Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Gruodžio » 8

Geresnis pasirinkimas už kavą: suteikia energijos ir stiprina sveikatą

Šiuo metu madingiausia iš žaliųjų arbatų yra mačia, bet sveika gerti ir visų kitų rūšių žaliąsias arbatas. Viename tokios arbatos puodelyje gausu antioksidantų ir priešuždegiminių medžiagų.

Štai šeši dalykai, kurie gali nutikti, jei kasdien gersite žaliąją arbatą, rašoma purewow,com.

Daugiau energijos

Išgėrus žaliosios arbatos, kofeinas išsiskiria palaipsniui – tai reiškia, kad jūs jausite stabilų energijos antplūdį, o ne staigų jos šuolį, kaip būna išgėrus kavos ar gazuoto gėrimo su kofeinu.

Žalia arbata

© Shutterstock nuotr

Bet taip pat jausitės ir labiau atsipalaidavę

Žaliojoje arbatoje yra medžiagos, kuri vadinasi EGCG ir kuri sustiprina ramybės jausmą ir mažina stresą. 

Pagerės atmintis

Trumpalaikis poveikis: kasdien išgeriant vos vieną–du puodelius žaliosios arbatos, aktyvuojamos tos smegenų dalys, kurios yra atsakingos už darbinę atmintį. Ilgalaikis poveikis: žalioji arbata sulėtina smegenų senėjimą ir užkertą kelią demencijai.

Sumažės svoris

Išgerkite puodelį žaliosios arbatos prieš treniruotę – ne tik gausite energizuojančią dozę kofeino, kuris padės susikaupti sportuojant, bet ir paspartės medžiagų apykaita.

Rečiau sirgsite

Kiekviename žaliosios arbatos puodelyje yra imunitetą stiprinančių antioksidantų, vadinamų katechinais. Jei norite, kad organizmas juos geriau įsisavintų, į arbatą įsispauskite citrinos sulčių – tuo pačiu dar gausite ir vitamino C dozę.

Oda taps skaistesnė

Žalioji arbata apsaugos odą nuo laisvųjų radikalų ir sumažins saulės spindulių žalą. Arbatą galite gerti arba prausti ja veidą, taip pat daryti žaliosios arbatos kompresus, kurie ramina išbertą, riebaluotis linkusią odą. Ne veltui žaliosios arbatos yra daugelio odos priežiūros priemonių sudėtyje.

sveikatos patarimai su delfi

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.06.2019 laikas 19:26 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai

Bulvinių blynų receptas. 200 g varškės (skystesnės, pakeliuose) dėkite į dubenėlį, ištrinkite šakute ir atskieskite šlakeliu pieno. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Skanaus!

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 06:21 Receptai – Patiekalai Varškės ir uogų vyniotinis, kas nori sulieknėti, ar tiesiog prižiūrintiems savo figūrą!
Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ir t.t. – įdaro...

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 12:48 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti varškės blynus

Gaminame. Varškės blynai Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinius, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir išmaišome. Pilame kefyrą, beriame nubrauktą šaukštelį sodos, dalimis dedame miltus ir užmaišome blynų tešlą.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau