Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Gruodžio » 8

Kaip grūdintis, kad būtume sveiki?

Sakoma, kad grūdintis sveika. Vieni, norėdami sustiprinti imuninę sistemą, lipa į eketę, kiti prausiasi tik su šaltu vandeniu arba kiekvieną laisvą valandėlę išnaudoja pasivaikščiojimams ar darbui gryname ore. Dar kiti teigia, kad norint išvengti ligų, reikia tiesiog valgyti daugiau vaisių, daržovių ir gerti žuvų taukus. Grūdinimosi būdų yra daug ir įvairių. Tačiau tai, ar jie bus veiksmingi priklauso nuo individualių asmens savybių.

Grūdintis padeda oras, vanduo ir saulė. Sakoma, kad geriausia pradėti grūdintis pavasarį, bet galima tai pradėti daryti visada. Šaltuoju metų laiku grūdintis reikėtų pamažu ir iš pradžių nesirinkti drastiškų grūdinimosi būdų. Grūdintis galima pradėti nuo apsitrynimų su šaltame vandenyje suvilgytu rankšluosčiu, apsipylimų vėsiu vandeniu, prausimosi po šaltu dušu, maudymosi šaltame vandenyje ir braidymu po balas, rasą, sniegą, gulėjimu vėsaus vandens voniose. Rekomenduojamas kontrastinis dušas, kai iš pradžių prausiamasi po šilto vandens srove ir baigiama prausti po šaltu vandeniu.

Kaip grūdintis, kad būtume sveiki?

Šaltis stiprina imuninę sistemą. D. Britanijos tyrimai parodė, kad tų, kurie kasdien prausiasi po šaltu dušu organizme baltųjų kraujo kūnelių, kovojančių su ligomis, yra daugiau negu tų, kurie prausiasi po šiltu dušu. D. Britanijos trombozės tyrimų institutas aiškina, kad kūnas pats bando sušilti, prausiantis po šaltu dušu arba po jo, pagreitina medžiagų apykaitą ir suaktyvina imuninę sistemą, todėl organizmas pagamina daugiau baltųjų kraujo kūnelių. O vokiečių tyrimai parodė, kad maudytis eketėje yra labai geras grūdinimosi būdas, nes tai padeda organizmui sumažinti oksidacinį stresą.

Pagulėti šalto vandens vonioje rekomenduojama sportininkams, ypač ilgų distancijų bėgikams, nes šaltis mažina tinimą ir audinių pažeidimus.

Šaltis gerina vyrų vaisingumą. Štai kodėl geriau praustis po šalto, o ne šilto vandens srove. Šiluma stabdo spermatozoidų dauginimąsi. Juokaujama, kad šiltos vonios gali būti kaip kontracepcijos priemonė vyrams. Tikriausiai supratote, kad ja pasitikėti 100 % nereikėtų. Iš tikrųjų IV amžiuje prieš Kristų vyrai, kurie nenorėdavo daugiau susilaukti vaikų, sėklides panardindavo į karštą vandenį (maždaug 46,7°) kiekvieną naktį, tris savaites, kad žūtų spermatozoidai. Manoma, kad tokia „kontracepcijos priemonė“ užtikrindavo apsaugą nuo nėštumo pusei metų. Tačiau taip eksperimentuoti šiuolaikiniams vyrams nereikėtų. Tuo labiau, kad trūksta ir patikimų mokslinių tyrimų, patvirtinančių, kad šaltas vanduo turi priešingą poveikį.

Maudynių šaltame vandenyje rekomenduojama vengti tiems, kurie turi aukštą kraujo spaudimą. Žema temperatūra (šaltas vanduo) sutraukia kraujagysles. Todėl kraujo spaudimas dar labiau pakyla, nes reikia dar didesnio spaudimo, kad kraujas galėtų laisvai tekėti kraujagyslėmis.

sveikatos patarimai prie kavos

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 20:38 Receptai – Patiekalai Varškės keksas prie arbatos

Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame. Masę sudedame į kepimo fo...

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gripo
Gripas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo gripo, gripas, gripo gydymas, gripo receptai, vaistažolės gripui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

21.09.2019 laikas 14:39 Receptai – Patiekalai Pieniškos dešrelės bulvių tešloje

Tai nuostabi vakarienė, svečiams atradimas, jei jie netikėtai užsuks pas jus. Galimas dalykas, jums šis patiekalas bus antras iš mėgstamiausių patiekalų, po kiaušinienės. Žinoma, čia tik idėja, galite į bulves įdėti įvairius pr...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau