Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2015 » Rugsėjo » 21

Iš kur kilo mistiniai Lenkijos vampyrai

Pirmoji 400 m. senumo vampyrais laikytų žmonių palaikų cheminė analizė parodė, kad vampyrais vadinti žmonės nebuvo atsiskyrėliai ar keistuoliai – jie gyveno kartu su tuometiniais gyventojais, rašo Sciencealert.com.

Tačiau istorikai niekaip negalėjo atsakyti į klausimą, kodėl vietiniai gyventojai taip bijojo kai kurių žmonių ir kodėl buvo įsitikinę, kad jie yra vampyrai.

Yra įvairiausių teorijų, tačiau labiausiai paplitusi buvo ta, kad vietinių įtarimų susilaukdavo atvykėliai iš kitų miestų. Iki šiol niekas nebuvo tyręs, ar šių žmonių palaikai buvo kuo nors unikalūs.

Lesley Gregoricka / Norėdami apsisaugoti nuo vampyrų prisikėlimo, žmonės jiems po smakrais dėdavo akmenis

Pirmajame Pietų Alabamos universiteto mokslininkų tyrime teigiama, kad mirusieji visiškai nebuvo

keistuoliai – visų rastų žmonių palaikai byloja juos buvus vietiniais.

Mokslininkai ištyrė šešių Lenkijos šiaurinėje dalyje palaidotų „vampyrų“ palaikus. „PLOS One“ publikuotame tyrime teigiama, kad „vampyrai“ buvo vietiniai, taigi greičiausiai jie tapo aukomis dėl socialinės tapatybės arba mirties būdo.

Savo tyrime mokslininkai pateikia ir alternatyvią teoriją – „vampyrai“ galėjo žūti nuo choleros epidemijos, kuri buvo paplitusi Rytų Europoje XVII amžiuje. Mokslininkai mano, kad mirusieji nuo infekcijos buvo laikomi galinčiais prisikelti.

„Po Viduramžių sekusio periodo gyventojai nesuprato, kaip plito liga, ir liga bei žmonių mirtys buvo aiškinami nepaaiškinamais reiškiniais – šiuo atveju – vampyrais“, – pranešime spaudai cituojama vyriausioji tyrėja Lesley Gregoricka.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.09.2019 laikas 13:11 Receptai – Patiekalai Trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su grybais
Skanūs su grybais pyragėliai, kurie nustebins, bet kokio skonio mylėtojus. Tai trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su grybais. Kaip pasigaminti žiūrėkite vaizdo įrašą. Skanaus!

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis Valgomuoju česnaku

Valgomasis česnakas liaudies medicinoje. Netradicinė medicina. Česnakas laikomas geriausia priemone nuo aterosklerozės ir mažakraujystės. Prieš miegą pamirkykite delnus šiltame vandenyje su soda, po to ant nuospaudų uždėkite ma...

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 14:17 Receptai – Patiekalai Medaus tortas. Medučio receptas

Gardaus naminio medaus torto receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau