Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 18

Gydytojai šoke! Cinamonas gali būti natūralus insulino pakaitalas!

Šį kartą pakalbėkime apie išskirtinį prieskonį, kuris vadinamas cinamonu. Jį primygtinai rekomenduojama vartoti sergantiems cukriniu diabetu žmonėms, ypač kasdieniniame racione, mat cinamonas pasižymi priešuždegiminiu poveikiu ir mažina gliukozės lygį kraujyje.

Tam tikra prasme cinamonas veikia kaip insulinas. Medikai tvirtina, kad šis prieskonis turi mimiškų savybių. „Mimiškos“ šiuo atveju reiškia tai, kad jis kopijuoja, veikia ir reaguoja taip pat kaip insulinas, rašo about.com.

Kalifornijos universitete atliktas mokslinis tyrimas parodė, kad cinamone yra medžiagos, kuri vadinama metilo hidroksikalonu. Šis komponentas pasižymi priešdiabetiniu poveikiu ir tuo pat metu mažina gliukozės lygį kraujyje. Gliukozė yra pagrindinė stipriai augančio svorio priežastis – jeigu mes neturėtume gliukozės, mūsų svoris neaugtų.

Gydytojai šoke! Cinamonas gali būti natūralus insulino pakaitalas!

Jeigu mes norime sulieknėti, turime sumažinti gliukozės kiekį kraujyje. Esminis cinamono privalumas slypi tame, kad jame yra gliukozės kiekį mažinančios medžiagos ir tuo šis prieskonis labai primena insuliną.

Jeigu norite sulieknėti, kas rytą tuščiu skrandžiu pusvalandį prieš pusryčius ir naktį prieš miegą išgerkite puodelį cinamono ir medaus arbatos. Reguliariai geriant tokią arbatą, galima atsikratyti net ir labai didelio antsvorio. Gerdami tokią arbatą sulieknėsite net ir nepakeitę mitybos, nes veikliosios medaus ir cinamono medžiagos neleidžia organizme kauptis riebalams.

Cinamonas gerina virškinimą, didina apetitą, gerina skrandžio veiklą. Medicinoje jis naudojamas kaip stiprinanti, tonizuojanti ir antiseptinė priemonė. Jis tinka, kai sergama kepenų, tulžies pūslės, inkstų, kraujagyslių sistemos ligomis.

Artritu sergantiems žmonėms rekomenduojama gerti puodelį karšto vandens su dviem arbatiniais šaukšteliais medaus ir vienu nepilnu šaukšteliu cinamono miltelių. Kasdien geriant šį gėrimą, galima išsigydyti net chronišką artritą. Kopenhagos universitete buvo atliktas tyrimas, kuriame paaiškėjo, kad 73 iš 200 pacientų, kurie kasdien prieš pusryčius suvalgydavo šaukštelį medaus, sumaišyto su puse šaukštelio malto cinamono, po savaitės visiškai nebejautė skausmo, o po mėnesio visi pacientai, kuriems artritas trukdė vaikščioti ar judėti, atsikratė skausmo ir pradėjo vaikščioti.

Cinamonas taip pat pasižymi priešgrybelinėmis savybėmis. Rekomenduojama per dieną suvalgyti du arbatinius šaukštelius cinamono. Todėl pasižiūrėkime, kaip geriausia jį vartoti.

Cinamono užtaisas

Ingredientai:

  • du arbatiniai šaukšteliai cinamono miltelių (jeigu sergate diabetu, tada vienas šaukštelis),
  • vienas valgomasis šaukštas avižų,
  • viena stiklinė vandens.

Paruošimas:

Šis ekstraktas labai lengvai paruošiamas ir jau maždaug po savaitės galima pradėti jausti jo poveikį. Būtina kiekvieną ingredientą pašildyti ir viską gerai išmaišyti. Būtina šį ekstraktą vartoti du kartus per dieną ne ilgiau kaip penkiolika dienų, nes cinamonas gali turėti įtakos žarnyno mikroflorai.

Ką dar reikėtų žinoti:

Cinamonas gaunamas iš to paties pavadinimo medžių vidinės žievelės. Kai kuriose cinamono rūšyse, pvz., cassia cinnamon arba cinamonum aromaticum, dar vadinamo kinietišku cinamonu, didesnėmis koncentracijomis kaupiasi kvapioji medžiaga – kumarinas. Ši medžiaga vartojant cinamoną dideliais kiekiais gali pažeisti kepenis. Ceilono cinamone randami palyginti maži kiekiai kumarino, tačiau Kinijos cinamone kumarino kaupiasi daugiau, todėl tokio cinamono reikėtų vartoti mažiau.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.09.2019 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Bulvių duona
Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Mieles ištrinkite su cukrumi. Į šią masę įdėkite 2 arbatinius šaukštelius miltų, išmaišykite ir atidėkite. Nulupkite lupenas ir sutrinkite bulves ir t.t. Skanaus!...

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (šalpusnis, piliarožė, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: šalpusnio lapai, piliarožės šaknys, raudonėlis.

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Gardus šokoladinis pyragas

Paprastai pagaminamas, drėgnas ir gardus šokoladinis pyragas. Šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau