Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 2

Kad vaisiai ir daržovės nesutrikdytų žarnyno veiklos

“Nors savo sūnui duodu tik švariai nuplautus vaisius ir daržoves, jis vis tiek skundžiasi, kad skauda pilvą. Kodėl?”

Pradėjus mažylį maitinti šviežiu maistu, jo organizmas patiria nemenką stersą. Gal pilvo skausmus sukelia pesticidai ir trąšos, kurie naudojami auginant derlių.

Ilgiau laikomame augalinės kilmės maiste susikaupia toksinių medžiagų. Vasarą net vandenyje yra daugiau priemaišų.

Todėl reikia vaiką maitinti tik šviežiu maistu, o jo gaminimui naudoti tik filtruotą vandenį.

Kad gamtos dovanos nesutrikdytų žarnyno veiklos

“Ką daryti, kad šviežios daržovės nesutrikdytų kūdikio žarnyno veiklos?”

Prie šviežių vaisių, daržovių ir uogų kūdikį reikia pratinti pamažu, pradedant nuo tų, kuriuose yra mažiau rupios ląstelienos: nedidelių šviežių agurkėlių, braškių, aviečių.

Galima duoti ir truputį ridikėlių bei morkų. Jeigu kuri nors daržovė sutrikdo kūdikio žarnyno veiklą, reikia jos atsisakyti arba labai sumažinti jos kiekį.

“Girdėjau, kad braškės daugeliui vaikų sukelia alergiją. Nors mano vaikai nėra alergiški, nedrįstu jiems duoti daug šių uogų. Ar aš neapsirinku?”

Jūs visiškai be reikalo nerimaujate.
Jeigu vaiko organizmas gerai toleruoja braškes, tegu privalgo iki soties. Braškės minkštos, švelnios, vitaminingos ir labai naudingos jaunam organizmui. Šios uogos išvalo organizmą.

Svarbu, kad vaikas valgytų tik prisirpusias, o ne žalias uogas. Alergiją dažniausiai sukelia ne pačios braškės, o ekologiškai pavojingos medžiagos, kuriomis apdorojamos uogos norint ilgiau jas išsaugoti.

Todėl pirktų braškių negalima vaikams duoti labai dažnai, o užaugintas savame darže jie gali valgyti kiek panorėję. 

“Mano mama serga gastroenteritu. Ką daryti, kad šia liga nesusirgčiau ir aš?”

Iš tikrųjų, gastroenteritas yra paveldima liga, todėl šia liga sergančių tėvų vaikams reikia būti labai atsargiems: mažiau valgyti riebaus ir kepto maisto, vienu metu nesuvalgyti daug šviežių vaisių ir daržovių, riboti baltyminį, riebų maistą ir angliavandenius, visiškai atsisakyti karštų sumuštinių (“hamburgerių”), kolos ir kitų gazuotų bei stipriai dažytų gėrimų. Gali pakenkti ir konservai bei rūkyti gaminiai.

“Ar įmanoma neutralizuoti pirktose daržovėse esančius nitratus?”

Kad tokios daržovės mažiau pakenktų organizmui, reikia jas valgyti po truputį.

Vaikams reikia duoti tik nuluptų daržovių, nes dauguma nitratų susikaupia žievelėje.

Norint išvalyti nitratais užterštą organizmą, reikia gerti tokią arbatą: 1 valgomąjį šaukštą žemuogių lapų bei lakišiaus žolės lygių dalių mišinį užpilti 1 stikline verdančio vandens.

“Ar galima šviežius vaisius bei uogas valgyti užgeriant pienu? Girdėjau, kad toks mišinys sutrikdo žarnyno veiklą...”

Saldžios minkštos uogos puikiai dera su pienu. O štai abrikosų, obuolių, kriaušių geriau su juo nemaišyti. Juos geriau valgyti su grietine, jogurtu, pasukomis.

Arbūzų ir melionų negalima maišyti su jokiais pieno produktais, nes gali sutrikti žarnyno veikla. Geriausia juos valgyti vienus.

Kad gamtos dovanos nesutrikdytų žarnyno veiklos

“Kaip malšinti vaiko pilvo skausmą laukiant medikų pagalbos?”

Iškylaujant gamtoje ar dirbant sode, reikia visuomet turėti aktyviosios anglies.

Reikia stebėti, kad vaikas nevalgytų nešvarių vaisių arba uogų ir kad nepersivalgytų.

Jeigu vis dėlto suskaudo pilvukas, pradėjo pykinti, pasidarė silpna, reikia vaikui duoti 2 tabletes aktyviosios anglies.

Galima išvirti jonažolių arba mėtų arbatos (1 valgomasis šaukštas užpilamas 1 stikline verdančio vandens) ir duoti vaikui po 2-3 valgomuosius šaukštus per dieną prieš valgį.

Gydant negalima vaikui duoti šviežių vaisių ir daržovių, geriau maitinti jį virtų daržovių tyrėmis, girdyti kompotais ir kisieliais.

Jeigu per parą vaiko savijauta pagerėja, galima nurimti, o jeigu nepagerėja, reikia ieškoti medikų pagalbos.

“Mano vaikai nemėgsta žalių daržovių salotų. Kaip juos pripratinti?”

Nedaugelis vaikų mėgsta valgyti žalias daržoves, bet būtina juos pripratinti.

Ant stalo visuomet reikia turėti salotų ir valgyti jas vaikams matant. Iš pradžių mažyliams reikia duoti po truputį (1-2 šaukštus) salotų, arba leisti jiems išsirinkti tik patinkamų, pavyzdžiui, pomidorų, agurkų, ridikėlių.

Galima ant stalo padėti stambiai supjaustytų daržovių, - gal vaikams patiks jas kramsnoti? O vėliau reikia pamažu pratinti prie įvairių daržovių salotų.

“Iškylaujant gamtoje, sunku kontroliuoti vaikus. Jie paslapčiomis nuskina ir suvalgo vieną kitą nenuplautą uogą. Nerimauju, kad nesusirgtų... O gal miško uogos pakankamai švarios?”

Jeigu miškas toli nuo gamyklų ir automagistralių, vaikai gali skinti ir valgyti miško uogas - jos labai naudingos. Tik negalima pamiršti, kad pasitaiko ir nuodingų uogų.

Vaiko organizmui ypač naudingos mėlynės. Sezono metu vaikai turi jų valgyti kiek panorėję. Šios uogos atnaujina virškinamojo trakto gleivinę, malšina uždegiminius procesus, stiprina imunitetą, palankiai veikia regėjimą. Žiemą ne mažiau naudinga valgyti džiovintas mėlynes.

“Gyvename kaime, todėl vaikams kiekvieną vakarą duodu kildinto pieno. Tik nežinau, koks pienas jiems naudingesnis - karvės ar ožkos?”

Sveikiems vaikams naudingas karvės pienas, todėl jie gali gerti iki soties rytais ir vakarais. Bet susirgus vaikui bet kokia liga, pieno reikia atsisakyti.

Pastaruoju metu daugelis žmonių pamėgo ožkos pieną, kaip vaistą nuo visų virškinamojo trakto ligų ir alergijų.

Iš tikrųjų, šis pienas padeda daugeliui panašių ligonių. Bet reikia pasakyti, kad ožkos pienas yra labai riebus, todėl vaikams, sergantiems kepenų ar tulžies ligomis, jis gali ir pakenkti. Tokius vaikus geriau girdyti karvės pienu.

“Kada vaikui duoti vaisių, kad organizmas geriau juos pasisavintų: prieš valgį ar po jo?

Geriausia vaisius ir uogas vaikui duoti atskirai nuo kitų patiekalų. Pavyzdžiui, tarp pusryčių ir pietų, arba tarp pietų ir vakarienės.

Neverta sumaišyti keleto rūšių vaisių ar uogų - daugiausia dviejų. Vaisiai, kurie valgomi kaip desertas, blogiau pasisavinami. Geriau jau valgyti juos 20-30 minučių prieš valgį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.06.2019 laikas 20:03 Receptai – Patiekalai Omletas su pievagrybiais ir špinatais
Pievagrybius supjaustome plonais griežinėliais arba kvadratėliais ir apkepiname keptuvėje ištirpintame svieste. Dedame nuplautus ir pasmulkintus špinatus ir kepame dar kelias minutes, kol špinatai sukris. Pilame kiaušinio plakinį,...

Skaityti daugiau

25.09.2019 laikas 13:11 Receptai – Patiekalai Trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su grybais
Skanūs su grybais pyragėliai, kurie nustebins, bet kokio skonio mylėtojus. Tai trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su grybais. Kaip pasigaminti žiūrėkite vaizdo įrašą. Skanaus!

Skaityti daugiau

22.11.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Arbata nuo tonzilito (lakišius, liepžiedžiai, kietis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Tonzilitas. Ingredientai: lakišius, liepos žiedai, kietis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau