirtas veršiams (daugiau apie pieno žalą kitą kartą), o ne suaugusiems žmonėms. Pienas turi cukraus, kurio suaugusių žmonių organizmas net nesugeba suvirškinti. Jei jau negalite visiškai atsisakyti pieno produktų, tai bent jau valgykite liesą varškę, kefyrą ar jogurtą. Na, iš dalies dar šviežią nepasterizuotą pieną, nes pasterizacija tiesiog pakeičia molekulinę pieno struktūrą ir taip padaro jį beveik nevirškinamą (plačiau apie pieną ateityje).

Riebalai. Venkite hidrogenizuotų riebalų - margarinų, tepiųjų mišinių ir visų produktų, kurie turi hidrogenizuotų riebalų, o tokių produktų yra labai daug (skaitykite etiketes). Taip pat venkite rapsų, sojų ir kitų aliejų, kuriuose vyrauja omega 6 riebiosios rūgštys. Kaip sakiau, riebalai apsunkina insulino priėjimą prie angliavandenių, tai net ir gerus riebalus (alyvuogių aliejus, kanapių aliejus, avokadus, linų sėmenų aliejus) reikia vartoti saikingai.

Sultys ir putojantys gėrimai

Antro tipo diabetikai ir kiti, norintys veikai gyventi, turi vengti sulčių ir putojančių gėrimų. Sultys turi daug cukraus ir neturi skaidulų, o tai labai pagreitina cukraus patekimą į kraują. Putojantys gėrimai, tai tiesiai šviesiai sakant - nuodai - buteliukas coca-colos turi apie 10 šaukštelių cukraus. Dietinės kolos taip pat netinka diabetikams, nes jos pagamintos su dirbtiniais saldikliais, kurie skatina insulino gamybą, kas dar labiau alina kasą. Burnoje receptoriai aptinka saldumą ir taip siunčia signalą kasai gaminti insuliną, nes greitai i kraują pateks gliukozės. Deja, saldikliai gliukozės neturi ir taip žmogus pradeda jausti alkį ir dažnai ieško kokio nors užkandžio (daugeliu atvejų užkandžiaujama blogu maistu) alkiui numalšinti.

Ką valgyti sergant diabetų?

Reikia valgyti daug skaidulų turintį maistą, nes tai sulėtina cukraus (gero) įsisavinamą (visi kompleksiniai (grūdai) ar paprasti (vaisiai) angliavandeniai yra paverčiami į gliukozę, nes
kitaip organizmas jų neįsisavintų). Pirmiausia reikia valgyti daug daržovių (tik ne bulves), nes jos turi daug skaidulų ir labai mažai angliavandenių. Daržoves geriausia valgyti žalias, nes verdant sunyksta visi enzimai ir daugelis vitaminų. Beje, nepaisant to, kad šiandien vaisiai ir daržovės turi daug mažiau vitaminų ir mineralų, jos vis tiek yra vienas geriausių maisto produktų ir daug geriau nei sintetiniai papildai.

Nereikia bijoti vaisių. Daugelis gydytojų diabetikams liepia vengti vaisių, kas, mano žiniomis, yra klaidinga. Daugelis vaisių nepadidina gliukozės kiekio kraujyje ar padidina labai nežymiai, nes jie turi skaidulų. Švieži vaisiai turi enzimų, kurie padeda juos suvirškinti ir taip organizmas nenaudoja savo enzimų ir tokiu būdu sumažina kasos krūvį. Aišku, reikia vengti džiovintų vaisių, taip pat labai saikingai vartoti vynuoges bei bananus. Diabetikams labai gerai obuoliai. Nerafinuoti grūdai (grikiai, avižiniai, kvietiniai, ruginiai dribsniai ir kiti) turi daug skaidulų ir yra gerai. Tačiau yra manoma, kad daugelis diabetikų vartoja per daug kompleksinių angliavandenių, todėl net ir nerafinuotų grūdų per daug vartoti nereikėtų.

Cinamonas -padeda reguliuoti cukraus lygį kraujyje

Cinamonas yra labai gerai diabetikams, nes jis padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje. Tyrimai parodė, kad cinamonas turi vandenyje tirpstančio polifenolio MHCP, kuris, kaip parodė testai, imituoja insuliną ir aktyvuoja jo receptorius, ko pasekmė - ląstelės vėl tampa jautrios insulinui ir insulinas reguliuoja cukraus kiekį kraujuje. Per tyrimus savanoriams buvo duodama 1, 3 ar 6 gramai cinamono miltelių per dieną po kiekvieno valgio. Po dviejų savaičių tyrimo dalyviams, kurie vartojo cinamoną, cukraus kiekis vidutiniškai sumažėjo 20%, kas yra labai geras rezultatas. Dalyviams nustojus vartoti cinamoną, cukraus kiekis kraujyje per kurį laiką vėl pakilo. Kai kurie tyrimo dalyviai net visiškai sunormalizavo cukraus kiekį kraujyje. Taip pat tyrimo dalyviai sumažino kraujo riebalus (trigliceridus) ir blogąjį cholesterolį, kuris turi įtakos insulino veiklai. Gydytojas Andersonas rekomenduoja suvalgyti ¼ - tąją šaukštelio su kiekvienu valgiu. Blogiausia kas gali atsitikti vartojant cinamoną - tai nieko neatsitikti (nebus jokio teigiamo ar neigiamo efekto).

Ikidiabetinė stadija

Yra dar ir ikidiabetinė stadija (sindromas X), kai gliukozės kiekis kraujyje yra didesnis nei normalus, bet dar nėra toks aukštas, kad žmogui būtų diagnozuotas diabetas. Taip pat kasa gamina daugiau insulino, kad kompensuotų ląstelių nejautrumą (hyperinsulinimia). Daugelis tokių žmonių net neįtaria, kad jie yra ikidiabetinėje stadijoje ir yra paskaičiuota, kad ikidiabetinėje stadijoje yra ketvirtadalis amerikiečių. Tai yra labai pavojinga ir per ilgesnį laiką sukelia širdies ir kraujagyslių ligas, labai kenkia inkstams, bei akims ir galima net visiškai prarasti regėjimą. Sindromą X dažniausiai turi nutukę, viršsvorį turintys ir neaktyvūs žmones. Sindromą X turintiems žmonėms ypač svarbu imtis aktyvių veiksmų ir pradėti keisti situaciją, kol dar nediagnozuotas antro tipo diabetas. O visi veiksmai yra tie patys kaip ir sergant antro tipo diabetu.

Skaitykite Diabetas pagydomas per keletą savaičių

Diabetikams naudingi vitaminai ir mineralai

  • chromas - tyrimai parodė, kad labai naudingas reguliuojant cukraus kiekį kraujyje;
  • vanadis (Vanadium);
  • magnis - taip pat labai naudingas.

Rezultatai priklauso nuo jūsų

Baigdamas pasakysiu, kad informaciją turite, dabar tik reikia imtis veiksmų ir pradėti keisti gyvenimo stilių. Viskas priklauso nuo jūsų. Kaip sakoma, gali arklį privesti prie vandens, bet jei jis nenori gerti - niekaip nepriversi. Rezultatai ne visada pasirodo greitai, todėl reikia kantrybės ir nuoseklumo.

Autorius: Andrius, BSc Nutrition, MSc, working towards PhD Šaltinis: sveikatossaltinis.blogas.lt

Tai yra asmeninė autoriaus nuomonė, už straipsnio turinį ir kalbą Paranormal.lt portalas neatsako.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.11.2019 laikas 19:27 Receptai – Patiekalai Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti ( tankiažiedės rūgštynės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: tankiažiedės rūgštynės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

28.08.2018 laikas 09:02 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai reumato gydymui

Reumatas liaudies medicinoje, Reumatas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo reumato, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau