Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 24

Gydymas bičių nuodai liaudies medicinoje

Jei bitė įgelia į apatinį žandikaulį, sutinsta ausis; jei į nosies galą – ausis, į smakrą – kakta. Reikia žinoti nervų sistemą, kraujagysles, limfotaką. Gydymas bičių nuodais – didelis menas.

Bičių nuodai – vienas seniausių liaudies vartojamų vaistų. Jais gydė jau Hipokratas (460–377 m. iki Kristaus). Naujaisiais laikais medikai bičių produktais pradėjo domėtis XIX a. antroje pusėje.

Bičių nuodai – ypatingos bičių liaukos sekretas, išleidžiamas per geluonį bitei saugant savo palikuonis, lizdą arba tiesiog ginantis nuo tikrų ar menamų priešų. Iš išorės bičių nuodai skaidrūs, aštraus kvapo, kartūs ir deginantys. Šiuose nuoduose esama organinių rūgščių, mineralų, baltymų, įvairių fermentų. Dauguma jų – labai svarbūs žmogaus organizme vykstantiems biologiniams procesams.

Bičių nuodai  - tai bespalvis, skaidrus, aštraus kvapo, kartaus skonio, greit garuojantis bičių geluonies nuodų liaukos sekretas. Jame daug sausųjų medžiagų: organinių rūgščių ir retesnių junginių: histamino (lemia skausmą, tinimą ir odos peršėjimą įgėlus bitei), melitino (lemia antibakterinį veikimą, slopina uždegimą, skatina imuninius organizmo procesus), apamino (gydo uždegimus), fosfolipazės (būdingos toksinės ir alerginės savybės), hialuronidazė (padeda geriau prasiskverbti bičių nuodų veikliosioms medžiagoms per odą, turi reikšmės gydant pažeistą jungiamąjį audinį), netoksiškų baltymų (turi uždegimo slopinamąjį poveikį) ir kt.

Gydymas bičių nuodai liaudies medicinoje

Nepakenkiant bičių vystymuisi ir produktyvumui, per sezoną iš bičių šeimos galima surinkti 1–2 g nuodų.

Įdomu tai, kad tik gimusios bitės negelia, nes jų organizmas dar negamina nuodų. Negelia ir tranai, nes neturi geluonies, o tarkim bičių motinėlė gelia tik konkurentes. Daugiausia nuodų bitė darbininkė  17-18 dienų amžiaus.

Nuo ko gydo bičių nuodai

Mažos bičių nuodų dozės veikia stimuliuojančiai, didesnės – kaip raminamieji, nuskausminamieji, traukulius slopinantys vaistai. Šie nuodai stimuliuoja širdies veiklą, plečia kraujagysles, mažina arterinį kraujospūdį, gerina kraujo apytaką smegenyse, mažina galvos smegenų patinimą, gerina nuotaiką, atmintį, miego kokybę, mažina priklausomybę nuo alkoholio ir nikotino, gerina kraujo mikrocirkuliaciją, virškinamojo trakto motorines ir sekrecines funkcijas, stimuliuoja kepenų veiklą, plečia bronchus, gerina atsikosėjimą, mažina cukraus kiekį kraujyje, stimuliuoja organizmo apsaugines savybes ir imunitetą, normalizuoja medžiagų apykaitą.

Teisingai naudojami jie mobilizuoja apsauginius organizmo rezervus, saugo nuo infekcijų, stiprina imunitetą. Tai stiprus natūralus antibiotikas ir antiseptikas.

Bičių nuodai mažina cholesterino kiekį kraujyje, silpnina kraujo krešumą, stabdo spazmus, pagerina organų aprūpinimą krauju.

Pražūtingas įgėlimas?

Alergiškiems žmonėms net ir vienos bitės įgėlimas gali būti pražūtingas. Kaip suprasti, kad įgėlimas kelią pavojų sveikatai ar gyvybei?

Tai išduoda tokie organizmo reiškiniai: smarkiai kritęs kraujospūdis, pakilusi kūno temperatūra, padažnėjęs pulsas, apsunkęs kvėpavimas, galvos skausmas ar svaigimas, pykinimas, viduriavimas, vėmimas, šaltas prakaitas, stiprus troškulio jausmas, traukuliai, sąmonės praradimas.

Ką daryti?

Būtina kuo greičiau ištraukti geluonį ir pridėti prie įgėlimo vietos ledo arba šaltą kompresą ( jį nuolat keisti). Dėl šalčio susitraukia odos kraujagyslės, taip dalis nuodų išstumiama į odos paviršių. Įgeltą vietą galite patepti nuosavu šlapimu, medumi, česnaku, svogūnu, petražolių sultimis, spiritu – gali būti pavyks išvengti tinimo.

Gydymas bičių nuodai liaudies medicinoje

Geluonį reikia traukti aštriu daiktų, bet jokiu būdu negalima spausti jo suėmus dviem pirštais. Taip daugiau nuodų patenka į žaizdą.

Kaip gydytis bičių nuodais

Veiksmingiausia, jei jums įgelia-gydo pati bitė. Bet jei bijote skausmo, galite gerti bičių nuodų  pagrindu pagamintas tabletes arba įtrinti skaudamą vietą tepalu su bičių nuodais.

Bitės įgėlimas.  Efektyviausias gydymosi būdas. Trūkumas – procedūra skausminga ir kartais sunku kontroliuoti dozę, o be to sunku turėti po ranka gyvų bičių bet kuriuo metų laiku.

Injekcijos. Naudojantis šiuo metodu lengva kontroliuoti tikslią dozę, tačiau procedūra taip pat gana skausminga.

Tepalų įtrynimas. Tepalai įtrinami į raumenis, sąnarius nuolat didinant dozę. Metodo privalumas – jį patogu taikyti bet kokiomis sąlygomis, net ir namuose.

Akupunktūra.  Injekcijos, įtrynimai ir kiti nuodų įvedimo metodai derinami atsižvelgiant į akupunktūrinius taškus.

Tabletės ir kapsulės su bičių nuodais. Tai nelabai efektyvi priemonė. Bičių nuodus gana greitai sunaikina skrandžio sultys.

Kaip taikomas gėlimo metodas?

Bitė paimama pincetu ir uždedama ant vietos, kur reikalingas įgėlimas. Vos bitė įgelia, ji nuimama, o geluonis paliekamas dar kuriam laikui, kad ir toliau į organizmą išskirtų nuodus.

Kas gydoma bičių nuodais?

1. Nervų sistemos ligos (osteochondrozė, radikuliarinis sindromas, nugaros smegenų išemija, neuritai, neuropatijos, liekamieji encefalito ir meningito reiškiniai, išsėtinė sklerozė, tikai, vaikų cerebrinis paralyžius ir kt.)

2. Širdies ir kraujagyslių sistemos ligos: liekamieji miokardo infarkto reiškiniai, perikarditai, apatinių galūnių tromboflevitas, venų varikozė ir kt.)

3. Plaučių ir kvėpavimo takų ligos: bronchinė astma, chroniška pneumonija, pneumosklerozė, chroniškas bronchitas, pleurito liekamieji reiškiniai

4. Skrandžio ir virškinamojo trakto ligos: skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligė, kolitai, gastritai, tulžies pūslės akmenligė, chiolecistitas, hemorojus

5. Endokrininės sistemos ligos: II tipo cukrinis diabetas, podagrą, nutukimas, nervinė anoreksija

6. Kraujo ligos: spindulinė liga, anemija.

Sveikata gerėja todėl, kad bičių nuodai stiprina organizmo imunitetą, normalizuoja nervų ir kraujagyslių sistemos veiklą. Taip pat skatina priešuždegiminių hormonų išsiskyrimą, o tai padeda organizmui pačiam įveikti ligas sukeliančius procesus. 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.11.2017 laikas 17:40 Receptai – Patiekalai Medus, kiaušinis gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Sviesto, Kiaušinio trynių, Miltų, Medaus

Skaityti daugiau

21.08.2018 laikas 10:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Žagsėjimas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo, receptai nuo žagsėjimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medici...

Skaityti daugiau

09.11.2019 laikas 15:11 Receptai – Patiekalai Karka Aluje. Čekų Receptas Su Medumi Ir Garstyčiomis

Gaminti karką galima tamsiame arba šviesiame aluje. Bet tamsiame ji gaunasi aštresnio „vyriško“ skonio, o baltame – švelnesnė. Ir būtinai reikia kepti karką iki charakteringos rusvos plutelės. O patiekti tokią...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau