Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Konspirologija, Gandai » 2015 » Liepos » 8

Kalbanti Barbė – naujas etapas špionaže

Amerikoje sparčiai populiarėja elektroninės prekės, kurios gali atkurti savo šeimininkų kalbą. Iš pirmo žvilgsnio nekalti daiktai, kurių gamyboje panaudoti naujausi aukštųjų technologijų pasiekimai, gali tapti globalinio masto žmonių sekimo įrankiais. Kalba eina apie tokius daiktus, kaip, pavyzdžiui, vaikiški žaislai. Robotai-pagalbininkai ir personaliniai padėjėjai. Įsigydami tokius „technikos stebuklus“, patys to neįtardami, galite atsidurti šnipų taikiklyje. – rašo Amerikos spauda.

Pastaruoju metu sparčiai populiarėja automatai, skirti buitiniam naudojimui, kurie moka „bendrauti“ su savo šeimininkais. Bent jau suvokti žmogaus kalbą ir ją įrašyti. Tačiau kaip tik šios nekaltos funkcijos ir atveria naujas visuotinio sekimo perspektyvas. – apie tai rašo leidinys BusinessInsider.

Žmogaus teisių sunerimę dėl to, kad į kasdieninį gyvenimą ateina vis daugiau technologijų, galinčių suteikti galimybę spec. tarnyboms sekti žmones. Šiuolaikiniai įrenginiai, tokie kaip išmanieji telefonai, televizoriai ir netgi vaikiški žaislai yra aprūpinti kalbos atpažinimo ir įrašymo funkcijomis. O tai – dar vienas būdas pildyti duomenų bazes ir rinkti informaciją apie milijonus žmonių, – teigia BusinessInsider žurnalistai.

Kaip pavyzdį leidinys pateikia naujausią žymiosios lėlės Barbės versiją, pavadintą Hello Barbie. Ji turi mikrofoną, skirtą įrašymui, garsiakalbius ir pajungta prie Wi-Fi tinklo. Vaikas gali užduoti žaislui bet kokį klausimą. Paskui jo replika atpažįstama ir audio failas persiunčiamas į specialų kompanijos serverį, kur jis analizuojamas, o tada kompiuteris parenka atsakymą, kurį ir atkuria žaislas.

Ir nėra jokių įrodymų, kad vaikiškos užklausos po apdorojimo ištrinamos ir kad iš jų nesudaroma kokia nors duomenų bazė.

„Protingų“ įrenginių su balso atpažinimo funkcija skaičius paskutiniu metu vis didėja.

Tačiau drauge su augančiu šių prekių populiarumu įsibėgėja ir diskusijos apie leistinas įsibrovimo į asmeninį žmogaus gyvenimą ribas. Tarkime, jei robotas-pagalbininkas taps buitinio smurto liudininku – ar turi jis kreiptis į policiją? Ar suteiks jis suaugusiems informaciją apie tai, kad vaikas, tarkime, rūko ar pavartojo narkotikus? Ar galės policija ar spec. tarnybos sekti konkretaus piliečio užklausas ir judėjimo žemėlapį, paprasčiausiai nuskaitydami duomenis, pasiklausytus per žaislus ir perduotus į bazę.

Paaiškėjo, kad JAV Justicijos ministerija, su sekimo kamerų pagalba, kelis metus stebėjo automobilių judėjimą po visą šalį. Sekimo tikslas buvo sukurti vieningą transporto priemonių bazę, skirtą JAV Kovos su narkotikais valdybai. Ir visgi daug politikų šalyje jau sukritikavo šią programą dėl žmonių asmeninio gyvenimo neliečiamumo pažeidimo.

Leidinio nuomone, įsigydami „technikos stebuklus“, žmonės nevalingai atsiduria šnipų akiratyje.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://russian.rt.com

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.07.2019 laikas 07:08 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis
Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis. Svogūną pjaustome labai smulkiai, morką tarkuojame smulkia tarka. Šviežias petražoles arba krapus taip pat smulkiname. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 10:02 Receptai – Patiekalai Kiaulienos muštiniai
Kiaušinius išplakame dubenėlyje. Imame muštą kiaulieną, apvoliojame džiūvėsėliuose, merkiame į kiaušinį ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Jeigu norite, kad kiaulienos muštiniai būtų storesni, paniruokite du kartus. ...

Skaityti daugiau

21.07.2019 laikas 15:19 Receptai – Patiekalai Skanūs kotletai be gramo mėsos. Paprasta, bet kaip skanu!

Avižiniai kotletai. Tokie kotletai gaminami be mėsos, bet tikrai galiu pasakyti, kad jie yra labai skanūs. Paprasta juo gaminti, išeina švelnūs, sotūs su traškia plutele.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau