Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 14

Fitoterapeuto patarimai onkologiniams ligoniams

Vilniaus universiteto Onkologijos institute jau 18 metų veikia Fitoterapijos laboratorija, padedanti gydytis sergantiesiems šia sunkia liga. Ar galima vėžį išgydyti vaistažolėmis? 

„Nesąmonė. Taip galvodamas žmogus save apgaudinėja. Čia būtinas radikalus gydymas“, - sako Onkologijos instituto Reabilitacijos skyriaus Fitoterapijos laboratorijos vedėjas Juozas Ruolia. Tačiau jis neabejoja, kad vaistažolės gali nemažai padėti.

Tuo įsitikino ir svetainei Įveikligą.lt apie stemplės vėžį pasakojęs žymus krepšinio treneris Rimas Girskis.

Fitoterapeuto patarimai onkologiniams ligoniams

Augalai sustiprina imunitetą

Fitoterapijos laboratorijoje per metus apsilanko apie 2000 žmonių, kuriems atliktos operacijos, chemoterapijos procedūros.

„Ligoniui, kuriam buvo pašalintas navikas, labai svarbu, kad neatsinaujintų vėžinės ląstelės. Todėl būtina vartoti detoksikuojamąsias medžiagas, pektinus. Augalų molekulinė sandara labai panaši į gyvūnų ir žmonių. Kai žmogaus organizmui trūksta kokių nors veikliųjų medžiagų, jų nesunkiai galima papildyti iš augalų. Tik reikia žinoti, kada kas tinka“, - sakė fitoterapijos specialistas. Pasak jo, augalinės medžiagos turi daug bendra su tomis, kurios susidaro mūsų ląstelėse kaip jų gyvybinės veiklos produktai, todėl biocheminių procesų metu yra geriau pasisavinamos, rečiau sukelia nepageidautinų šalutinių reiškinių.

„Visų piktybinių ląstelių iš žmogaus organizmo pašalinti negalima, kūne vis vien lieka kelios pasislėpusios. Kad jos vėl nepradėtų daugintis, būtina stiprinti organizmo imunitetą“, - sakė J. Ruolia. Pasak jo, mūsų imuninė sistema pajėgi kovoti su keliais šimtais pakitusių ląstelių. Tačiau kai organizme suveši milijonai navikinių ląstelių, žmogaus gyvybei kyla pavojus.
Onkologiniams ligoniams neretai patariama gydytis, naudojant apie 50 vaistažolių.

Fitoterapeutai siūlo neeksperimentuoti

Tarp švitinimo ir chemoterapijos kursų, remisijos, reabilitacijos laikotarpiais J. Ruolia pataria gerti imunitetą, virškinimą gerinančius bei šlakus šalinančius vaistažolių mišinius. Juose esančios medžiagos jungiasi su organizme atsiradusiu agresyviuoju deguonimi ir padeda jį pašalinti. Kai žmogus gydomas cheminiais preparatais, fitoterapeutas siūlo gerti beržų, liepos žiedų, kraujažolių, dirvinių našlaičių, pelynų, puplaiškių, ugniažolių, birtkrėslių, vėdrynų, raudonėlių, gysločių, ajerų šaknų ir kitų vaistažolių arbatą.

Lietuvos onkologijos instituto fitoterapeutas nepritaria nuomonei, kad gydymas vaistažolėmis negali pakenkti. Pasak J. Ruolios, kai kurių onkologinių ligonių pačių pasigamintuose musmirių, dėmėtųjų maudų, klumpelių preparatuose esančios nuodingos medžiagos padaro daug nepataisomos žalos – sumažina imunitetą ir priešvėžinę apsaugą.

Gydantis vėžį svarbu ir mityba

„Paskaitas skaitau tik onkologiniams ligoniams. Akivaizdžiai įrodyta, kad maistas gali turėti priešvėžinį poveikį. Pasaulyje išleista šimtai ar net tūkstančiai vadovėlių apie onkologinių ligonių mitybą. Šie žmonės visą likusį gyvenimą turi rūpestingai rinktis maisto produktus, kad prailgintų savo amžių ir pagerintų gyvenimo kokybę. Maiste turi būti natūralių imunostimuliatorių, antioksidantų, detoksikuojančių, vienaip ar kitaip vėžio ląsteles slopinančių, virškinimą gerinančių, nervų sistemą stiprinančių medžiagų“, - sakė pašnekovas.

Pasak J.Ruolios, sergančiojo vėžiu ir sveikų žmonių mitybos principai nėra vienodi. Jie turėtų skirtis maždaug 30-50 proc. „Sergančioms mastopatija ar kitomis ikivėžinėmis krūtų ligomis moterims yra naudingos krūtų hormonų turinčios medžiagos, kurių tikrai nereikia moterims, neturinčioms tokių bėdų. Vyrams, kurių prostata išvešėjusi, maiste būtinos medžiagos, slopinančios testosterono sintezę. Sveikam vyrui jos nereikalingos, tik slopins potenciją“, - aiškino fitoterapeutas.

Lengviau rūpintis savimi prieš rimtą ligą negu vėliau ją gydyti

Fitoterapeutas dažnai kartoja: lengviau stengtis nesusirgti negu gydytis susirgus. Piktybinių ligų profilaktikai jis rekomenduoja daug valgyti daržovių, vaisių. Jie turi sudaryti ne mažiau kaip pusę mūsų maisto. Juose esantys pektinai ir celiuliozė susijungia su organizme besikaupiančiais nuodais, toksinais, kitais gyvybinės veiklos produktais ir padeda jiems greičiau pasišalinti. Tarkim, petražolėse esančios biologiškai aktyvios medžiagos sugeba netirpias, inkstuose besikaupiančias medžiagas padaryti tirpiomis, lengvai pašalinamomis iš organizmo.

„Maistas labai daug lemia mūsų sveikatą, savijautą. Labai svarbu virškinimas. Pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimai, dujos rodo, kad žarnyne vyksta puvimo procesas. Tada padėti gali žolelių arbata, antpilai: puplaiškių - karštiems, greitai susinervinantiems žmonėms, pelynų, pievinių vingiorykščių - abejingiesiems. Dar geriau tinka raudonėlių, kiaulpienių, šlamučių mišiniai, skatinantys fermentų, skrandžio sulčių išsiskyrimą“, - sakė fitoterapeutas. Nespėjantiems pasidaryti tokios arbatos jis pataria prieš valgį išgerti po šaukštą „Trejų devynerių“, „Bitnerio balzamo“ ar kitų kartumynų, suprantama, prieš tai pasitarus su šeimos gydytoju.

Atmintinė onkologiniams ligoniams

Vaisiuose, daržovėse, prieskoniniuose augaluose, kituose augalinės ir gyvulinės kilmės produktuose yra visų natūralių organizmo lengvai pasisavinamų vitaminų, fermentų, amino ir nukleino rūgščių, angliavandenių, lipidų ir lipoidų, makro ir mikroelementų. Kasdien pagal galimybes patariama suvalgyti po vieną du produktus iš kiekvienos grupės.

I. Vieną dvi saujas žalių ar raugintų kopūstų, žiedinių kopūstų, brokolių arba šaukštą krienų, skiltelę česnako, galvutę svogūno, kelis ridikėlius arba 2-3 šaukštus sutarkuotos ropės.

II. 2-4 šaukštus sutarkuotų virtų raudonųjų burokėlių arba tiek pat trintų ir lygiomis dalimis sumaišytų su cukrumi mėlynių, juodųjų serbentų ar aronijų uogų. Uogas galima pakeisti ir keliais šaukštais uogienės, 20-30 džiovintų mėlynių, vynuogių arba 50-100 ml natūralaus raudonojo vynuogių vyno.

III. Iš vakaro sutarkuokite 2-3 morkas, tarkius nuspauskite, apšlakstykite grietine, ryte pakaitinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir pasigaminkite mėgstamų salotų su I-II grupėje išvardytomis daržovėmis ar uogomis.Arba suvalgykite tris šaukštus sutrintų ir sumaišytų su medumi (1:1) šaltalankių, šermukšnių uogų, arba išgerkite šaukštelį šaltalankių aliejaus.

IV. Kelis ritinėlius avokado, citrinos. Jei viduriai užkietėję, valgykite orkaitėje keptų obuolių, morkų (kas 2-3 valandas), iš javainių išvirtos košės. Taip pat tinka grikių, pupų, pupelių, žirnių, su lupenomis virtų bulvių (joms atvėsus odelę nulupkite) košės. Jas skaninkite riešutais, razinomis, medumi, apšlakstykite sojų, alyvų, „Obelių“ aliejumi arba aliejumi su karotinu.

V. Žuvies produktų, vištienos, triušienos, neriebios jautienos, neriebių pieno produktų (kąsnis mėsos produktų, kąsnis daržovių).

VI. Patariama gerti kmynų, pankolių, krapų sėklų nuovirų, mineralinio vandens „Birutė“, „Vytautas“, obuolių, morkų ar kitų sulčių. Sultis geriausia gerti mažomis porcijomis, po 20-50 ml. Valgyti žalius obuolius, kriaušes, apelsinus ar kitus vaisius, uogas.

Galima gerti ir kiaulpienių, gysločių, kopūstų sulčių, bet ne daugiau kaip du tris šaukštus per dieną.


Atsiminkite: vartodami labai didelėmis dozėmis daigintus grūdus, želmenų, įvairias kitas sultis, vitaminus, galite sau labai pakenkti. Maistas ir maisto papildai yra vaistas, kai vartojamas dažnai ir ne po daug.

„Valstiečių laikraščio“ informacija

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.09.2018 laikas 14:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai organizmo valymui

Organizmo valymas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai organizmo valymui, receptai organizmo valymui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

25.09.2018 laikas 08:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą
Apetitą gerinantys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą, apetitas, apetito pagerinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis,...

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 19:34 Receptai – Patiekalai Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas
Sviestą kaitinkite puode, kol ištirps. Suberkite cukrų, kakavos miltelius, supilkite pieną. Viską išmaišykite ir pakaitinkite minutę laiko. Puodą nukelkite nuo kaitlentės. Į dubenį suberkite smulkintą šokoladą ir ant jo užpilkite ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau