Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Lapkričio » 6

Gali būti, kad atrasta paralelinė Visata

Kosmoso mikrobangų spinduliuotės foną tyrinėjęs mokslininkas Ranga-Ramas Chary pareiškė, jog visai įmanoma, kad į mūsų Visatą atsimušė kita Visata. Mikrobangų spinduliuotės fonas yra ankstyvųjų Visatos egzistavimo etapų pėdsakas, rašo news.yahoo.com.

JAV Plancko duomenų centro mokslininkas R. Chary, analizavęs kosmoso mikrobangų foną, pastebėjo netikėtą šviesų tašką. Savo moksliniame darbe „Spectral Variations of the Sky: Constraints on Alternate Universes“ mokslininkas tvirtina, kad nors ir yra 30 proc. tikimybė, kad šie švytėjimo intensyvumo svyravimai nieko neįprasto nereiškia, kaip pat yra tikimybė, kad jos įrodo multivisatos egzistavimą.

Reuters/Scanpix nuotr.

„Taip pat tikėtina, kad šio signalo šaltinis yra mūsų Visatos ir alternatyvios Visatos, kurios barionų/fotonų santykis yra maždaug 65 vienetais didesnis nei mūsų Visatos, susidūrimas“, – rašė mokslininkas.

Multivisatos idėja – visai ne naujovė. Ji byloja, kad mūsų Visata – tik viena iš daugelio. Ji grindžiama kosmoso infliacijos prielaida. Ir nors multivisatos idėja pastaraisiais dešimtmečiais įgijo daugiau šalininkų ir pripažinimo, iki šiol kitų visatų egzistavimo fakto įrodyti nepavyko.

Tuo tarpu mokslininko straipsnyje teigiama, kad mūsų Visatos susidūrimas su kita Visata, pagal šiuolaikines multivisatų teorijų versijas, yra įmanomas. O švytėjimas, pagal tas pačias teorijas, yra sukeltas kitos Visatos, kurioje galioja kitokie fizikos dėsniai, medžiagos.

Visi R. Chary duomenys yra paimti vien iš mikrobangų fono: iš jo buvo pašalinti visi objektai – žvaigždės, kosminės dujos ir dulkės. Teoriškai turėjo likti tik mikrobangų „triukšmas“. Tačiau taip nebuvo. Tam tikrame dažnyje kai kurie dangaus plotai atrodė šviesesni už kitus. Jie, panašu, atsirado praėjus vos keliems šimtams tūkstantmečių nuo Didžiojo sprogimo, kai pradėjo jungtis elektronai ir protonai bei susidarė šviesą skleidžiantis vandenilis.

Tačiau šie šviesesnieji dangaus plotai buvo net 4500 kartų šviesesni, nei turėtų būti. Kembridžo universiteto (Jungtinė Karalystė) mokslininkas Jensas Chluba komentavo: „Šis signalas yra vienas iš mūsų pačių Visatos pirštų atspaudų. Kitos visatos turėtų palikti savus, kitokius atspaudus“.

Multivisatos išaiškinimas tvirtina, kad kai kurie fotonai ir elektronai galėjo susidurti su kita Visata – šio susidūrimo atveju išsiskyrė gerokai intensyvesnė šviesa. „Norint paaiškinti dr. R. Chary pastebėtus signalus reikalingas stiprus kitų dalelių, giminingų fotonams, kiekio padidinimas. Alternatyvioje visatoje tai galėtų būti visai įmanoma“, – sakė J. Schluba.

Bet tokie argumentai įtikina ne visus. Prinstono universiteto (JAV) astrofizikas teoretikas Davidas Spergelis sako, kad, vertėtų paieškoti ir kitų galimų paaiškinimų, kurie nebūtų susiję su kitomis visatomis: „Kosminių dulkių savybės yra sudėtingesnės nei manėme, o aš manyčiau, kad jų poveikis rezultatams yra labiau tikėtinas paaiškinimas“.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://delfi.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.11.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Arbata nuo tonzilito (lakišius, liepžiedžiai, kietis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Tonzilitas. Ingredientai: lakišius, liepos žiedai, kietis.

Skaityti daugiau

04.09.2019 laikas 14:34 Receptai – Patiekalai Receptas tiems, kurie nori skanių kotletų, bet tingi stovėti prie viryklės!

Aš gaminu būtent taip! Šis receptas skirtas tiems, kurie nenori stovėti prie viryklės ir tuo pačiu metu nori gauti skanius, sultingus kotletus.

Skaityti daugiau

13.07.2019 laikas 20:17 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu
Gaminame namuose. Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu receptas. Batono riekeles paskrudiname skrudintuve arba orkaitėje. Joms atvėsus, aptepame paruoštu avokado mišiniu. Ant sumuštinių viršaus dedame keptą kiaušinį. Skanaus!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau