Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Kovo » 29

Kaip išvengti avitaminozės?

Kuo gresia vitaminų trūkumas organizme, pagal kokius požymius galima pažinti avitaminozę ir kaip galima išvengti pavasarinio negalavimo.

Pagal kokius požymius atpažįstama pavasario avitaminozė

Avitaminozė dažnai kyla dėl nesubalansuotos mitybos žiemos periodu. Kaip taisyklė ilgalaikis kažkokio vitamino trūkumas gali iššaukti sutrikimus toje organizmo srityje, už kurio sėkmingą veiklą jis atsakingas, na o maistas, kuriame trūksta viso vitaminų komplekso – prie funkcinių sutrikimų visumoje.

Avitaminozė

Kuo gresia vitaminų trūkumas:

  • Vitamino A trūkumas iššaukia odos audinių blyškumą ir nusausėjimą, ašarojimą ir regėjimo sutrikimus.
  • Vitamino B1 trūkumas – migrenos priepuolius ir žarnyno veiklos sutrikimus.
  • B2 vitamino trūkumas iššaukia – medžiagų apykaitos procesų sutrikimus.
  • Ilgalaikis B12 vitamino trūkumas – apskritai gali iššaukti nevaisingumą moterims.
  • Su B6 vitaminu susijusi mūsų psichoemocinė būsena.
  • Vitamino C trūkumas iššaukia visą eilę sveikatos sutrikimų, pradedant dantenų kraujavimu ir baigiant neatsparumu ligoms bei ilgalaikiu žaizdų gijimu.
  • Lūžinėjantys nagai ir sausi plaukai tiesiog prašosi vitamino D.
  • Folio rūgštis labai svarbi būsimoms mamytėms, kadangi ji vaidina svarbų vaidmenį teisingam kūdikio vystymuisi. Vitamino K trūkumas gali iššaukti kraujagyslių elastingumo sumažėjimą ir hipokoaguliaciją.
  • Vitamino H trūkumas – iššaukia apetito netekimą, depresiją ir apatiją.

Kaip išvengti avitaminozės?

Egzistuoja keletas efektyvių priemonių, kuriomis galima nesunkiai išvengti šio sezoninio organizmo sutrikimo. Pirmiausia, žinoma, tai pilnavertis, įvairus ir subalansuotas maitinimasis.

Suprantama, jog žiemos-pavasario periodu sudėtinga rasti kai kurių vaisių ir daržovių, kuriuose pakanka reikalingų vitaminų, – dažniausiai tai bus dirbtinėmis sąlygomis išauginti ir daugeliu atvejų nenaudingi produktai.

Tačiau yra ir universalūs receptai pavasarinės avitaminozės profilaktikai. Tokie patiekalai, kaip barščiai, vinegretas, kopūstų salotos su obuoliais ir morkomis, keptas moliūgas, jūrinės virtos ar troškintos žuvys, džiovintų vaisių kompotai, pomidorų sultys, sėlenos, ir kasdienis sudygusių kviečių žiupsnis padės susidoroti su vitaminų trūkumu.

O dar, būtini pasivaikščiojimai, jūsų mėgstami relaksacijos būdai, apsilankymai treniruočių salėje ar baseine, – visada padės išlaikyti gerą fizinę formą, nuotaiką ir organizmo fizinį pasirengimą atsilaikyti prieš pavasarinę avitaminozę.

Žinoma, pavasarinės avitaminozės galima išvengti vartojant polivitaminų kompleksus. Tačiau, jei nėra aštrios būtinybės vartoti cheminius produktus, kodėl gi nesinaudoti gamtos sukurtais natūraliais būdais ir priemonėmis, kurių galimybės mūsų organizmui labiau priimtinos, nors ir neturi tokio greito poveikio.

Infa.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.09.2018 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams
Kojų skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams, Kojų skausmai, kojų skausmas, kojos, kojų gydymas, receptai kojoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis va...

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 06:57 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kokliušo
Kokliušas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kokliušo, kokliušas, kokliušo gydymas, receptai kokliušas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 15:11 Receptai – Patiekalai Oriniai varškėčiai su grietine orkaitėje: tiesiog stebuklingas skonis!

Sumaišome varškę su vanilinu, cukrumi ir kiaušiniais. Paskui dedame manus, grietinę ir kepimo miltelius. Viską permaišome iki vienalytės masės. Dedame tešlą į formeles ir kepame 180-200 laipsnių temperatūroje pusę valandos. Ata...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau