Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2017 » Vasario » 12

Dingusi Azurina Montabelo pilyje

Kairiajame Rivjeros slėnio, esančio Šveicarijoje, Tičino kontone, pusėje stovi trys vaizdingos kalvos. Ant dviejų rytinių kalvų stovi senovės Montebelo ir Korbarijaus pilys, o ant vakarinės kalvos - Kastel Grande pilis. Mus domina būtent Montabelo pilis, kuri tolimais 1375-ais metais priklausė tuo metu žinomai Malatestos šeimai. Pilies šeimininkas buvo geraširdis žmogus Ugolinučijus Malatesta, jis turėjo penkerių metų dukrą Gvendaliną.

Tėvas dažnai išvykdavo į karinius žygius, todėl dukrą išsiuntė į Montebelo pilį ir sargybiniams liepė dieną ir naktį nenuleisti nuo mergaitės akių. Tai yra plačiai skelbiama versija, tačiau Ugolinučijus turėjo dar vieną ir kur kas svaresnę priežastį slėpti mergaitę pilyje. Gvendalina gimė albinose - jos veido oda buvo marmuro baltumo, visiškai balti plaukai, antakiai, blakstienos, perregimos akys.

Dingusi Azurina Montabelo pilyje

Viduramžiais albinosai buvo laikomi velnio giminaičiais, juos galėjo už išvaizdą netgi sudeginti ant laužo. Bijodami, kad dukra gali patekti į inkvizicijos rankas, tėvai jai niekur neleido išeiti už pilies sienų. Jie bandė Gvendalinos plaukus dažyti žolelių nuoviru, tačiau šie įgavo tik melsvą atspalvį, dėl kurio žmonės mergaitę ėmė vadinti Azurina, t.y. šviesiai mėlyna.

Legendoje, kuri pilies kronikose buvo užrašyta XVII amžiuje, pasakojama, kad 1375 m. birželio 21 d. per vasaros saulėgrįžą kilo labai stipri audra. Azurina žaidė pilyje, prižiūrima dviejų sargybinių. Ji rideno skudurinį kamuoliuką po visus pilies kambarius ir koridorius, kol šis nenuriedėjo į rūsį, kuriame buvo įrengtas maisto produktų sandėlis. Azurina ilgais ir siaurais laiptais leidosi žemyn paskui kamuoliuką. Sargybiniai paskui ją nėjo, nes žinojo, kad iš rūsio galima išeiti tik šiais laiptais, todėl buvo įsitikinę, kad mergaitė niekur nedings.

Tačiau nutiko kažkas siaubingo: netikėtai mažų vaikiškų kojyčių trepsėjimą laiptais pakeitė smūgio garsas, po to pasigirdo garsus riksmas. Du kariai iš pilies sargybos, išgirdę riksmą, nubėgo ieškoti mergaitės, tačiau visos paieškos buvo veltui. Kai jie nusileido į rūsį, jame neaptiko nei mergaitės, nei kamuoliuko. Azurina dingo visiems laikams.

Dingusi Azurina Montabelo pilyje

Nuo šio įvykio kas penkeri metai birželio 21 d. per vasaros saulėgrįžą Montebelo pilyje pasirodo Azurinos vaiduoklis: girdimas juokas, verksmas ir vaikiškas balsas. Jau ne vienerius metus įvairūs mokslininkai ir ekspertai bando suprasti šių garsų kilmę. Nuo 1990-ųjų metų taip pat fiksuojami turistų, apsilankančių pilyje, pasakojimai. Juostose, kurias įrašė RAI televizijos ir Bolonijos universiteto darbuotojai girdimas mergaitės balsas, kuri tyliai verkia audros fone.

1995-ais metais per vasaros saulėgrįžą buvo užfiksuotas šokinėjančio kamuoliuko garsas, varpelių skambesys ir Azurinos balsas, pakankamai aiškus, kad būtų galima suprasti žodį „mama". Tą pačią dieną, tik 2000-siais metais, Bolonijos universiteto mokslininkų aparatūra užfiksavo vaiko aimanas.

Gali būti, kad visai neseniai Azurinos paslaptis buvo atskleista. Dabartinių pilies savininkų šeima pasikvietė garsų mediumą, kuris turėjo užmegzti kontaktą su mergaite. Atrodo, jam tai pavyko padaryti.

Mediumas papasakojo, kad įvyko nelaimingas atsitikimas. J rūsį vedantys laiptai buvo tokie statūs, kad mergaitė neišsilaikė, nukrito žemyn ir užsimušė. Išsigandę sargybiniai nusprendė paskelbti išsigalvotą istoriją apie dingimą, kad išvengtų bausmės už netinkamą mergaitės priežiūrą. Pati mergaitė buvo slapta palaidota sode.

Azurinos vėlė mediumui taip pat papasakojo, kad ji visiškai laiminga, galėdama gyventi pilyje, ir norėtų ateityje prižiūrėti Montebelo pilį su savo draugais iš dabarties ir praeities.

O kas esate Italijoje, aplankykite šią pilį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.12.2019 laikas 22:46 Receptai – Patiekalai Varškės Pyragas - Rumunų Skanėstas

Pieną sumaišyti su aliejumi, cukrumi ir kaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo. Tada palikti atvėsti. Tuomet sudėti likusius tešlai skirtus ingredientus ir gerai išminkyti. Gautą tešlą padalyti į 2 dalis. Vieną jų iškočioti i...

Skaityti daugiau

12.07.2019 laikas 19:15 Receptai – Patiekalai Ilgai ieškojau tokio recepto! Grikių ir pievagrybių kotletai

Gaminame namuose. Grikių ir pievagrybių kotletai. Lietuviški patiekalai tavo namuose. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką ir pakepiname 8-10 minučių...

Skaityti daugiau

07.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sergant onkologinėmis ligomis

Onkologinės ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai sergant onkologinėmis ligomis, receptai nuo onkologijos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau