Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Gegužės » 5

Į Marsą keliaujantys astronautai gali išprotėti dėl kosminės spinduliuotės

Kosminės kilmės radiacija (spinduliuotė) yra labai rimta, tačiau beveik neištirta kosminių kelionių problema. Kalifornijos universiteto mokslininkai kartu su NASA specialistais priėjo išvadą, jog kelionė į Marsą astronautams keltų didelį psichinį pavojų. Eksperimentų su pelėmis rezultatai byloja, kad kosminė spinduliuotė kenkia galvos smegenų neuronams, todėl kyla kognityvinių (pažintinių) procesų sutrikimų.

Žemėje, kaip ir orbitoje aplink Žemę (pvz., Tarptautinėje kosminėje stotyje TKS), nuo kenksmingos kosminės radiacijos saugo planetos magnetinis laukas. Tačiau Marso kolonistams teks absorbuoti beprecedentį įvairaus galingumo kosminės spinduliuotės kiekį.

Eksperimento metu laboratorinės pelės buvo švitinamos dalelių greitintuvo protonais – spinduliuotės intensyvumas maždaug prilygo į Marsą skriejančio erdvėlaivio viduje būsiančiam spinduliuotės intensyvumui.

Po eksperimento pradžios praėjus 6 savaitėms, apšvitintos pelės nebeatpažino žinomų objektų, o jų galvos smegenų neuronus siejo mažiau nervinių ryšių. Žinoma, eksperimento rezultatus identiškai projektuoti žmogaus atveju nereikėtų, tačiau apie tokios spinduliuotės keliamą pavojų žmogaus psichikai žinoma labai mažai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://technologijos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.08.2019 laikas 19:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blyneliai: daug obuolių ir labai mažai miltų
Kaip pagaminti blynelius su obuoliais? Žinoma, galima pagaminti iš obuolių tyrelės ar pridėti kefyro vietoje obuolių sulčių. Bet galima pasigaminti ir kitaip. Manau, kiekvienam patiktu, kad blyneliuose būtų daug obuolių ir tik tru...

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:33 Receptai – Patiekalai Gardus varškės pyragas
Pasigaminkime labai skanų ir gardų pyragą iš varškės.

Skaityti daugiau

21.07.2018 laikas 09:32 Receptai – Patiekalai Džiovintos dilgėlių sėklos
Liaudies medicinoje naudojamos visos dilgėlės dalys: lapai, stiebai, šaknys, sėklos. Dilgėlių sėklos turi adaptogeninių savybių, padeda susidoroti su stresu, nuovargiu, endokrininių ligų problemomis, impotencija, skausmu inkstuos...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau