Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Spalio » 4

Gydomasis badavimas

Iš senovės istorijos žinome, kad badavimas buvo būdingas Rytų religijoms ir antikos civilizacijoms. JIs buvo praktikuojamas ne tik sveikatos sumetimais ir jaunystei išsaugoti, bet ir dvasiai atnaujinti.

Didysis Pitagoras reikalavo, kad jo mokiniai, prieš susipažindami su jo filosofijos mokslo paslaptimis, keturiasdešimt dienų badautų. Jis buvo tos nuomonės, kad tik toks badavimas gali nuskaidrinti protą tiek, kad suprastų jo mokslo esmę. Dabar, kaip ir anksčiau, badavimas ne tik išvalo kūną, padeda susigrąžinti sveikatą, bet ir daro teigiamą poveikį dvasinei žmogaus būsenai.

Badavimas žadina protą

Daugelis žmonių pasakoja, kad sąmoningai ir atkakliai badaujant pas juos plačiai atsiskleidė dvasinio ir intelektualinio tobulėjimo galimybės. Kai aš dabar skaitau knygą, jos turinys įstringa į mano galvą taip aiškiai, tarsi aš tą knygą visą laiką turėčiau prieš akis. Mano atmintis yra fotografinė. Jau po trijų badavime dienų jūs pastebėsite, kaip nušvis jūsų protas. Jūs galėsite logiškiau samprotauti, greičiau daryti optimaliausius sprendimus. Kas anksčiau atrodė rimta problema, dabar darosi aišku ir nesudėtinga. Po badavimo jūs nieko nebijosite, ir tai, kas anksčiai kėlė nerimą, bus lengvai įveikiama. Gydomasis badavimas Manosios badavimo programos įgyvendinimo rezultatas buvo vidinė proto harmonija, aš pasidariau ramesnis, lengviau sutariu pats su savimi ir surandu bendrą kalbą su pasauliu. Apvalydami savo kūną ir dvasią, jūs tampate pranašesnis, pasidarote pozityviai mąstanti asmenybė. Atmintis darosi labai imli ir aštri kaip skustuvas. Jūs pradedate nesunkiai atsiminti vardus ir pavardes, prieš daugelį metų buvusius įvykius. Jums pradeda geriau sektis savišvieta. Juk tai ne pasirengimas gyvenimui, o pats gyvenimas.
Protinis ir dvasinis tobulėjimas – pats didžiausias tikslas, kokį žmogus gali išsikelti. Vadinasi, badavimas daro mums trejopą poveikį: jūs apsivalote fiziškai, protiškai ir dvasiškai. Jūsų smegenys darosi panašios į kempinę, sugeriančią naujus faktus ir žinias. O svarbiausia – jūs įgyjate dvasinę pusiausvyrą bei ramybę, ir todėl gyvenimas tampa nuostabus.

Kokias ligas galima įveikti badaujant

Geriausių rezultatų gydant badu pasiekiama sergant neracionalios mitybos, nejudraus gyvenimo būdo ir užterštos aplinkos sukeltomis ligomis: ateroskleroze ir kraujagyslių ligomis, hipertenzija (padidėjusiu kraujo spaudimu), bronchine astma, inkstų ir šlapimo pūslės uždegimais, akių, odos ligomis (alergija, egzema ir pan.), reumatu, venų varikoze, didelio laipsnio nutukimu.

Kam nereikėtų badauti

Nepatartina badauti žmonėms, sergantiems nervinio pobūdžio ligomis (bulimija, anoreksija, skrandžio opalige), sveikstantiems po operacijų ir infekcinių ligų. Gydytis badu negali vaikai, nėščios ir krūtimi maitinančios moterys, diabetikai.

Kas tuo metu vyksta organizme

Pirmąsias 2-3 dienas – nieko ypatinga: organizmas naudoja anksčiau suvalgyto maisto atsargas ir po truputį valosi. Jei badaujama Ilgiau, jis pradeda ieškoti kitų energijos šaltinių. Tada sunaudoja apmirusias ir pasenusias ląsteles, gleivių perteklių plaučiuose, užkalkėjimus, nereikalingų baltymų sankaupas ligotuose organuose. Suvartojamos kenksmingos žarnyno bakterijos, mikrobai, virusai, todėl pagerėja imuninės sistemos būklė.

Kiek laiko badauti?

Gydymosi laikas ir dažnis priklauso nuo ligos ir paciento būklės. Ilgas gydomasis badavimas gali trukti net keliasdešimt dienų, bet jis turi vykti gydytojui prižiūrint, net ligoninėje, nes po ilgo badavimo prie normalaus maitinimosi galima grįžti labai iš lėto. Tai sudėtingas ir gana pavojingas gydymo laikotarpis, nes netaisyklinga mityba arba per greitas valgymas, net paprastas smaguriavimas gali rimtai sutrikdyti medžiagų apykaitą. Dažniausiai badavimas, kurio galima laikytis namie, trunka vieną ar dvi dienas. Vienos arba dviejų dienų badavimui gydytojo priežiūros nereikia. Pastebėta, kad pabadavus bevelk visada sumažėja apetitas. Be to, nebesinori riebaus, sunkiai virškinamo maisto. Labiau vilioja vaisiai, daržovės, jogurtas, sultys. Todėl badavimas gali būti puiki sveikesniu gyvenimo būdo pradžia.

Naudingi patarimai

Savarankiškai badu gali gydytis ne ilgiau kaip tris dienas. Jei ketini badauti ilgiau, būtina gydytojo priežiūra. Nepamiršk, kad per dažnai ar per ilgai badaudama gali labai susilpninti organizmą.

Geriausia badauti savaitgaliais, kai nereikia anksti keltis ir skubėti į darbą, kai gali kada panorėjusi prigulti.

Jeigu nusprendei pabadauti, iš anksto nusiteik, kad nėra jokio radikalaus būdo alkiui sumažinti. Svarbiausia – stipri valia ir ištvermė.

Badaudama nesikvepink ir nenaudok kvapnių kosmetikos priemonių – stiprūs kvapai ne tik erzina, bet ir padidina alkio jausmą.

Dažniau nei įprasta prauskis po dušu (bet be muilo) -toksinai geriau pasišalina per švarią odą.

Kai badauji, negalima rūkyti. Nepatariama gerti nei vitaminų, nei vaistų. Jei kokių nors vaistų vartoji nuolat, būtinai pasitark su gydytoju.

Tai įdomu

Naudingas badavimo poveikis žinomas nuo senų laikų. Senovės persų ir žydų kariai prieš mūšį badaudavo. Badavimas suteikdavo jiems didesnių galimybių išgyventi – sužeistasis tuščiu skrandžiu ne taip greitai pasiduodavo infekcijai.
Garsus viduramžių gydytojas Paracelsas buvo valomojo badavimo šalininkas. Jis teigė, kad vieną dieną per mėnesį žmogus turi suvalgyti tik obuolį ir gerti šaltinio vandens.

19 a. gydomasis badavimas buvo uždraustas.

Šiuolaikiniai tyrimai įrodo naudingą gydomojo badavimo poveikį gydant daugelį ligų. Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Vokietijoje jau senokai veikia gydymo badu klinikos, kuriose pacientai, prižiūrimi gydytojų, badauja net po šešias savaites. Neseniai ir Lietuvoje atsirado natūraliosios medicinos centrų, kuriuose siūloma panaši paslauga. Beje, Palangos sveikatos mokykloje badautojų grupės renkamos jau ne vienerius metus.
Moterims badauti lengviau. Antropologų duomenys rodo, kad per badmečius išgyvendavo tik 50% vyrų ir net 90% moterų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://terapijatau.lt/badavimas/

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.09.2018 laikas 08:08 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai lengvinantys atsikosėjimą
Atsikosėjimą lengvina liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai lengvinantys atsikosėjimą, atsikosėjimą lengvina, atsikosėjimas, atsikosėjimo gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

11.11.2019 laikas 23:09 Receptai – Patiekalai Traškūs šokoladiniai pyragėliai su zefyrais ir riešutų sviestu

Garų vonelėje juodąjį šokoladą ištirpdykite su sviestu. Į tirpinį berkite tirpios kavos miltelius, cukrų ir maišykite, kol masė atvės. Į dubenį su atvėsusiu šokoladu įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kakavos milte...

Skaityti daugiau

16.10.2019 laikas 16:41 Receptai – Patiekalai Medutis. Beprotiškai Skanus Medaus Torto Receptas

Siūlome pagaminti visų mėgstamą medaus tortuką neįprastu paruošimo būdu. Gaunasi beprotiškai skanus ir aromatingas tortas. Šiame recepte nereikia nieko kočioti, o pagal laiką užima ne daugiau 30 min.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau