Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Liepos » 21

Ištyrė 48 000 moterų ir 26 000 vyrų: pakeitus vos vieną porciją, mirties rizika sumažėja iki 17 proc.

Vos vieną mėsos porciją per dieną pakeitus į saują riešutų, ankstyvos mirtis rizika sumažėja iki 17 proc., rodo naujas tyrimas.

Mėsos porciją galima pakeisti į saują riešutų arba į šaukštą žemės riešutų sviesto, praneša dailymail.co.uk.

Riešutai

Tyrimui vadovavusi daktarė Mercedes Sotos-Prieto iš Ohajo universiteto teigė: „Norint sveikiau maitintis, nebūtina visiškai keisti mitybos.

Svarbiausi sveikos mitybos elementai – didesnės porcijos vaisių, daržovių, neskaldytų grūdų gaminių, riešutų ir pupelių, mažesnės raudonos ir perdirbtų mėsos gaminių porcijos, mažiau saldžių gėrimų ir stipriai apdorotų kruopų ir grūdų, kaip antai, baltųjų ryžių ir baltų miltų.“

Kaip vyko tyrimas

Ohajo universiteto tyrėjų tyrime dalyvavo 48 000 moterų (30–55 m. amžiaus) ir 26 000 vyrų (40–75 m. amžiaus).

Tiriamieji iš pradžių ir kas ketverius metus pildydavo klausimyną. Tyrimas truko iš viso 12 metų. Tyrimo dalyvių prašyta atsakyti, kiek kartų per pastaruosius metus valgė vienų ar kitų produktų.

Paskui rezultatus lygino su trimis sveikos mitybos planais, kuriuos 2015 m. pateikė sveikatos apsaugos specialistai amerikiečiams.

Vienas iš naudingesnių sveikatai planų – Alternatyvios sveikos mitybos indeksas, kuriame – produktai, mažinantys chroninių ligų riziką. Antroje vietoje – Alternatyvi Viduržemio jūros dieta, kurios pagrindą sudaro daržovės, žuvis ir alyvuogių aliejus. Trečioje vietoje – kraujospūdį mažinanti dieta.

Pagrindiniai tyrimo rezultatai

Paaiškėjo, kad 20 poc. pagerinus mitybą ankstyvos mirties rizika sumažėja 8–17 proc.

Taip pat paaiškėjo, kad vieną mėsos porciją pakeitus sauja riešutų ar 1 šaukštu žemės riešutų sviesto, sveikata pagerėja 22 taškais iš 110 galimų.

Tyrimai parodė, kad tyrimo laikotarpiu suprastėjus mitybai, ankstyvos mirties rizika padidėdavo 6–12 proc.

Nė vienas mitybos planas nelaikytas sveikesniu už kitus, tiesiog Alternatyvios sveikos mitybos indeksas ir Alternatyvi Viduržemio jūros dieta 15 proc. sumažindavo ankstyvos mirties nuo širdies ligų ar širdies smūgio riziką.

Kraujospūdį mažinanti dieta neskatino valgyti daugiau žuvies ar kitų omega trys riebalų rūgščių turinčių produktų (chia sėklų), mažinti alkoholio.

M. Sotos-Prieto teigė: „Nebūtina laikytis konkrečios dietos, norint sveikiau maitintis. Esminiai sveikos mitybos pagrindai – didesnis kiekis vaisių, daržovių, neskaldytų grūdų gaminių, riešutų ir pupelių, mažesnės raudonos ir perdirbtų mėsos gaminių porcijos, mažiau saldžių gėrimų ir stipriai apdorotų kruopų ir grūdų, kaip antai, baltųjų ryžių ir baltų miltų.“

Ištyrė 48 000 moterų ir 26 000 vyrų: pakeitus vos vieną porciją, mirties rizika sumažėja iki 17 proc.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.09.2018 laikas 08:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kraujavimo stabdymui
Kraujavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai kraujavimo stabdymui, kraujavimas, receptai kraujavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

21.08.2018 laikas 10:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Žagsėjimas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai nuo žagsėjimo, receptai nuo žagsėjimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medici...

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 19:57 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (gyvatžolės, kraujalankės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: paprastosios gyvatžolės šaknų, vaistinės kraujalankės.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau