Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2015 » Spalio » 27

Iliuzijos valdančios jūsų gyvenimą

Zigmundas Frodas, filosofas ir psichiatras, samprotauja apie žmonijos būklę ir apie tai, kaip mums visiems ištrūkti iš Matricos.

„Iliuzija netgi sėdėjimą kalėjime gali paversti komfortišku“ – Nelsonas Mandela.

Jeigu fokusininkas nori jus apgauti, tai pradžiai jis sukuria iliuziją, kad nukreiptų jūsų dėmesį nuo realybės. Kol auditorija su susižavėjimu stebi nieko nereiškiančius triukus, fokusininkas gauna progą jus apkvailinti.

Tačiau kartais kvailiui taip sunku pripažinti faktą, kad jį apgavo, jog jis gali metų metus ir toliau tikėti tuo, kas neegzistuoja.

Mes gyvename iliuzijų pasaulyje. Dauguma problemų, kurios užtvindė mūsų protus ir kalendorius, egzistuoja tik todėl, kad jas jums kažkas įpiršo. Velniai žino, atsitiktinai tai nutiko, ar ne, bet visi mes, ar beveik visi tapome autoritarinės korporatyvinės vartotojiškos kultūros, kuris šiandien dominuoja, aukomis.

Psichopatai atėmė iš mūsų realybės jausmą. O socialiniai tinklai leido jiems skleisti savo idėjas plačioms gyventojų masėms be žiniasklaidos tarpininkavimo. Ir svarbiausia jų daroma žala slypi tame, kad jie smogė triuškinantį smūgį mūsų pasitikėjimui savimi ir tikėjimui ateitimi.

Žymus gatvės dailininkas Benksis kartą pastebėjo: „Žmonės kasdien geria intelektualinį šlapimą. Jis paverčia jų gyvenimą nuorūka. Jis verčia jus patikėti tuo, kad esate nepakankamai seksualus. Arba tuo, kad visi linksmiausi dalykai vyksta kitoje vietoje. Televizija jau pavertė jūsų draugę neadekvačia. Jie turi priėjimą prie pačių šiuolaikiškiausių technologijų. Ir jie jus gąsdina. Jie – reklamuotojai, ir jie juokiasi iš jūsų“.

Tačiau reklama – tiktai ledkalnio viršūnė. Jei pažvelgsite toliau, pamatysite, kad visas mūsų gyvenimo organizavimas sukasi aplink iliuzijų vaikymąsi, aplink masinį paklusimą kitiems žmonėms, idėjoms ir institutams. Mes esame vergai tikrąja šio žodžio prasme. Mus totaliai kontroliuoja. JIE braunasi į mūsų protą nuo pat pradžios ir perprogramuoja jį taip, kad taptume paklusnūs.

Štai šešios didžiausios iliuzijos, su kuriomis laikas atsisveikinti, jei norite būti laisvi – ne tik vidujai, bet ir išoriškai.

TEISĖS, TVARKOS IR VALDŽIOS ILIUZIJA

Daugeliui mūsų įstatymo raidės laikymasis yra moralinė pareiga. Tačiau korupcija ir politiniai skandalai įrodo, kas įstatymas – ganėtinai lankstus dalykas. Ypač tiems, kurie turi raumenis, kad juos palenktų savo naudai.

Policijos žiaurumas ir nusikaltimai, kuriuos ji vykdo ne vien pas mus, bet ir Amerikoje ar Europoje. Teismai visada stoja turtingųjų pusėn. O dabar mes nebegalime netgi gintis nuo valstybės brovimosi į mūsų asmeninį gyvenimą.

Ir visas šis įvairių šalių vyriausybių amoralumas vienaip ar kitaip veda į ištisų tautų ir kultūrų sunaikinimą. Socialinė tvarka – tai iliuzija. Ir egzistuoja ji tiktai todėl, kad jūs, įstatymams paklusnūs piliečiai, esate paklusnūs ir su viskuo sutinkate.

Kas yra valstybė? Tai grupė asmenų, kurie verčia kitus paklusti, grasindami jėga. Valstybė – tai gauja, gavusi monopolinę teisę naudoti prievartą. Istorija nesiliauja mūsų mokyti: valstybės institutai reikalingi tik tam, kad engtų, kontroliuotų ir plėštų kitus žmones. Bet kuri taip vadinama valdžia galiausiai pasirodo veidmainiška ir neteisinga.

Nėra jokios teisės, jokios tvarkos ir jokios teisėtvarkos. Visa tai tiktai išoriški valdžios atributai, kurie reikalingi teisybei nuslėpti. Tiesa yra tokia, kad pasaulio tvarka pagrįsta kitų žmonių kontrole ir kova su nepritariančiais.

GEROVĖS IR LAIMĖS ILIUZIJA

Kiekvienas iš mūsų dabar naudojasi tokiu kiekiu brangių žaisliukų, kad mums galėtų pavydėti bet kuris XIX amžiaus monarchas. Klestėjimo iliuzijos palaikymas turi esminę reikšmę pasaulinės finansinės sistemos stabilumui.

Tačiau jūs užmirštate tai, kad vartojimo pagrindas visada buvo sukčiavimas, kreditai ir skolos. Bankų sistema iš pat pradžių buvo sugalvota tam, kad turtingieji taptų dar turtingesniais vargingųjų sąskaita, o vargingieji tikėtų, kad jie atseit turi kažkokių vertybių.

Tikrą klestėjimą ir laimę jums gali suteikti tiktai gamta, sveikata, meilė ir santykiai su artimaisiais. Nesutapatinkite savęs su tomis materialiomis gėrybėmis, kurias turite. Šitaip jūs tiktai nutolstate nuo laimės, o ne priartėjate prie jos.

PASIRINKIMO LAISVĖS ILIUZIJA

Mums visiems atrodo, kad galime pasirinkti, kaip gyventi. Realybėje gi mums pateikiamas tik ribotas variantų skaičius ir visi jie – blogi. Kad ir kokį sprendimą savo gyvenime padarytumėte, jūs visada išliksite savo valstybės teisinėje ir mokesčių nelaisvėje. Ir saugos tuos pančius valstybė pasitelkusi monopoliją į prievartos naudojimą.

Pažiūrėkite į šiuolaikinės „demokratijos“ institutą ir suprasite, kad rinkimų rezultatai priklauso tiktai nuo to, kokia politinė jėga sėkmingiau prikabins makaronų jums ant ausų. Pasirinkimo laisvės iliuzija – galingas engėjas, kadangi kvailiai – tai vergai, kurie galvoja, kad yra laisvi. Neturėkite iliuzijų: jus vis tiek laiko pažabotus.

TIESOS ILIUZIJA

Tiesa – subtili tema mūsų kultūroje. Mes tarsi užprogramuoti pastoviai ieškoti tiesos. Viena dalis bet kurioje visuomenėje nesusimąstydama tiki viskuo, ką kalba televizorius, kita visuomenės dalis – netiki absoliučiai niekuo, ką kalba žurnalistai. Abu šie kraštutinumai – didžiausia kvailystė.

Jei norite išsaugoti ramybę ir laisvę savo širdyje, mokykitės mąstyti savarankiškai. Ir atsiminkite, kad bet kuri tiesa visada turi dvi puses. Netgi jei kažkas jas slepia.

LAIKO ILIUZIJA

Jie sako, kad laikas – pinigai, bet tai melas. Laikas – tai ir yra jūsų gyvenimas. Liaukitės mąstyti išimtinai penkių pojūčių kategorijomis ir vadovaudamiesi grafikais bei kalendoriais.

Mes remiamės tuo, kad dvasia yra amžina ir kiekviena žmogiška siela yra šios amžinybės dalis. Ir svarbiausia apgaulė: jie visokeriopai mus įtikinėja, kad šis konkretus momentas neturi jokios reikšmės. Atseit mes visada privalome analizuoti savo praeitį ir tikėtis geresnės ateities. Vietoje to mes, laisvi žmonės, siūlome jums susitelkti ties tuo, kas vyksta čia ir dabar.

Jeigu jūs susikoncentruojate ne ties tuo, kas vyksta dabar, o ties tuo, kas gali atsitikti ateityje, tai jūs – lengvas grobis reklamos davėjams, valdžiai ir kitiems suteneriams, kurie pripučia jums miglos į smegenis pačių įvairiausių baimių pavidalu.

Mes laimingi, kai gyvenimas nedaužo per galvas, kai spontaniškumas ir atsitiktinumas mums įdomesni už grandiozinius planus ir kai mūsų Dabar mums svarbiau už Rytoj.

Jeigu laikas – tai pinigai, tai gyvenimą galima būtų matuoti doleriais.

ATSKIRTIES ILIUZIJA

Masių valdymo strategijos srityje nėra nieko efektyvesnio kaip „skaldyk ir valdyk“ metodas. Šis principas visada naudojamas, įvedant autoritarinę valdžią arba pagrindžiant karinį įsiveržimą į kitą šalį. Ir ši atskirties iliuzija išties veikia.

Mes užprogramuoti tikėti tuo, kad mes kaip atskiros asmenybės nuolat konkuruojame su tais, kurie prieš mus. Mes nepasitikime netgi savo kaimynais ir giminaičiais. Tačiau visi žmonės Žemėje – tai ne konkurentai vienas kitam, o partneriai. Ir nuo to, kokia efektyvi bus ši partnerystė, priklauso, kokiame pasaulyje gyvensime, kokiomis dujomis kvėpuosime, kokio švarumo vandenį gersime.

Mes esame globalinė bendrija, o valstybių sienos – tai tik iliuzija, kuri egzistuoja tol, kol mes ja tikime.

Kai kas mano, kad atskirties iliuzija (tarkime, tautų idėja) guodžia mūsų ego ir suteikia mums galimybę save identifikuoti. Tačiau ta pati iliuzija padaro viską, kad mus pavergtų ir izoliuotų.

Mes norime, kad jūs nustotumėte aklai tikėti Matricos machinacijomis. Nepailstamai kovokite už savo teisių ir galimybių išplėtimą. Jeigu iš jūsų reikalaujama nuolankumo ir paklusnumo, atminkite: jums paprasčiausiai pelningai „pardavė“ teisėtumo ir „protingumo“ idėją. Jie negali mums parduoti to, ko mums nereikia.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.01.2020 laikas 19:45 Receptai – Patiekalai Naujas Receptas: Vaisių Ir Riešutų Duona
Kol kepa pyragas, paruoškite užpilą. Dubenėlyje išmaišykite cukraus pudrą su vanilės ekstraktu, tarkuota apelsino žievele ir apelsinų sultimis. Užipilą tolygiai paskirstykite ant iškepto pyrago viršaus ir pabarstykite kepintomis p...

Skaityti daugiau

14.11.2017 laikas 13:45 Receptai – Patiekalai Juodasis ridikas nuo kosulio

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: juodasis ridikas, medus.

Skaityti daugiau

07.02.2018 laikas 11:06 Receptai – Patiekalai Vitaminų gėrimas
Šakeles gerai nuplaukite, nusausinkite, žirklėmis smulkiai sukarpykite spyglius ir užpilkite šaltu parūgštintu vandeniu, uždenkite ir palaikykite tamsioje vietoje 2–3 dienas, retkarčiais pamaišykite. Galima pasaldinti medumi ar cu...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau