Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 8

Kaip vitaminas C mažina kraujo spaudimą?

Ne vienas žmogus kenčia nuo padidėjusio kraujo spaudimo. Vienas metaanalitinis (apžvelgiami anksčiau publikuoti tyrimai ir tada analizuojama, ar vaistas ar kitas produktas/metodas yra naudingas ar ne) tyrimas tyrė vitamino C naudą mažinant kraujo spaudimą. Šio tyrimo rezultatai (duomenys buvo paimti iš 29-ių anksčiau atliktų klinikinių tyrimų) rodo, kad vitamino C naudojimas padidėjusį sistolinį (viršutinį) kraujo spaudimą vidutiniškai sumažino beveik 5-iais mmHg. Tai neatrodo daug, bet net ir dauguma kraujo spaudimą mažinančių vaistų duoda ne ką geresnius rezultatus. Bet skirtingai nuo vitamino C, vaistai turi pašalinių efektų. Taip pat svarbus žodis ”vidutiniškai”, nes vienam gali sumažėti 10 mmHg, kitam iš viso nesumažėti. Nepaisant to, pamėginti tikrai galite. Bet net ir toks nedidelis sumažinimas turi didelę įtaka širdies, kraujagyslių ir inkstų būklei ir mirtingumo rizikai.

Vitaminas C sumažina kraujo spaudimą

Kiek reikia naudoti vitamino C, kad sumažinti kraujo spaudimą 5 mmHg?

Šiame meta tyrime apžvelgtuose klinikiniuose tyrimuose vitamino C dozė skyrėsi pradedant nuo 60 mg per dieną ir baigiant 4000mg per dieną. Vidurinė dozė (median) buvo 500 mg per dieną. Vidurinė dozė, kuri skiriasi nuo vidutinės tuo, kad ji gaunama surikiavus visas dozes, nuo mažiausios iki didžiausios ir po to žiūrima, kur yra vidurys. Taip sumažinama ekstremalių nukrypimų įtaka.

Tad jei jums yra padidėjęs kraujo spaudimas, galite vartoti vitaminą C. Patarčiau vartoti bent 1 gramą (1000 mg) per dieną, nes kai kuriuose tyrimuose buvo naudojama 4000 mg per dieną. Geriau vartoti vitaminą C, išgautą iš natūralių šaltinių, tokių kaip camu camu uogų. Arba bent jau buffered L-ascarobate.

Valgant daug vaisių ir daržovių 1000 mg galima pasiekti iš maisto, bet, žinoma, tada reikia suvalgyti kokį 10 apelsinų ir taip pat valgyti daug kito augalinio maisto. Aš asmeniškai beveik kiekvieną dieną su maistu gaunu virš 1000 mg vitamino C. Ir su maistu gaunant daug vitamino C efektas būtų didesnis, nes tuo pačiu žmogus valgytų daug augalinio maisto, kuris, kaip sakiau, bene geriausias metodas sumažinti kraujo spaudimą ir išgydyti kitas širdies ir kraujagyslių ligas.

Kaip vitaminas C mažina kraujo spaudimą?

Vitaminas C stimuliuoja azoto oksido gamybą (NO - nitric oxide), kuris po to atpalaiduoja kraujagysles ir taip sumažina kraujo spaudimą. Taip pat trumpalaikiai tyrimai rodo, kad vitaminas C pagerina kraujagyslių epitelinio audinio funkciją. Kraujagyslių epitelinio audinio elastingumas yra labai svarbus kraujagyslių būklės rodiklis.

Vitaminas C taip pat naudingas esant vėžiui, uždegiminėms ligoms, infekcijoms, diabetui, padidėjusiam kraujo krešumui ir kt.

Straipsnis parengtas pagal:

Juraschek et al. (2011) Effects of vitamin C supplementation on blood pressure: a meta-analysis of randomized controlled trials. American Journal of Clinical Nutrition. 95 (5), 1079-1088.

Straipsnio autorius:
Andy Jaksevičius, BSc Nutrition
Tai yra asmeninė autoriaus nuomonė, už straipsnio turinį ir kalbą Paranormal.lt portalas neatsako.
 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.11.2019 laikas 20:29 Receptai – Patiekalai Avižiniai sausainiai su bananais ir šokoladu

Dubenyje sumaišykite avižų dribsnius, smulkintus riešutus, kokosų drožles, visas sėklas, smulkiais gabaliukais smulkintą šokoladą, razinas, cinamoną, cukrų ir žiupsnį druskos. Atskirame inde šakute sutrinkite bananą. Įmuškite k...

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:34 Receptai – Patiekalai Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Aliejuje kepti bulvių kukuliukai. Skanaus!

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Kvapnūs varškėčiai su apelsino žievele
Gaminame. Varškėčiai su apelsino žievele Varškę dedame į dubenį. Įmušame kiaušinį. Beriame miltus, cukrų, druską ir apelsino žievelę. Visus ingredientus išmaišome, išminkome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau