Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Religija » 2015 » Gegužės » 31

Gotai, flirtas su Hitleriu

Nacizmo ryšiai su ezoteriniais ir okultiniais judėjimais nė naujiena. Hitleris, atmesdamas krikščionybę, garbino ankstyvųjų amžių germanų pagonybę. Jų tikėjimai, tikri ir išgalvoti, pagrindė daugelį jo koncepcijų. Apogėjus buvo pasiektas Schloss Wewelsburg‘e,  netoli Paderborno. Čia, kaip manoma 16-ojo amžiaus pilies vietoje buvo hunų tvirtovė. Apylinkės miškingos ir pelkėtos, su kyšančiomis milžiniškomis, keistų formų uolomis. Vieta nuostabiai tiko H. Himleriui, 1934 m. išsinuomavusiam pilį – supažindinti elitinius SS karius su pagonių misterijomis, perpintomis nacionalsocializmo idėjomis.

Nuo Trečiojo reicho žlugimo buvo aiškus ryšis su kraštutiniais dešiniaisiais ir satanistais. Tačiau (kaip Hendrik Mobus ir Daniel Ruda atvejais) tai buvo atskirų asmenų ar mažų grupelių ribose. Tačiau apie 21 a. slenkstį išryškėjo visiškai naujas reiškinys – masinė jaunimo kultūra, kurioje neonacių idėjos ir simboliai susiliejo su gotais.

Tas judėjimas atsekamas iki 1993 m., kai Roland Bubik‘as, kraštutinio dešiniojo sparno ideologas, „Junge Freiheit“ žurnale paskelbė straipsnį „Kultūra kaip valdžios klausimas“, kuriame teigė, kad naujos galimybės veikti žmones kyla komunikacinių tinklų srityje. Atskiru atveju, laisvalaikio industrijoje... milžiniškos įtakos galimybė, kuri iki šiol pakankamai neįvertinta“. Per pora metų jo draugė Simone Satzger esė rinkinyje teigė kaip faktą, kad kraštutinės dešinės strategija yra „šiuolaikinius kultūrinius ir politinius reiškinius panaudoti mūsų tikslams“.

Nuo 10-ojo dešimtm. vidurio Vokietijos neonaciai pabandė prasiskverbti į kai kurias jaunimo sritis, tame tarpe techno, tačiau jiems labiausiai pavyko kartu su gotais. Gotų judėjimas Britanijoje ir daugelyje kitų šalių išblėso, tačiau Vokietijoje Gruftis (reiškiantis „liauka“) jie sudarė nemažą grupę, o ypač gausūs buvo buvusioje VDR. Rytų vokiečiai vis dar blaškėsi po komunizmo žlugimo ir, ypač jaunimas, ieškojo naujų vertybių. Laikyta, kad 12-25 metų amžiaus grupėje gotų buvo 5-7%. Dauguma jų niekuo daugiau be aprangos nepasižymėjo reikšdami protestą prieš suaugusiųjų gyvenimo pilkumą ir konformizmą. Šėtono garbintojai egzistavo tik kraštutiniame sparne. Tačiau dviejose ypatingose gotų srityse neonaciai geriausiai infiltravo savo idėjas - tai neo-folkloras bei juodasis metalas, sunkiojo metalo „tamsioji“ atmaina.

Neofolkai išsivystė iš Bob Dylan‘o, Joan Baez‘o ir kitų protestuojančių 7-8 dešimtmetį. dainininkų muzikos. Kai kurios vokiečių grupės atsigręžė giliau į praeitį ir panaudoja kai kurias tradicines folkloro melodijas. Šiai muzikai būdingos akustinės gitaros, tačiau panaudojamos ir fleitos. Violončelės ir smuikai. Jai įtaką padarė pankai, o didelę muzikos dalį galima apibūdinti kaip industrinę. Jai būdingi neįprastai stiprūs mušamieji. Dar viena  ypatybė - gali būti panaudota kažkas visai nestandartiška.

1991 m., netrukus po Vokietijų susivienijimo, įvyko Leipcigo gotų muzikos festivalis, dėl ko Leipcigas buvo paskelbtas gotų sostine. Kaip ir neonaciai, gotai patraukė prie Volkerschlachtdenkmal, vieno keisčiausių ir bauginančių paminklų Europoje. Plati, laiptuota piramidė iškylanti virš ežero miškingame miesto pakraštyje primena majų piramides. Ji pastatyta 1913 m. pažymėti Napoleono pralaimėjimo prie Leipcigo šimtmetį. Tačiau ji tapo kraštutinių dešiniųjų pamėgta vieta.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.07.2019 laikas 18:42 Receptai – Patiekalai „Gietininiai“ sausainiai
Gaminu juos sūnui labai dažnai! Kepk juos nors kasdien, taip skanu ir paprasta. Norisi naminių sausainių. Tokių, žinote, lengvų,paprastų, greitai paruošiamų. Ir į galvą ateina grietininių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

04.09.2019 laikas 15:02 Receptai – Patiekalai Nesaldūs varškėčiai su žalumynais ir sūriu. Puikūs pusryčiai, priešpiečiai ar vakarienė!
Gali valgyti juos saugiai, kas laikosi dietos! Puikūs pusryčiai, priešpiečiai ar vakarienė! Norėdami sužinoti daugiau apie pasiruošimą, žiūrėkite vaizdo įrašą

Skaityti daugiau

12.07.2019 laikas 18:36 Receptai – Patiekalai Skanus ir purus omletas “su paslaptim”
Bandžiau gaminti pagal įvairiausius receptus – kartais rezultatas džiugindavo, kartais nelabai. Ir štai pagaliau aš sugalvojau savo puikaus, puraus omleto receptą! Išeina tiesiog burnoj tirpstantis, nessmenga aušdamas, nebėga, sk...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau