Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Ligos, Mutacijos » 2016 » Birželio » 7

Išsaugokime savo širdį ir kraujotakos sistemą

Spurda širdis, kemšasi kraujagyslės? Oi, betgi aplink tiek daug informacijos: liesa dieta, augaliniai aliejai, “gerieji” angliavandeniai, kuo mažiau sunkiai virškinamos mėsos, o kuo daugiau – vaisių ir daržovių.

Juk tai žinome visi, absoliučiai vis!

Tad, kodėl sergame, kodėl mirštame nuo insultų bei infarktų? Nejau visi šie patarimai tik tam, kad sudaryti iliuziją, jog mumis rūpinamasi?

JAV žinomas širdies ir kraujagyslių chirurgas, turintis 25 metų darbo patirtį, atlikęs daugiau nei 5000 vainikinių arterijų šuntavimo operacijų Dr. Dwight Lundell iliuzijų nebeturi ir apie tikrąsias širdies ir Išsaugokime savo širdį ir kraujotakos sistemą kraujagyslių ligų priežastis bando papasakoti ir visiems pasaulio žmonėms, besidomintiems teisinga savo sveikatos priežiūra.

Norėčiau perduoti keletą jo išsakytų minčių, perpasakodamas savo žodžiais.

“… Autoritetingiausi medicinos daktarai bei profesoriai iki šiol tvirtina, kad širdies ir kraujagyslių ligų atsiradimui tiesioginę įtaką turi aukštas cholesterolio lygis kraujyje ir vienintelis teisingas tokių ligų gydymo būdas – vaistai, mažinantys cholesterolio lygį bei dieta, ribojanti riebius maisto produktus.

Mes (medikai) buvome įsitikinę, jog šios priemonės cholesterolio kiekį kraujuje sumažins, o tuo pačiu sumažės rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Visus kolegas, kurie nevykdė šių rekomendacijų, mes laikėme beveik eretikais ir tokiu atveju klientas galėdavo netgi pareikalauti pakeisti gydytoją kitu specialistu.

Tačiau problema tame, kad šios rekomendacijos – neveikia! Nei iš medicininės, nei iš mokslinės pusės! Prieš keletą metų atlikti klinikiniai tyrimai įrodė, kad tikroji širdies ir kraujagyslių ligų susirgimo priežastis – arterijų sienelių uždegimas…

Tradicinių dietų rekomendacijos sukėlė pagal savo maštabus su niekuo nesulyginamą nutukimo ir diabeto epidemiją. Nežiūrint į tai, kad apie 25 % JAV gyventojų vartoja ne pačius pigiausius hipolipideminius preparatus ir medicina bando amerikiečių dietoje iki minimumo sumažinti riebalų kiekį, šiais metais nuo širdies bei kraujagyslių ligų amerikiečių mirs daugiau, nei nuo šių ligų mirė pernai.

Amerikos širdies asociacijos statistika rodo, kad šiuo metu nuo širdies ir kraujotakos sistemos sutrikimų kenčia apie 75 milijonai amerikiečių. 20 milijonų serga diabetu, o dar 57 milijonai linkę juo susirgti. Ir šios ligos kiekvienais metais tampa vis “jaunesnės”.

Jei jūsų kraujagyslių sienelėse nėra uždegimo, cholesterolis ant jų kauptis, paprasčiausia, negali. Atitinkamai, tai neiššauks nei infarkto, nei insulto. Be uždegimo cholesterolis paprasčiausia cirkuliuos kraujagyslėse, kaip tai ir turi būti. Cholesterolį “gaudo” uždegimas.

Uždegiminiuose proceso jokio stebuklo nėra – tai normali organizmo reakcija, kai bandoma apsiginti nuo išorinės invazijos, nepriklausomai, ar tai būtų pašalinės bakterijos, toksinai ar virusai. Uždegimas su šiais priešais sėkmingai susitvarko, tačiau jei kas nors mus atakuos nuolat, be pertraukų, paprasti uždegimai pavirs į chroniškus.

Ar normalus žmogus savanoriškai kenks savo organizmui ir nuolat, diena iš dienos save kuo nors nuodys? Žinoma, kad ne.

Problema tame, kad visi seka oficialiosios medicinos teikiamomis rekomendacijomis: maitintis kuo liesiau, visus riebalus keičiant į nesočiuosius riebalus ir mityboje vartoti gana didelį kiekį angliavandenių. Būtent šių rekomendacijų laikymasis ir sukelia širdies bei kraujagyslių ligas.

Įsivaizduokite, kad jūs teptuku pradedate braukyti savo ranką. Iš pradžių jūsų oda į šį veiksmą net nereaguos, tačiau jei jūs tai darysite gana ilgai, jūsų oda po truputį paraus, pradės tinti. O dabar įsivaizduokite, kad šį procesą atliekate diena iš dienos, sakykim, kokius 5 metus.

Sakykime, kad skausmą jūs iškentėte – tačiau rezultate jūs gausite paraudusį, pūliuojantį ir kraujuojantį odos lopinėlį. Tai va, panašiai toks procesas su jūsų kraujagyslėmis vyksta čia ir dabar.

Kur atsirado uždegimas – viduje ar išorėje, nesvarbu, jo eiga bus tokia pati. Man teko matyti tūkstančių arterijų vidų. Serganti arterija taip ir atrodo – tarsi kažkas paėmė šiurkštų šepetėlį ir ją diena iš dienos, braukė. Kelis kartus per dieną, kai mes valgome, mūsų kraujagyslės gauna mikro-traumas į kurias mūsų organizmas reaguoja vienareikšmiškai – uždegimu.

Kai mes valgome dieviškai skanų pyragaitį, tuo momentu mūsų organizmas ruošiasi svetimkūnių intervencijai. Cukrumi bei lengvai įsisavinamais angliavandeniais turtinga dieta, kaip ir riebalai, kurių sudėtyje daug omega – 6 riebalinių rūgščių, jau daugiau nei 6 dešimtmečius lėtai, tačiau garantuotai, nuodija žmonių organizmus.

Kaip mums gali pakenkti paprastas pyragaitis, ko pasekoje mes susergame širdies ir kraujagyslių ligomis?

Įsivaizduokite, kad jūs ant savo klaviatūros papylėte uogienės ir jūs tada suprasite, ką cukrus daro su mūsų kūnu. Lengvai įsisavinami angliavandeniai mūsų kraujuje padidina cukraus lygį. Kasa pradeda gaminti insuliną, kurio pagrindinė užduotis – pristatyti cukrų toms ląstelėms, kurioms trūksta energijos. Jei ląstelė “nealkana”, cukraus ji “nepriima”, kad “nepersisotintų”.

Kai jūsų ląstelės atsisako cukraus, organizmas išskiria dar daugiau insulino ir gliukozės perteklių perdirba į kūno riebalus.

Jūs paklausite, kuo čia dėtas uždegimas? Ogi tuo, kad organizmas cukrų kontroliuoja tik tam tikrame gana siaurame diapazone. Papildomos cukraus molekulės jungiasi su tam tikrais baltymais ir tokiu būdu pradeda “šlifuoti” kraujagyslių sieneles. Būtent tokie pažeidimai karts nuo karto ir sukelia uždegimus kraujagyslių sienelėse. Ir kai jūs per dieną cukraus lygį kraujuje “pakeliate” net keletą kartų, jūs savo švelnų kraujagyslių paviršių šlifuojate tarsi švitriniu popieriumi.

Ir nors jūs uždegimo nematote, tai nereiškia, kad jo nėra. Per 25 metus aš (Dr. Dwight Lundell) turėjau reikalų su 5000 pacientų ir jie visi turėjo vieną bendrą bėdą – uždegimus arterijose.

Bet grįžkime prie pyragaičio. Jis ne tik, kad saldus, jo gamyboje buvo naudojami riebalai, turintys daug omega- 6 riebalinių rūgščių.

Taip, šios omega – 6 riebalinės rūgštys mūsų organizmui yra labai svarbios, nes jos yra ląstelių membranų sudedamoji dalis, tačiau šios riebalinės rūgštys tam tikromis proporcijomis turi “draugauti” su omega – 3 riebalinėmis rūgštimis.

Ir jei šis balansas sutrikdytas, jei jūsų dietoje vyrauja riebalinės omega – 6 rūgštys, ląstelių membranos pradeda gaminti tam tikrą medžiagą, vadinamą citokinais, kuri iššaukia uždegimą.

Mūsų kasdienė mityba šių dviejų riebalinių rūgščių balanso neišlaiko. Balansas dažnai būna 15:1 ar net 30:1 omega – 6 naudai. Žinoma, kad tokiu atveju organizmas sintetina daug citokinų, kurie sukelia uždegiminius procesus. Normalus riebalinių rūgščių balanas, kurį mes pilnai galime išlaikyti – 3:1.

Ir dar, tarsi to būtų maža, nuo tokios mitybos atsiradęs antsvoris apkrauna mūsų organizmo riebalines ląsteles, kurios taip pat pradeda išskirti medžiagas, sukeliančias kraujagyslių uždegimus. Procesas, prasidėjęs nuo nekalto pyragaičio, pavirsta į nepertraukiamą ciklą, kuris ilgainiui be galo padidina riziką susirgti širdies bei kraujagyslių ligomis, diabetu , Alzheimerio liga ir nenormaliai pakelia kraujo spaudimą.

Tokie štai faktai, nuo kurių mes negalime pabėgti. Kuo daugiau vartojame “gatavų” produktų, tuo daugiau žibalo įpilame į mūsų kraujagyslių uždegimų ugnį.

Žmogaus organizmas, paprasčiausiai, maisto, prifarširuoto cukraus ir omega – 6 , saugiai perdirbti nesugeba. Toks “maistas” žmogui nėra tinkamas.

Gyvulinės kilmės riebaluose omega-6 riebalinės rūgštys sudaro mažiau nei 20 % ir tikimybė sukelti uždegimus net kelis kartus mažesnė, nei vartojant “sveikus” augalinius aliejus, kurių sudėtyje vyrauja nesočiosios rūgštys.

Pamirškite visus “mokslinius faktus”, dešimtmečiais mums kaltus į galvą ir teigiančius, kad reikia vartoti kuo daugiau augalinės kilmės riebalų. Šiuolaikinis mokslas neturi jokių įrodymų, kad sotieji riebalai sukelia širdies bei kraujagyslių ligas. Taip pat niekaip neįrodomas tiesioginis ryšys tarp mūsų vartojamų sočiųjų riebalų ir cholesterolio lygio kraujuje. Taip pat mes žinome, kad cholesterolis neturi ryšio su kraujagyslių uždegimais, taiga ir su širdies bei kraujagyslių ligų rizika.

Cholesterolio teorija mus privedė iki to, kad buvo sukurtos dietos be riebalų ar dietos su mažu riebalų kiekiu. Šios dietos mus ir privedė iki uždegimų epidemijos. Kviesdama atsisakyti sočiųjų riebalų ir siūlydama juos keisti nesočiaisiais, tradicinė medicina padarė gigantišką klaidą ir mes pradėjome sirgti kraujagyslių uždegimais, vedančiai iki infarkto, insulto ir kitų mūsų amžiaus ligų – žudikių.”

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://www.harmonio.net

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.06.2019 laikas 10:47 Receptai – Patiekalai Purūs kotletukai vakarienei iš cukinijos
Tokį skanėstą iš cukinijos tu vargu ar kada ragavai! Purūs kotletukai vakarienei. Skanaus!

Skaityti daugiau

14.12.2017 laikas 15:14 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (kadagio, rugiagėlių, šventagaršvės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: kadagio uogų, rugiagėlių žiedų, vaistinės šventagaršvės.

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 15:07 Receptai – Patiekalai Skanios varškės spurgos
Gaminame namuose. Varškės spurgos Į dubenį mušame kiaušinius, truputį paplakame, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, žiupsnelį druskos. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į dube, užma...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau