Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Dirbtinis Intelektas » 2017 » Birželio » 29

Gero nelauk: dirbtinis intelektas kuria sau kalbą

Neseniai „Facebook“ programuotojai užsiminė apie virtualiaisiais pašnekovais vadinamų pokalbių robotų gebėjimą susikalbėti tarpusavyje. Keletas pranešime išdėstytų minčių formuoja tam tikras įžvalgas apie kalbos ateitį.

„Facebook“ dirbtinio intelekto tyrimų laboratorijos darbuotojai paaiškino, kad vesti derybas „dialogų agentai“ mokomi pasitelkus mašininį mokymą.

Mokslai robotams einasi tikrai neblogai – kai kuriuos jau pagrįstai galima vadinti puikiais derybų ekspertais.

Gero nelauk: dirbtinis intelektas kuria sau kalbą

Vis dėlto technologijų specialistai nurodo vieną aplinkybę, verčiančią pakoreguoti lig šiol taikomą modelį.

Bėda ta, kad virtualieji pašnekovai gali pasinerti į tokį pokalbį, kuris ilgainiui ima skirtis nuo žmonėms suprantamos kalbos. Jie paprasčiausiai ima kurti nuosavą derybų kalbą. Dėl šios priežasties technologijų specialistams teko pradėti taikyti vadinamąjį griežtai kontroliuojamą modelį, rašo theatlantic.com.

Modelis, leidęs virtualiesiems pašnekovams kalbėtis ir pasitelkus mašininį mokymą nuolat įsisavinti naujas pokalbio vedimo strategijas, galop paskatino tokį robotų pašnekesį, kuris visiškai nepriminė žmonių vartojamos kalbos.

Ši žinia ne tik sukėlė nuostabą, bet ir privertė susimąstyti apie aparatų ir žmonių laukiančią ateitį. Daugiausia dėmesio savo ataskaitoje technikai skyrė puikiems robotų, kaip derybininkų, gebėjimams. Jie pateikė ne vieną virtualiųjų pašnekovų sumaniai taikomų strategijų pavyzdį. Vis dėlto užuomina apie ilgainiui kintančią kalbą gali būti akivaizdus ženklas, kad metas rengtis pokyčiams.

„Facebook“ virtualiųjų pašnekovų veikimas jokiu būdu nerodo, kad artinasi technologinio singuliarumo momentas. Tačiau užfiksuotas fenomenas tikrai leidžia spręsti apie tai, kad mašinos verčia keisti požiūrį į daugelį vien žmonių įtakai, atrodytų, pasiduodančių sferų, kaip antai, kalba.

Mašininio mokymo tyrimai susiję su begale hipotetinių spėlionių. Į dirbtinį neuronininį tinklą neretai įkeliamas didelis kiekis duomenų, o tada, analizuojant gautus rezultatus, bandoma išsiaiškinti mašininio mąstymo ypatumus.

Tai, kad mašinos ilgainiui susikurs žmonėms nepavaldžius bendravimo būdus, tik primena, kiek nedaug gebame suvokti, nors kaip tik mes ir kuriame išmaniąsias sistemas.

„Facebook“ tobulinantys mokslininkai pripažįsta, kad ateityje laukia didelis ir sudėtingas darbas – juk reikia ištirti ir kitų samprotavimo strategijų teikiamas galimybes, be to, frazių įvairovę patobulinti taip, kad jos nepradėtų skirtis nuo žmonėms suprantamos kalbos.

Gero nelauk: dirbtinis intelektas kuria sau kalbą

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.07.2019 laikas 09:47 Receptai – Patiekalai Virti vėžiai su krapais

Gaminame namuose. Virti vėžiai su krapais. Puode užviriname vandenį, beriame druską, dedame svogūną, česnako skilteles, lauro lapus, krapus ir sudedame vėžius. Uždengus dangtį verdame apie 15-25 minutes nuo užvirimo (priklausom...

Skaityti daugiau

17.06.2019 laikas 12:48 Receptai – Patiekalai Čeburekų receptas

Skanių čeburekų receptas. Pasigaminkime namuose skanius čeburekus. Tai gali padaryti kiekvienas! Skanaus!

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 12:59 Receptai – Patiekalai Beprotiškai skanių bulvinių blynų receptas

Gaminame. Bulviniai blynai Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame burokine arba smulkesne tarka. Nusunkiame susidariusį skystį (krakmolą gražiname atgal). Į bulvių tarkius įtarkuojame svogūną, pilame citrinos sult...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau