Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Gruodžio » 9

Juodasis ridikas - natūralus stimuliatorius

Juodieji ridikai - stipriausi augaliniai stimuliatoriai. Sako, kai kuriose šalyse lakūnai juos vartoja vietoje kavos. Ši daržovė padeda atitolinti gresiančią aterosklerozę, jų ląsteliena skatina žarnyno peristaltiką ir padeda pašalinti iš organizmo cholesterolį.

Juodasis ridikas aitrokas ir ne toks saldus, tačiau koks vertingas - B, C grupės vitaminai, eteriniai aliejai, angliavandeniai, fermentai kelia apetitą ir gerina virškinimą. Vienas juodasis ridikas aprūpins širdį ir raumenis kaliu. Šiose daržovėse esantis bromas padės nusiraminti ir atsipalaiduoti, o fitoncidai ir antimikrobinė medžiaga lizocimas apsaugos organizmą nuo infekcijos. Maža to, mokslininkai aptiko ridikuose ypatingą junginį - rafanolį, pasižymintį priešuždegiminiu, šlapimą varančiu poveikiu ir apsaugančia organizmą nuo šlakų.

Juodasis ridikas - natūralus stimuliatorius

Tačiau šios daržovės stiprina skrandžio sekreciją, tulžies išsiskyrimą, todėl geriau jų nevartoti sergant gastritu, dvylikapirštės žarnos ar skrandžio opa, turint nesveikus inkstus ar kepenis. Šios daržo gėrybės netinka sergantiesiems podagra ar esant nesveikai skydliaukei.

Praskiestos juodųjų ridikų sultys, geriamos 30-40 min. prieš valgį (skatina tulžies išsiskyrimą). Sumaišytos su medumi jos vartojamos nuo tulžies pūslės akmenligės, persišaldžius, užkimus, kosint.
Gerai nuplauto juodojo ridiko vidų išskobkite, į ertmę pridėkite medaus ir leiskite 2 val. pastovėti tamsioje vietoje. Po to atsiradusias sultis vartokite po 1 valgomąjį šaukštą 2 kartus dienoje prieš valgį.

Juoduosiuose ridikuose yra daug daugiau kalio negu kitose daržovėse. Šis elementas padeda pašalinti iš organizmo natrio perteklių ir vandenį, todėl ridikai tinka nuo patinimų, atsiradusių dėl širdies ligų.
Jei plaukai nustojo blizgėję, atsirado pleiskanų, taip pat verta prisiminti šią daržovę.

Iš 2-3 juodojo ridiko šakniavaisių išspauskite sultis ir jomis trinkite galvos odą ne rečiau kaip 3 kartus per savaitę, jei plaukai labai slenka - kasdien.

Geriausiai ridikai dera priemolio ar priesmėlio žemėje. Žiemai jų galima pasisėti birželio pabaigoje (1 kv. m pakanka 1 g sėklų). Sudygusius reikia išretinti taip, kad tarp augalų liktų 10-15 cm tarpai. Žiemai ridikus raukite prieš didesnes šalnas. Laikykite dėžėje susluoksniuotus su smėliu.

Svogūnų ir juodųjų ridikų salotos

Žiedeliais supjaustykite 3 stambesnes svogūnų galvutes, užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 3-4 minutes ir nuvarvinkite kiaurasamtyje. Stambia tarka sutarkuokite ridiką, sumaišykite su svogūnais, pasiūdykite, užpilkite grietine.

Juodųjų ridikų salotos

300 g juodųjų ridikų, 250 g virtos liesos avienos arba jautienos, 2 svogūnai, 2 šaukštai sviesto arba aliejaus, 100 g majonezo, 2 šaukštai smulkintų petražolių arba kalendrų, 1 šaukštas spanguolių arba bruknių, druskos.

Nuplautus ir nuvalytus ridikus ir mėsą supjaustyti plonais šiaudeliais. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti su sviestu arba aliejumi, sudėti ant mėsos su ridikais, pasūdyti. Sumaišyti su puse majonezo. Sudėti į salotinę, aplieti likusiu majonezu, apibarstyti žalumynais, papuošti uogomis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: https://www.facebook.com/Sveikatos-radijas-118624938186203/

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.08.2018 laikas 09:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo vidurių užkietėjimo
Vidurių užkietėjimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo vidurių užkietėjimo, receptai nuo vidurių užkietėjimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 07:43 Receptai – Patiekalai Keptų daržovių garnyras

Daržoves nuplauname, nusausiname, svogūnus nulupame. Cukiniją ir svogūnus pjaustome maždaug 1 centimetro storio griežinėliais.

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 20:35 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai

Gaminame. Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai Batono riekutes užpilame pienu ir paliekame išmirkti. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkesne tarka. Taip pat sutarkuojame svogūną. Česnako skilteles išspaudžiame. Į ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau