Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2017 » Kovo » 4

Kaip apsisaugoti nuo energijos vampyrų?

Pastebėta, kad yra žmonių, su kuriais pabendravę, pasijuntame išsekę, sudirgę ar pan. – kitaip tariant, netekę energijos. Pirmiausia apie energijos vampyrus ėmė kalbėti bioenergetikai, astrologai, vėliau susidomėjo ir psichologai.

Jiems parūpo, ar tikrai tai yra mistika ir neįmanoma paaiškinti psichologijos mokslo terminais?
Ir pamatė, kad tikrai vampyrai minta. Ir ne kažkuo mistišku, o mūsų emocijomis.

Kaip tampama vampyrais?

Bendraugami mes visada tam tikra prasme keičiamės energija. Standartinė situacija: pacientas ateina pas gydytoją. Pacientas pasiguodžia, gydytojas išklauso, nuramina pataria, pacientas padėkoja ir/ar sumoka pinigus. Jie apsikeitė energijomis: pacientas buvo išklausytas, gavo žinių, gydytojas gavo pinigų ir pripažinimą. Ir taip yra visose gyvenimiškose situacijose, tai normalu. Keitimasis energijomis – socialinio gyvenimo dalis. Santykis „duodu-imu“.

Kaip apsisaugoti nuo energijos vampyrų? Psichologijos klasikas E. Berne knygoje „Žaidimai, kuriuos žaidžia žmonės“, rašė, jog mes visi norime psichologinių „paglostymų“ (dėmesio, pripažinimo, būti pastebėti). Ir jei žmogui tų paglostymų stinga, dėl kažkokių priežasčių negali ar nemoka jo gauti tinkamais būdais, jis ima „žaisti žaidimus“ (manipuliacijas) – išprovokuoja kitą žmogų pajusti tam tikrus jausmus (pyktį, susierzinimą, skausmą, pasimetimą, norą teisintis, kaltę, gailestį ir kitus ne itin malonius jausmus). Nuo to jie pasijunta patenkinti – reikšmingesni, aukštesni už mus, gauna užuojautos, gailesčio ir pan. Taip pat jie gali „siurbti“ mūsų laiką, pinigus ar kitas gerovės formas.

Dažniausiai pasitaikantys vampyrų tipai:

Įžeidinėtojai.  Savo blogą nuotaiką, pyktį išreiškia ne savo skriaudėjui, bet kitam – niekuo dėtam žmogui, kuris net nesupranta kas atsitiko. Neteisingai aprėkė viršininkas – negalėdamas jam atsikirsti, savo pyktį išlieja namie pažemindamas šeimos narius.

Vargšai.  Jie nuolat skundžiasi savo bėdomis, įrodinėja koks pasaulis blogas, reiškia pesimistinį požiūrį į gyvenimą. Tokie žmonės gali nuolat prašyti pagalbos ar patarimo, tačiau kad ir ką besiūlytumėte, atsakys „Taip, bet…“ nepasinaudos jokiu pasiūlymu. Po pokalbio jausite ne tik gailestį, bet ir liūdesį (nes visos pastangos ir pasiūlymai buvo atmesti), kaltę (nes nepadėjote kenčiančiam) ar net pyktį.

Nuotaikos gadintojai.  Šie „vampyrai“ negali pakęsti kai jūsų nuotaika gera, nesidžiaugia kitų sėkme. Matydami kito džiaugsmą jie bando „nuleisti jį ant žemės“ – erzina, provokuoja, įrodinėja, kad džiaugtis visai nėra dėl ko. Jam būna gerai tik tada, kai kitiems bent jau blogiau negu jam. Kada jo „aukos“ nuotaika visiškai sugadinta, „vampyras“ pralinksmėja, ima guosti ir net pasiruošęs padėti.

Dar viena vampyrų mėgiama manipuliacija: „atspėk mano mintis“. Žmogus su jumis kalba neaiškiai, užuominomis, o po to turi progą jus apkaltinti, kad jūs jo nesupratote, neatsiliepėte į jo norus.

Kodėl taip sunku nuo jų atsiplėšti?

Todėl, kad į juos investuojam paprastai labai daug energijos. Kaip rodo moksliniai tyrimai, kai jau kažkur investuoji (pinigų, laiko, jėgų), net jei paskui ir supranti, kad projektas (plačiąja prasme – santykiai) bus nevykęs, vis tiek investuoji toliau.

Tokia jau žmogaus psichika. Pavyzdžiui, jei specialistas „sunkiam“, vampyriškam klientui jau skyrė savo laiko, žinių, pastangų ir kitų resursų, klientas tarsi tampa jo dalimi ir 95 proc. tikimybė, kad specialistas ir toliau tęs darbą ir „bandys dar vieną metodą“, kuris „jau tikriausiai pasiteisins“.

Į santykius mes taip pat investuojame save. Ir tas žmogus tampa mūsų dalimi. Jei santykis buvo vampyruojantis, į juos dažniausiai investuojama labai daug. Paprastai nutraukti yra sunku ir skausminga, nes jausmas būna toks, tarsi netenki dalies savęs. Todėl mažiau skausminga tikėti, kad galbūt žmogus pasikeis ir viskas taps puiku.

Ar aš vampyras?

Kai kitam išliejate savo problemas ir visiškai nepastebite kaip jis jaučiasi, pasinaudojate jo energija. Jei jautėte įtampą, ir ėmėte ieškoti priekabių, o po konflikto ar įskaudinęs kitą pasijutote geriau, tai irgi galėjo būti vampyrizmas. Kiekvienas iš mūsų retkarčiais pasielgiame „vampyriškai“. Svarbiausia, kad toks bendravimo būdas nebūtų pagrindiniu.

Jei tai pastebite, vadinasi vienas žingsnis pirmyn jau žengtas – pripažinote savo problemą. Tolesni žingsniai – išsiaiškinti tokio savo elgesio priežastis ir rasti sprendimus. Bendraujant naudos ir energijos visi turi gauti, o ne prarasti.

Kaip apsisaugoti nuo energijos vampyrų?

Visų pirma, energinių vampyrų aukomis tampa ne kiekvienas! Dažniausios jų aukos:

  •     Emocionalūs ir per daug atviri žmonės, jie greitai sureguoja ir puikiai atskleidžia savo silpnąsias puses.
  •     Itin jautrūs kitiems, užjaučiantys, norintys padėti taip pat lengvai tampa energijos vampyrų grobiu.
  •     Pagyrūnai, arba itin mėgstantys pagyras. Pasako apie juo ką nors gero – ir jis „vampyro“ rankose (arba iltyse :) ).
  •     Nepasitikintys savimi, nedrąsūs. Jie nedrįsta nutraukti pašnekovo, nors jo kalba pasidaro ir itin nemaloni.
  •     Žmonės, kurie nuolat jaučiasi dėl visko kalti. Juos lengva įtikinti, kad yra atsakingi už tai, kad „vampyras“ blogai jaučiasi, yra suirzęs ar gyvenimas klostosi ne taip. 

Kaip jau minėjau, šie žmonės nežino, kad kitiems kenkia. Galima sakyti jam tiesiai šviesiai, tačiau greičiausiai jis įsižeis ir sureguos taip, kad pajusite nepakeliamą kaltės jausmą. Arba išsigandęs pabėgs – juk buvo ištrauktas į dienos šviesą!

Mintyse sakykite sau „Manęs tai neveikia“ arba „Tai tik tavo nuomonė“. Juk iš tiesų taip ir yra. Tai ne jūs esate kvailas, negražus ar kt., bet tai tik „vampyro“ nuomonė apie jus. Ar ji teisinga – kitas klausimas. Tačiau nepulkite įrodinėti, kad tai netiesa, nes tikėtina, kad „vampyras“ to ir tikisi. Geriau pasakykite: „Taip, aš toks, nepatinka – nebendrauk!“

Tylėjimas – gera energijos apsauga, nes daro žmogų išmintingesniu, bet su viena sąlyga: neturi būti kalbos net mintyse – jokių priekaištų, nuoskriaudų! Kol esame ramūs ir linksmi, vampyrai negali mums įkąsti. Vampyras į jus nukreipia neigiamą energiją, o jūs nereaguojate, jus šypsotės ir juokiatės. Bet jei pradedate nervintis – vadinasi jis savo pasiekė.

Būkite budrūs! Išmokite atpažinti energijos siurbikus, tada venkite jų arba reaguokite atitinkamai! Prisiimkite atsakomybę už savo jausmus ir gyvenimą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://psichologijoscentras.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.11.2017 laikas 17:27 Receptai – Patiekalai Česnakas – baisiausias vėžio priešas
Kinijoje vėžio beveik nėra, kai kada pasitaiko lūpų vėžio atvejų. Kiniečiai kaip profilaktikos priemonę dažnai naudoja česnaką. Česnakas – stiprus antibiotikas. Jame yra jodo druskų, visi vitaminai, eteriniai aliejai....

Skaityti daugiau

15.10.2019 laikas 20:54 Receptai – Patiekalai Skanūs Pusryčiai Per Kelias Minutes
Pateikiu jums greitą ir skanų pusryčių receptą. Blynai yra labai skanūs ir tinkami ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai labai paprasti, tačiau labai sotūs.

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:19 Receptai – Patiekalai Daržovių troškinys su pievagrybiais

Gardžių, sveikų ir lengvai pagaminamų daržovių patiekalų receptai. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau