Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 22

Kaip be vakcinų apsisaugoti nuo gripo?

Kodėl gripo protrūkiai būna, kai vyrauja šaltas klimatas?

Gripo virusas egzistuoja visus metus, ir naujos jo rūšys atsiranda vasarą (ne gripo sezono metu). Tačiau gripo epidemija paprastai pasireiškia spalio - kovo mėnesiais (šiauriniame pusrutulyje). Yra keletas galimų priežasčių, kodėl gripo epidemijos pasireiškia kai vyrauja šaltas oras:

  1. Žmonės daugiau laiko praleidžia patalpose ir taip daugiau kontaktuoja su kitais
  2. Sausas oras išdžiovina kvėpavimo takų gleivinę ir tai sumažina organizmo galimybes pagauti ir sunaikinti virusą ir taip užkirsti jam kelią į organizmą.
  3. Šaltu laikotarpiu virusai išlieka ilgiau (ant durų rankenų ir kitų vietų, kur žmonės dažnai kontaktuoja), bet tai nepaaiškina, kodėl gripo protrūkiai pasireiškia tropinėje klimato juostoje (apie pusiaują).

Kaip be vakcinų apsisaugoti nuo gripo?

Dar viena gripo epidemijų priežastis

Kadangi gripo epidemijos pasireiškia ir šiltose klimato juostose (tropikuose paprastai lietingu laikotarpiu, ir tada saulės būna mažiau, ją blokuoja (UVB spindulius, kurie skatina vitamino D gamybą) debesys). Todėl gripo epidemijos dažniausiai pasireiškia tada, kai UVB spindulių radiacija yra nepakankama. Šalyse, kurios yra aukščiau 35 lygiagretės į šiaurę (tarp jų ir Lietuva) ir į pietus nuo pusiaujo, žiemos mėnesiais ozono sluoksnis ir debesys bei pasikeitęs saulės kampas blokuoja trumpas UVB bangas (280-310nm), kurios reikalingos vitamino D gamybai.

Kaip gaminamas vitaminas D?

Odoje yra cholesterolio darinys (7-dehydrocholesterol). UVB spinduliai (280-320nm ilgio) stimuliuoja odoje esančius receptorius ir tai atidaro vieną iš keturių 7-dehydrocholesterol žiedų ir taip jis paverčiamas į colekalciferolį (vitaminą D3, bet tai dar nėra aktyvi jo forma). Kepenys D3 paverčia į 25 dihydroxy D3 (pridedama viena OH molekulė, bet tai vis dar ne aktyvi vitamino D forma) ir paskutinis žingsnis įvyksta inkstuose, kur 1-α-hydroxylase enzimas 25 hydroxy D3 paverčia į 1,25 dihydroxy D3 (calcitriolis). 1,25 dihydroxy D3 (calcitriolis) yra aktyvi vitamino D forma ir jo gamyba labai griežtai reguliuojama, ir todėl dauguma vitamino  D kraujyje cirkuliuoja kaip 25 ħydroxi D3. 1,25 dihydroxy D3 reguliuoja daugiau nei 1000 genų. Ir vienas iš jų yra makrofagų ląstelės, kurios yra imuninių ląstelių (leukocitų), atakuojančių ir sunaikinančių virusus, rūšis,. Vitaminas D (1,25 dihydroxy D3) įjungia makrofagų genus, kurie reguliuoja antimikrobinių peptidų (natūralių kūno antibiotikų) gamybą. Kaip medicininiai antibiotikai šie peptidai atakuoja ir sunaikina bakterijas, bet skirtingai nuo sintetinių antibiotikų, jie taip pat atakuoja ir sunaikina virusus.

Vitaminas ar hormonas?
Vitaminas D faktiškai yra hormonas, nes ląstelės turi vitamino D receptorius ir prie jų prisijungus vitaminui D įvyksta pokyčiai. Taip vitaminas D dalyvauja įvairių procesų reguliavime ir įtakoja virš tūkstančio genų. Dar vienas argumentas, kad vitaminas D yra hormonas, yra tai, kad jis yra gaminamas organizme, tiesa, reikia pripažinti, kad vitaminą A žmogaus organizmas gali pagaminti iš karotino, taip pat žarnyne esančios bakterijos gamina vitaminą K, B12 ir kai kuriuos kitus.

Vitaminas D (1,25 dihydroxy D3) taip pat reguliuoja genus, kurie apsaugo makrofagus nuo per didelės reakcijos į infekciją ir taip užtikrina, kad nebūtų pagaminta per daug antiuždegiminių agentų - cytokinų, kurie sunaikina ne tik pažeistas ląsteles, bet po to atakuoja ir sveikas. Ir būtent H1N1 virusas (kiaulių gripo) kaip tik ir gali sukelti cytokinų štormą, kuris pasireiškia labai stipria autoimunine reakcija ir gali sukelti mirtį. Vitaminas D (1,25 dihydroxy D3) reguliuoja du svarbius cytokinus (interleukino-2 ir interferon gamma), kurie yra pagrindiniai makrofagai ir cytotoksines T ląstelės atakuojančios sveikus kūno audinius.

1918 m. Epidemija

1918 metų kiaulių gripo pandemija, kuri, kaip yra manoma, buvo sukelta būtent vakcinų, nusinešė 20 milijonų gyvybių ir tarp jų nemažai jaunų sveikų žmonių, kurie dėl labai stiprios autoimuninės reakcijos (citokinų štormo) greitai mirdavo. Autopsijos parodė, kad buvo pažeistas kvėpavimo takų epitelinis audinys, ir, kaip parodė vėlesni tyrimai, tai įvyko būtent nuo makrofagų sukeltos autoimuninės reakcijos į virusą. Ir taip sudirginta imuninė sistema nužudo ne virusą, o sveikus audinius. Viso to būtų galima išvengti, jei organizme būtų pakankamas vitamino D kiekis.

Vakcinų pavojus

Gripo vakcinos yra labai pavojingos ir jos nelabai padeda apsisaugoti nuo gripo, nes šis virusas nuolat keičiasi ir vakcinų gamintojai tik spėlioja, kokia jo versija bus ateinanti sezoną. Dar pavojingesnė yra H1N1 ( kiaulių gripo  vakcina, kurioje yra gyvi patentuoti virusai, gyvsidabris, aliuminis ir Squalene, kuris sukelia įvairias ligas) vakcina. Todėl jokiu būdu neleiskite, kad koks ‘baltas chalatas’ jums šį nuodų kokteilį suleistų. Daug didesnė tikimybė mirti nuo su vakcina gauto viruso, - tereikia prisiminti 1976 metų skiepijimą - nuo vakcinų mirus nemažam skaičiui žmonių teko išmokėti didžiules kompensacijas. Apsaugai nuo tokių nuostolių šį karta farmacijos mafijai buvo duotas neliečiamumas, tai yra, net jei jūsų artimieji nuo vakcinos numirs, tai jūs vakcinos gamintojo į teismą duoti negalėsite. Tikėkimės, kad Lietuvoje per prievartą dar niekas neskiepys, nors tai jau planuojama Amerikoje, Prancūzijoje ir kai kuriose kitose šalyse. Ir vienoje Amerikos valstijoje buvo priimtas įstatymas, kad atsisakius šios vakcinos žmogus bus nuaustas $1000 bauda ir gali net kalėjime atsidurti - štai iki ko priėjo šiuolaikinė medicina ir farmacijos mafija. Plačiau apie vakcinas parašysiu artimiausiu metu. Prieš kurį laiką esu parašęs atskirą straipsnį apie gripo vakcinų pavojų.

Vitamino D trūkumas - viena iš gripo priežasčių?

Dr. J. J. Cannell ir jo kolegos teigia, kad viena iš pagrindinių sezoninio ir kitų gripo protrūkių priežastis yra vitamino D trūkumas. Šiai hipotezei pritaria nemažai kitų gydytojų. Kad vitamino D trūksta daugeliui, žmonių parodė labai daug tyrimų:

http://www.scientificamerican.com

http://www.sciencedaily.com

http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminD/

Vitamino D lygis kraujuje sumažėja žiemos mėnesiais

Vitamino D lygis kraujyje ypač sumažėja žiemos mėnesiais, nes tada UVB spinduliai būna blokuojami arba yra netinkamo ilgio. Ir žmonėms su sumažėjusiu vitamino D kiekiu labai padidėja gripo ir kitų infekcinių bei kvėpavimo takų ligų rizika. Tai yra dėl to , kad imuninė sistema nepagamina pakankamai natūralių antibiotikų (dėl žemo vitamino D lygio, kuris reikalingas aktyvuoti Vitamino D receptorius, skatinančius natūralių antibiotikų gamybą)

Tyrimai rodo, kaip vaikai, kenčiantys nuo rachito (vitamino D trūkumo pasekmė), daug dažniau serga kvėpavimo takų ligomis, tokiomis kaip sloga, nei vaikai gaunantis pakankamai saulės.
Vitaminas D taip pat labai svarbus reguliuojant daug kitų genų, kurie įtakoja vėžio vystymąsi ir gijimą, diabeto riziką, širdies ir kraujagyslių ligų riziką ir t. t.

Vienas tyrimas parodė, kad žmonės gavę vėžio diagnozę vasarą turi didesnę galimybę išgyventi nei diagnozuoti žiemos laikotarpiu.

Vitamino D trūkumas - daugelio ligų priežastis

Pastaruosius 10 metų vitaminas D yra labai tyrinėjamas ir vis daugiau įrodymų, kad tradicinės vitamino D trūkumo ligos, tokios kaip rachitas ir ostemaliacija (suaugusių rachito forma), yra tik paviršinės vitamino D trūkumo pasekmės . Tuberkuliozė, įvairios autoimuninės ligos (išsėtinė sklerozė, lupus (vilkligė), pirmo tipo diabetas, reumatoidinis artritas) siejamos su žemu vitamino D lygiu kraujyje. Vitamino D trūkumas (25-hydroxyvitamin D testas mažiau nei 50ng/ml arba 125 nM/L) taip pat siejamas su padidėjusiu kraujo spaudimu, širdies ir kraujagyslių ligomis, taip pat padidėjusia II tipo diabeto rizika, chroniško nuovargio sindromu, depresijos, sezoninės nuotaikos svyravimais, kataraktomis, nevaisingumu, osteoporoze.

Vitamino D trūkumas - viena iš vėžio priežasčių

Sunkiausios vitamino D pasekmės yra vėžiniai susirgimai. Yra manoma, kad pakankamas vitamino D lygis kraujyje (50-90ng/ml) padėtų išvengti 77% visų vėžio atvejų. Deja, ši informacija nėra naudinga farmacijos kompanijoms ir ji neskelbiama. Bet, kaip parodė vienas tyrimas, vitamino D trūkumas (mažiau nei 20 ng/ml) siejamas su 15 vėžio rūšių.

Padidėjęs mirtingumas žiemą, pagrinde dėl plaučių uždegimo, širdies ligų, taip pat gali būti dėl vitamino D trūkumo. Mirtis nuo gripo sudaro labai mažą procentą, nors gripas taip pat siejamas su vitamino D trūkumų.

Koks vitamino D lygis yra optimalus?

Ekspertai (Vitamin D council) mano, kad optimalus vitamino D (25-hydroxyvitamin D) lygis yra 50-99 ng/ml. Dr. Mercola teigia, kad optimalus rodiklis yra 50-65ng/ml, o gydyti vėžį reikia 65-90ng/ml. Kad išvengtų rachito, vaikams reikia bent 8ng/ml., 20ng/ml reikia užtikrinti prieskydinės liaukos (parathyroid) gaminamą) hormono (PTH arba paratiroidiną) lygį. Prieskydinė liauka yra ant skydliaukės ir ji yra labai svarbi vitamino D (1,25 D3) gamybai. Jos gaminamas  hormonas, paratiroidinas (parathormonas) labai svarbus reguliuojant kalcio metabolizmą ir kaulų mineralizavimą. Reikia bent 34 ng/ml, kad būtų pasiektas kalcio pasisavinimo pikas. Seniems žmonėms neuro - raumenų veikla labai pagerėja, jei vitamino D lygis pakyla iki 50ng/ml.

Žmonės gąsdinami saule

Žmonės yra gąsdinami saule ir visa vėžio pramonė su dermatologais priešakyje skatina žmones teptis nuodingus saulės kremus, kurie ne tik kad blokuoja UVB spindulius, skatinančius vitamino D gamybą, bet yra toksiški ir gali sukelti vėžį. Kad gautume pakankamai vitamino D tarp balandžio ir spalio mėnesių, reikia praleisti apie 20 minučių saulėje tarp 11 ir 14 valandos, kad UVB spinduliai yra optimalaus ilgio ir taip skatina vitamino D gamybą. Reikia apnuoginti pusę kūno. Jei vasaros laikotarpiu gausite pakankamai saulės tai organizmas sukaups vitamino D atsargų žiemos laikotarpiui, kai jo gamyba nevyksta ir tada nereiks papildų. Saulės gaminamo vitamino D skirtingai nuo papildų negalima perdozuoti, nes perteklinis kiekis paverčiamas į neaktyvias formas.
Vartojant papildus (D3 - cholecalciferol) po kurio laiko gerai pasidaryti kraujo testą, nes kartais galima perdozuoti ir tai gali būti pavojinga, kadangi su papildais gaunamo vitamino D organizmas negali paversti į neaktyvias formas. Tačiau perdozavimo rizika yra labai maža ir reikia vartoti labai dideles dozes (50000 tarptautinių vienetų (interational units arba IU (toliau T.V.) keletą mėnesių).

Tiesa, maža dalis žmonių (vienas iš tūkstančio) gali perdozuoti naudodamas ir mažesnes dozes.

Vitamino D gamyba labai sumažėja seniems žmonėms virš 60 metų, nes jų odoje sumažėja 7-dehydrocholesterolio, kuris yra vitamino D pirmtakas, o seni žmonės ir lauke būna mažiau. Todėl seniems žmonėms vitamino D papildai būtų naudingi. Vitaminas D labai svarbus osteoporozės prevencijai ir sumažinti kaulų lūžių riziką (ypač moterims).

Rekomenduojama paros norma per maža?

Šiuo metu daugelyje šalių rekomenduojama vitamino D paros normas yra vos 400 T.V. arba 10 mkg (mikrogramų), 1mg=1000mkg, 1mkg(arba µg)=40T.V. Tačiau tai kai kurių gydytojų ir ekspertų manymu, tiek pakanka tik išvengti rachito ir osteomaliacijos (organinės kaulo matricos mineralizacijos sutrikimas, esant normaliai matricai. Esant osteoporozei, sutrinka ir organinės matricos susidarymas ir jos mineralizacija). Tačiau tokia dozė yra nepakankama užtikrinti gerą nuo vitamino D priklausomų genų veiklą. Tiesa, reikia pasakyti, kad jei žmogus gauna pakankamai saulės, tai jam papildų nereikia. Deja, šiandieną daugelis žmonių labai daug lauko praleidžia uždarose patalpose ir taip organizmas neturi galimybių pasigaminti pakankamai vitamino D ir, kaip rodo tyrimai, daugelis jo stokoja. Kad būtų pasiektas optimalus vitamino D lygis, council ir kai kurie kiti alternatyvios pakraipos gydytojai rekomenduoja gauti 4000-5000 T.V. per dieną. Tiesa, vartojant tokią dozę keletą mėnesių reiktų pasidaryti testą, nes labai nedidelė grupė žmonių (1 iš 1000) gali perdozuoti.

Kiek vitamino pasisavinama būnant saulėje?

Šviesios odos žmonėms apnuoginus bent pusę kūno tarp 11-14val pagaminama 20000 T.V. (norma šiuo metu yra 400 T.V.) vitamino D, ir tada jo gamyba sustabdoma įsijungus savireguliacijos mechanizmui. Tamsiaodžiams reikia saulėje išbūti 6-10 kartų ilgiau, kad pasigamintų tokį patį kiekį vitamino D ir todėl tarp išsivysčiusiose šalyse gyvenančių juodaodžių vitamino D trūkumas labiausiai paplitęs ir taip pat daugiau vėžio atvejų.
Daugelis maisto produktų turi labai mažai vitamino D. Motinos pienas taip pat beveik neturi vitamino D. Vitamino D turi tik riebios žuvys, žuvų taukai ir kai kurie kiti produktai, į kuriuos dažniausiai pridedama sintetinio D2 vitamino.

Vitaminas D saugiau nei gripo vakcinos

Vartoti vitaminą D yra daug saugiau nei skiepytis nuo gripo. Daugelis žmonių galėtų saugiai bent jau trumpą laiką vartoti 10000 T.V. vitamino D. Kad pasiektų 50ng/ml negaunant saulės, reikia vartoti 4000T.V. per dieną ir tai nesukels jokių pašalinių efektų. Kad pasiektų toksinį lygį daugeliui žmonių reiktų suvartoti po 40-50 tūkst. T.V. per keletą mėnesių. Tai sukeltų padidėjusį kalcio kiekį kraujyje (hypercalcemia) ir audinių kalcifikaciją. Tiesa, kai kurie teigia, kad su papildais gaunamas vitaminas D nėra toks efektyvus, kaip paties organizmo pasigaminamas ir net gali būti toksiškas ( Dr. Andreas Moritz).

Ar vitaminas D gali apsaugoti nuo gripo?

Šiuo metų Kanados vyriausybė svarsto vitaminą D kaip vieną iš kiaulių gripo prevencijos priemonių. Indijoje  leidžiamos vienkartinės vitamino D injekcijos (600000T.V.). Manoma, kad reguliarus vitamino D oralinis vartojimas būtų taip pat efektyvus (Dr. Cannell’s Vitamin D Council ).
Buvo atliktas double blind placebo tyrimas, kuriame dalyvavo 208-ios 60 metų ir vyresnės afroamerikietės. Pirmus du metus viena grupė (pusė moterų) gaudavo placebą (aktyvių medžiagų neturinčią kapsulę), o kita 800T.V. vitamino D. Trečius metus vitaminą gaunančiai grupei dozė buvo padidinta iki 2000T.V. Kas tris mėnesius moterys buvo apklausiamos, ar jos sirgo sloga ir gripu. Placebo grupėje 26 moterys (25%) sirgo bent kartą viena iš šių ligų, grupėje, gavusioje 800T.V. sirgo septynios (7%) ir tik viena moteris (mažiau nei 1%), gavusi 2000 T.V., susirgo gripu ar sloga. Tyrimo autoriai daro išvadą, kad vitamino D papildų vartojimas padeda sumažinti gripo ir slogos susirgimo riziką. Reikia pripažinti, kad šis tyrimas buvo gana mažo masto ir būtų įdomų atlikti didelį tyrimą, kur būtų vienai grupei duodama vitamino D injekcija ar reguliariai vartojamos oralinės dozės, o kitai gripo vakcina, bet farmacijos kompanijos nedrįsta rizikuoti savo pelnu, nes greičiausiai rezultatai jiems būtų labai nepalankūs.

Kas dar padėtų apsisaugoti nuo gripo?

  1. Reikia vengti cukraus, pasterizuoto pieno produktų ir kitų blogų produktų. Daugiau apie juos atskirame straipsnyje. Cukrus ir kiti blogi produktai  slopina imuninę sistemą ir taip padidina riziką gauti infekcinę ligą.
  2. Reikia vengti omega 6 riebalinių rūgščių ir kad omega 6 ir 3 santykis būtų ne didesnis nei 3:1, bet dar geriau 2:1 ar net 1:1. Perteklinis omega 6 riebalinių rūgščių vartojimas taip pat labai slopina imuninę sistemą. Todėl reikia vartoti maistą, turintį omega 3 riebalinių rūgščių, kurių gausu linų sėmenų aliejuje, linų sėmenyse, chia sėklose (Salvia hispanica), kanapių aliejuje ir sėklose, žuvų taukuose, graikiškuose riešutuose.
  3. Dar rekomenduojama vartoti geros kokybės multivitaminą. Bet geriausia visus vitaminus ir mineralus gauti su maistu ar iš koncentruotų maisto produktų, tokių kaip spirulina, chlorela, žalumynų milteliai (green powders, Vitamineral Green), bičių žiedadulkės, jūros kopūstai ir kt.
  4. Vengti streso, nes jis yra imuninės sistemos slopintojas.
  5. Geras probiotikas (gerųjų žarnyno bakterijų papildas) yra labai gerai, nes teigiama, kad 50-80% imuninės sistemos priklauso nuo geros žarnyno floros būklės.
  6. Reikia sportuoti, bet saikingai, nes intensyviai sportuojant imuninė sistema bent trumpam susilpnėja, ypač tai jaučiama keletą valandų po intensyvios sportinės veiklos ir tada organizmas yra labiau pažeidžiamas, todėl reikia pasisaugoti.
  7. Reikia gauti pakankamai miego (7-8 val.) ir gero poilsio.
  8. Galima naudoti česnaką ir svogūną, kurie turi antivirusinių savybių. Dar galima pasidaryti česnako tinktūrą. Reikia supjaustytą česnaką užpilti geros kokybės degtine ar 100% spiritu. Reikia užpilti taip, kad visas česnakas būtų apsemtas ir dar ketvirtadalis viršaus. Geriausia pradėti ruošti esant jaunam mėnuliui ir  palaikyti bent 2 savaites vėsioje tamsioje vietoje ir po to nusunkti skystį. Įspėju, kad kvapas būna labai stiprus, taip pat sunkiant geriau naudoti gumines pirštines, nes galima net rankų odą nusideginti. Pradėti naudoti nuo vieno lašo į truputį vandens ir geriausia gerti iš ryto ant tuščio skrandžio, o jei jautrus skrandis, tai tada 20-30min po valgio arba dar galima tiesiog lašinti po liežuviu, kad pasisavintų per poliežuvinę liauką. Didinant po vieną lašą per dieną reiktų pasiekti dozę iki 15 lašų ir pavartojus kurį laiką pamažu mažinant nutraukti. Teigiama, kad tai padeda išvalyti kraujagysles ir naudinga nuo kitų ligų. Bet noriu įspėti, kad didelis kiekis ir dažnas česnako vartojimas gali sunaikinti žarnyno florą. Taip pat česnakas turi kai kurių toksiškų medžiagų, kurios gali turėti priešingą efektą.
  9. Dr. Christopher rekomenduoja susirgus gripu vartoti po 16 skiltelių česnako per dieną. Profilaktikai pataria valgyti po keturias skilteles per dieną. Nepaisant to, po tiek daug ilgą laiką vartoti česnako nereiktų. Stiprų česnako skoniui sumažinti patarčiau vartoti su trupučiu geros kokybės aliejaus, tokiu kaip linų sėmenų, kanapių, alyvuogių, kokoso riešutų.
  10. Dar labai gerai oregano (raudonėlio) aliejus, taip pat holy basil, alyvuogių lapų ekstraktas
  11. Yra toks MMS ( miracle mineral supplement, nemaišyti su MSM (methyl sulfony methane). Teigiama, kad jis gali sunaikinti bet kokį virusą. Taip  pat su MMS gydo daugelį kitų ligų tarp jų net vėžį, išsėtinę sklerozę ir kt. Jį galima parsisiųsti.
  12. Oxy silver ir kitos sidabro formos taip pat naudojamos, tik reikia, kad būtų pakankamo stiprumo. Tačiau nuolat sidabro vartoti nereikėtų, nes jis naikina žarnyno florą. Todėl geriau jį naudoti tik susirgus kokia virusine ar infekcine liga. Pora gana gerų produktų yra Oxy siler ir Supernatural silver. Ekstremalios situacijos (gripo) atveju, manau, gerai turėti MMS, sidabrą, oregano aliejaus ar kokį kitą natūralų priešnuodį.
  13. Eteriniai aliejai taip pat naudingi, ypač arbatmedžio (tea tree), eukaliptų ir kt. Arbatmedžio aliejus turi antiseptinių, baktericidinių, antivirusinių, priešgrybelinių savybių, stimuliuoja nervų sistemą. Reikia paimti 1-2 lašus arbatmedžių eterinio aliejaus, įlašinti į indą karšto vandens, apsigaubti rankšluosčiu ir 5-6 min. kuo giliau kvėpuoti. Būti užsimerkus. Labai geri rezultatai bronchito, slogos, ir kitų su kvėpavimo takais susijusių bėdų gydymui. Tik reikia pasitikrinti, ar nesate tam aliejui alergiškas. Gripo pandemijos atveju arbatmedžio aliejus būtų pigi ir efektyvi apsaugos priemonė be pašalinių efektų. (Informacija apie arbatmedžio aliejų pateikė viena šio blogo skaitytojų ir todėl jai noriu padėkoti už šį paprastą metodą).
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 14:54 Receptai – Patiekalai Džiovinti abrikosai gydo širdies, inkstų ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Inkstų ligos. Ingredientai: Džiovinti abrikosai.

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:19 Receptai – Patiekalai Mėsos tefteliai su padažu

Mėsos teftelių receptas. Mėsos teftelius užpilame padažu ir troškiname ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Skanaus!

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 20:44 Receptai – Patiekalai Purūs kefyriniai paplotėliai
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau