Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2016 » Gruodžio » 8

Juodojo voro pranašystės

Viduramžių aiškiaregiai, skelbdami pranašystes, paprastai neslėpdavo savo tikrųjų vardų. Tačiau XV a. Florencijos pranciškonų vienuolis po savo rankraščiais visada palikdavo tik juodo voro atvaizdą. Manoma, kad tai buvo Frederikas Martelis. Tačiau tikrasis šio aiškiaregio vardas nežinomas. Istorijoje jis dažniausiai minimas Juodojo Voro (ital. Ranje Nero) pseudonimu.

7 tūkstantmetį siekiančios pranašystės

1972 m. viename Bolonės vienuolyne rastas rankraštis, pavadintas „Amžinoji knyga“, arba „Knyga – orakulas“. Joje aiškiaregis netgi anksčiau už Nostradamą aprašė pranašystes, siekiančias 6323 metus, t. y. 7-ąjį tūkstantmetį! Keletą kartų „Amžinojoje knygoje“ pranašas vadina save Juoduoju Voru, kurio užduotis – „gaudyti muses“, mat šios yra įvairių nelaimių nešėjos. Žinoma, tai tik vaizdinga metafora.

Juodojo voro pranašystės

Sakydamas „gaudyti muses“ autorius mėgina parodyti, kokiais keliais žmonijai žengti negalima. Aiškiaregio amžininkams nerūpėjo, kas įvyks po tūkstančių metų. Juos domino tik jų gyvenimo laikotarpiui aktualios pranašystės. Pastarosios tuo metu buvo prilyginamos netgi dieviškiems atradimams, ir žmonės stengėsi jomis vadovautis. Tačiau po Juodojo Voro mirties jo vardas buvo ilgam pamirštas.

Pranašystės A. Hitlerio nedžiugino

Žymusis aiškiaregis prisimintas XVIII a., kai Vokietijoje atsitiktinai buvo rastas jo rankraštis. Per Antrąjį pasaulinį karą juo susidomėjo A. Hitleris, kuriam visada rūpėjo okultizmas. Jis įsakė ezoterikos mokslų centro vadovui Liudvikui Birseriui išversti Juodojo Voro rankraštį ir sužinoti Vokietijos ateitį. Tačiau L. Birseris padarė didelę klaidą. Vienuolio pranašystes jis suformulavo taip: „Įvyks Antrasis pasaulinis karas, per kurį Vokietija pirmoji atakuos. Tačiau ji pralaimės kovą 1943 m., o Berlynas pavirs didžiule kapaviete“. A. Hitleris jam to neatleido…

Bet pranašystė vis tiek išsipildė. 1943-iaisiais hitlerinė Vokietija pralaimėjo Kursko mūšį, lėmusį karo baigtį, o Berlynas, kaip ir buvo pranašauta, tapo panašus į kapines.

Numatė pasikėsinimą į popiežių

Dar kartą Juodojo Voro pranašystėmis susidomėta 1972-aisiais. Taikant radioaktyvųjį tyrimo metodą paaiškėjo, kad rankraštis parašytas ne vėliau kaip XVII a. 1981-1984 m. Italijoje išleista 800 puslapių B. Bašero knyga, skirta rankraščio analizei ir komentarams.

Dauguma įvykių ir istorinių personažų vardų Juodojo Voro rankraštyje nurodyti itin tiksliai. Netgi išsamiai aprašytas bandymas nužudyti popiežių Joną Paulių II, kuris įvyko 1981 m. gegužės 13 d. Pavyzdžiui, pranašauta, kad tai atsitiks aikštėje, pilnoje žmonių. Nuaidės du šūviai: pirma kulka praskries pro šalį, o antra pataikys į popiežių, tačiau jis išgyvens.

Aiškiaregys nurodė, kad du nusikaltėliai, norintys nužudyti popiežių, priklausys turkų ekstremistų grupuotei. Vienas jų bus pagautas ir nuteistas. Juodojo Voro rankraštyje užsimenama ir apie J. Staliną. Jis vadinamas žmogumi, besileidžiančiu nuo kalno, arba žmogumi su dūmais iš burnos. Pypkė neaprašyta, nes tuo metu, kai pranašas gyveno, niekas nerūkė. Tabakas iš Amerikos buvo atgabentas vėliau. Dar J. Stalinas rankraštyje vadinamas baisiu tironu, kurio tamsus šešėlis uždengs dalį žmonijos, grobuonimi, juodu baisiu vabalu ir lokiu, ryjančiu žmonių kaukoles. Be to, užsimenama, kad „daugelis bus nužudyti iš pakaušio.“

Ateitis – pesimistinė

Voro pranašystės – ne itin džiugios. 1990-2000 m. aiškiaregis aprašė kaip „pelenų laikotarpį“. Čia turima omenyje moralinių vertybių pelenus. Anot pranašo, vertybės bus paniekintos ir pamirštos. Žmonėms bus sunku gyventi, nes „laikai bus prakeikti“. Gims nauja karta, ir žmonės bus priversti vėl kreiptis į Dievą, pajus būtinybę dvasiškai apsivalyti. Tačiau tai suvoks ne visi, kiti gyvens po senovei.

Juodasis Voras, kaip ir dauguma kitų aiškiaregių, įsitikinęs, kad žmonės patys save pražudys. Tai turės įtakos Rytų Europos šalims, iš kurių emigruos tūkstančiai žmonių. Šie užplūs Centrinę Europą ir paskleis epidemijas, skurdą bei prievartą. Remiantis Juodojo Voro pranašystėmis, „Kristus numirs ant Tibro krantų ir atgims prie Volgos.“ Taigi Rusijai lemta atkurti krikščionybę ir jos vertybes. Tai, pasak aiškiaregio, įvyks 2000-ųjų pradžioje, kad žmonės vėl pradėtų gyventi Viešpaties globoje. Tačiau žmonijos ateitis aiškiaregiui neatrodo džiugi.

Lemtinga data Juodasis Voras laikė 2000-uosius, kuriuos vadino „ugnies šlovės metais“. Naujasis tūkstantmetis aprašytas taip: „Kai žmonija artės prie tūkstantmečio pabaigos, bus pasiekta kalnų perėjos viršūnė, nuo kurios matysis epochos nelaimės ir atsivers kelias į žemiškąjį rojų. Pirmoji karta, žengianti šiuo keliu, bus nedarni, nes dvasios džiaugsmo kelią atrasti nelengva“. Pirmąjį naujojo tūkstantmečio dešimtmetį pranašas vadina „baimės laiku“, po kurio bus „beprotybės dešimtmetis“, „taikingumo dešimtmetis“ ir „pakilimo dešimtmetis“. Juodojo Voro teigimu, ateis sunkūs laikai, ypač tiems, kurie negeba suprasti dvasios kalbos. Pranašas rašo: „Visų pirma žus tie, kurie vilki aukso ir valdžios drabužiais. Tie, kurie negali gyventi be valdžios ir turto. Sugrius viskas, kas atvedė žmoniją prie suirutės. Viskas virs pelenais, o po jais vėl ims svirpti cikados“.

Dvasingumo link

Pasak aiškiaregio, bėgant metams baigsis kūniškumo etapas ir prasidės dvasingumo era. Tai bus paskutinioji epocha, kai žmonės pradės sutarti su savimi. Juodojo Voro teigimu, visa tai tęsis iki 2500 m. Vėliau esą vėl bus kartojamos senos klaidos, žmonės bus egoistai, bus vertinamas materializmas ir įsigalės prievarta. Pranašas rašo: „Žmonijai lemta išgyventi tris potvynius: pirmasis bus vandeninis, antrasis – ugninis, o trečiasis – žvaigždinis.“ Per trečiąjį potvynį dangus užges visiems laikams, ir žmonija išnyks. Juodasis Voras, kaip ir dauguma kitų aiškiaregių, įsitikinęs, kad žmonės patys save pražudys.

Juodojo Voro pranašystės, kurios jau išsipildė:

1. XX a. bus statomi namai, kur kas aukštesni už aukščiausius medžius (dangoraižiai).
2. 1925 m. susiformuos Šėtono religija. (1925 m. sausį oficialiai paskelbtas Šėtono šventyklos įsteigimas).
3. Europos centre 7 metus siautės kruvinas viesulas, kurio čiuptuvai palies visas puses. (Antrasis pasaulinis karas, pradedant nuo Austrijos anšliuso, iš tiesų užsitęsė 7 metus).
4. Du siaubingi mirtini grybai iškils virš dviejų miestų, o iš viso tokių grybų bus septyni. (Hirosimos ir Nagasakio bombardavimas bei Černobylio atominė avarija. Gali būti, kad pranašas turėjo omenyje ir antžeminius branduolinius bandymus).
5. 1981 m. atsiras nauja baisi liga – bausmė už paleistuvavimą. (Aiškiaregio nurodytu laiku atsirado AIDS).
6. Atsiras neįprastų virvių ir grandinių, per kurias žmonės bendraus (telefono laidai, kabelinė televizija), taip pat vaizduotę pritrenkiančios kriauklės, kurios girdės bei kalbės žmogaus balsu (radijas, telefonas ir televizija).

Pranašystės apie ateitį:

1. Ašigaliuose ištirps ledai, atidengdami plačias ir derlingas žemes. Tuo metu milžiniškos vandens bangos uždengs pusę Žemės paviršiaus, tačiau vėliau atsitrauks atgal (ašigalių pasikeitimas vietomis ir staigus atšilimas planetoje).
2. Baisūs dalykai dėsis Indijoje. Indijos šiaurėje atsiras stiprus diktatorius, kuris suvienys šalį.
3. Europą apims baisių ligų protrūkis, kuris sunaikins pusę žmonijos. Iš viso atsiras penkios naujos ligos, iš kurių viena žmonėms suteiks naudos.
4. Žmonių gerokai sumažės. Neliks Prancūzijos, Ispanijos, Turkijos ir Skandinavijos šalių.
5. Naujasis Mėnulis bus mažesnis už senąjį ir bus arčiau Žemės.
6. Atsiras žmonių dėmėta oda.
7. Atsiras naujos gyvūnų rūšys, kurios nepaklus žmonėms. Naminiai gyvūnai taps žmonių priešais, nes perpras jų įpročius ir būdą.
8. Pikčiausiais žmonių priešais XXI a. taps vabzdžiai. Baisūs vorai žudys žmones. Po visą planetą paplis skėriai.
9. Žmonija pasidalys į du regionus – tamsųjį ir šviesųjį.
10. Danguje švies dvi Saulės ir du Mėnuliai. Nakties nebus. Žemė pavirs liepsnojančiu pragaru. Joje bus neįmanoma gyventi. Tik po žeme bus galima rasti išsigelbėjimą. Bus pastatyti aštuoni požeminiai miestai. Nuo kalnų bus nupjautos viršūnės. Daugelis apaks nuo dviejų Saulių šviesos.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.11.2017 laikas 09:20 Receptai – Patiekalai Arbata slopinanti karščiavimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: avietės vaisiai, liepos žiedai, triskiautis lakišius, raudonėlis, raktažolė, varnalėšos šaknys, juoduogio šeivamedžio žiedai

Skaityti daugiau

16.09.2018 laikas 13:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo karpų
Karpos liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo karpų, karpos, karpų gydymas, receptas karpoms, vaistažolės karpoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 16:06 Receptai – Patiekalai Kiaulienos kotletai su džiūvėsėliais
Batono riekeles užpilame vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, kad išmirktų. Kiaulieną ir svogūnus pjaustome taip, kad tilptų į mėsmalę. Kiaulieną, svogūnus ir nuspaustas batono riekeles praleidžiame per mėsmalę. Gautą faršą pas...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau