Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Karo Paslaptys » 2016 » Birželio » 2

Gintaro kambarys galbūt paslėptas Hitlerio bunkeryje

Lenkijoje planuojami nauji buvusios nacistinės Vokietijos sausumos pajėgų būstinės Mamerkuose (Varmijos-Mozūrų vaivadija) tyrimai. Kaip praneša Tvn24.pl, čia rastos ertmės po pamatais, kurioms ištirti Mamerkų muziejus ir gavo leidimą.

Manoma, kad atradimai gali būti stulbinantys – tikimasi rasti Antrojo pasaulinio karo metais pagrobtų meno vertybių, o galbūt net patį Gintaro kambarį.

Mamerkuose esanti nacistinės Vokietijos sausumos pajėgų buveinė prisiminta balandžio pabaigoje, kai vietos muziejus pasigyrė atlikęs tyrimus georadaru.

Hitlerio bunkeris

Paaiškėjo, kad po 31 numeriu pažymėtu objektu yra užmūryta ertmė, kurios dydis – 3x2 m. Muziejaus darbuotojai teigia, kaip praneša Tvn24.pl, kad kaip tik čia gali būti paslėptas Gintaro kambarys arba kitos meno vertybės.

Dar septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje šioje Lenkijos dalyje lankėsi tyrėjų, ieškančių Gintaro kambario, grupė. Pernai jos vadovas atvyko į Mamerkus ir papasakojo apie savo paieškas, taip suteikdamas vilties atrasti šį lobį.

Nacistinės Vokietijos sausumos pajėgų buveinės žemėlapis.

Muziejaus vadovybė nori patikrinti, ką galima rasti paslaptingoje ertmėje. Todėl kreiptasi dėl leidimo tyrinėjimams. Visi leidimai jau gauti ir per artimiausias dvi savaites pajudės darbai.

Pirmiausia teks 31 numeriu pažymėto objekto aplinką išvalyti, tik tada darbo imsis specialistai, su specialia kamera ketinantys ištyrinėti požemius.

Gintaro kambarys – legendomis apipintas lobis, ieškomas įvairiose pasaulio vietose nuo pat Antrojo pasaulinio karo pabaigos. Vokietijoje XVIII amžiuje sukurtas kambarys vėliau padovanotas Rusijos carui Petrui Pirmajam, o 1941 metais vėl atsidūrė vokiečių rankose. Manoma, kad kambarys buvo atgabentas į Karaliaučių, bet 1945 metais čia įžengę rusai jo neberado.

Tai vienas brangiausių lobių, dingusių Antrojo pasaulinio karo metais.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.06.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Gardus šokoladinis pyragas

Paprastai pagaminamas, drėgnas ir gardus šokoladinis pyragas. Šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo ausų uždegimų
Ausų uždegimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo ausų uždegimų, Ausų uždegimas, ausys, ausų gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis...

Skaityti daugiau

16.09.2018 laikas 10:58 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, profilaktikai
Katarakta liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, kataraktos gydymas, receptai kataraktai, profilaktikai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau