Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Šeimininkai » 2015 » Liepos » 6

JAV – dviejų dinastijų monarchija?

Kažkam tai tikriausiai bus juokinga. O štai jeigu kažkas panašaus įvyktų Rusijoje (Putinas-Medvedevas) – liberalai net užkimtų nuo staugimo. Dėl Amerikos jie, kaip taisyklė, nestaugia. Bet tai greičiau iš meilės Amerikai, o ne dėl realaus suvokimo, kas realiai vyksta.

Aš irgi nepriekaištausiu amerikiečiams už tokį pastovumą valdžioje. Nes nematau tame nieko blogo – nei Amerikai, nei apskritai. Mūsų akyse formuojasi dviejų klanų vykdomosios valdžios sistema. Kaip priedas prie dvipartinės. Respublikonai ir demokratai – tai du svarbiausi politiniai prekės ženklai JAV. Visi kiti su jais konkuruoti negali.

Kiekvienas šis prekių ženklas turi savo prasmė. Demokratai – tai europietiško tipo socializmas, ginklų uždraudimas, idealizmas užsienio politikoje. Tai apribojimai verslui ir moralinė liberalizacija – homoseksualistų santuokos, narkotikų legalizavimas ir panašiai.

Hilarė Klinton, kuri yra žinoma be kita ko ir tuo, kad viešai „atleido“ savo Bilui už jo pramogas Ovaliniame kabinete, visiškai įsipaišo į šitą „vertybių sistemą“. Kai dėl jos agresyvių pareiškimų, tai jų nuoširdumas yra ne kas kita, kaip duoklė užsienio politikos idealizmui. Nes idealizmas nebūtinai turi būti taikus.

Džebas Bušas ne taip sklandžiai įsipaišo į respublikonišką prekės ženklą. Vis dėl to pagrindinė respublikonų tikslinė auditorija – tai paprasti vyrukai su kaubojiškomis skrybėlėmis ir auliniais batais, kurie taikliai šaudo, nelabai mėgsta juodaodžių, vairuoja sunkvežimius ir gyvena provincijoje. O dar – sėkmingi verslininkai (neretai be išsilavinimo), religingi ir kieti.

Dabartinis Bušas Pats Jauniausias puikiai išsilavinęs, tobulai moka ispanų kalbą (kuria rėžia pusę savo kalbų, kad pritrauktų kitakalbius rinkėjus) ir greičiau panašus ne į amerikietišką, o į Anglijos konservatorių. Ir vis dėlto jis, žinoma, respublikonas iki kaulų smegenų. Jis pragmatiškas ir pakankamai griežtas.

Tačiau kur kas įdomiau kitkas. Kaip sakiau pradžioje, prie dvipartinės sistemos prisideda dviejų klanų sistema. Tai ne pokštas ir ne metafora. Greičiausiai Klintonų ir Bušų klanai dabar keisis Amerikos „soste“. Galima ir be kabučių. Realią JAV politinę situaciją galima pavadinti „dviejų dinastijų monarchija“.

Taip, prezidento valdžią riboja Kongresas ir Konstitucija. Tačiau ši valdžia nėra nominali, kaip prezidento valdžia Vokietijoje. Būtent faktiškasis monarchizmas gali leisti Amerikai tapti pasauline supervalstybe. Dabar, pereinant prie dviejų klanų sistemos, susiformuos prekių ženklai „Bušas“ ir „Klintonas“. Kurie nevisiškai sutaps su partiniais prekių ženklais.

Ir tai leis dar stipriau konsoliduoti Amerikos visuomenę aplink federalinę valdžią, nepaisant to, kad toji visuomenė jau ir dabar pakankamai konsoliduota.

Būtent Amerika dabar demonstruoja visam pasauliui monarchinio valdymo modelio efektyvumą. Beliko suprasti, kas efektyviau: monarchija, kurią riboja parlamentas ir konstitucija, kaip Amerikoje, ar absoliuti monarchija, kur atstovaujami organai yra tiktai konsultatyvūs. Arba jų apskritai nėra. Jeigu Amerikoje dvipartiškumas nesusilygins su dviklaniškumu, o taps aktualesnis, t.y. jei JAV palinks būtent link absoliučios monarchijos (tegu ir su dviem dinastijomis) – paaiškės, kaip tai atsilieps Amerikos galiai. O mes pasižiūrėsime ir pasidarysime išvadas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 06:42 Receptai – Patiekalai Aguoniniai lietiniai blynai su įdaru

Išplakite kiaušinius ir 4 šaukštus cukraus, sumaišykite su grietine, aguonomis, cinamonu, pienu ir miltais (kad nebūtų gumuliukų). Iškepkite lietinius kaip paprastai, palaukite, kol truputį atvės ir suminkštės. Tuo tarpu pasida...

Skaityti daugiau

06.07.2019 laikas 11:08 Receptai – Patiekalai Prikėlė legendinio varškės pyrago receptą: sugrįšite atgal į vaikystę

Jei mama nekepdavo ko nors skanaus namuose, tuomet parnešdavo iš parduotuvės pyrago “Draugystė“. Ir tikrai, šis pyragas iki dabar yra idealus desertas prie kavos ar arbatos. Ne per drėgnas, ir ne per sausas, ne per ...

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 07:38 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai išsiplėtusių venų gydymui
Išsiplėtusios venos liaudies medicinoje, išsiplėtusios venos, venos, venų gydymas, receptas venoms, vaistažolės venoms, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis va...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau