Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Ligos, Mutacijos » 2015 » Liepos » 18

Kazachstano kaimelio paslaptingos miego ligos priežastis įminta

Atokaus Kazachstano kaimelio, kuriame žmonės kenčia nuo paslaptingos miego ligos, švelnaus būdo pensininkai ima keiktis, o vyrai patiria neįprastai stiprų geismą, mįslė galiausiai įminta, rašo „The Daily Mail“.

Trejus metus Kalachio kaimelio,  praminto „miego slėniu“, gyventojai niekaip negalėjo suprasti, kodėl jie staiga užmiega dviem dienoms.

Maža to, žmones, o ypač vaikus, šiame kaimelyje apninka keistos haliucinacijos. Viena mergaitė savo motinos veide išvydo dramblio straublį, o kitas berniukas regėjo arklius ir lemputes, kurios sukosi aplink jo galvą.

Vyrai šiame kaimelyje pabunda po miego, kuris trunka nuo 12 valandų iki šešių dienų, ir nenumaldomai trokšta seksualinio pasitenkinimo. Tokia būsena gali trukti net iki mėnesio.

„Gydytojai juokiasi, o seselės drovisi, kai mato mūsų kaimelio vyrus, apimtus tokios būsenos“, – sakė viena moteris, kurios vyras taip pat

tapo šio reiškinio „auka“.

Kaltos urano kasyklos

Šie keisti simptomai nuo 2012 metų pasireiškė net 160 miestelio gyventojų. Žinomi šalutiniai šios būsenos reiškiniai yra galvos skausmas ir atminties praradimas.

Bet panašu, kad jau ilgą laiką Kalachio gyventojus kamuojanti mįslė galiausiai įminta.

Pasirodo, kad šios būsenos kaltininkas yra apleistos sovietmečio laikų urano kasyklos, virš kurių kaimelis yra įsikūręs. Kasyklos skleidžia didelį kiekį anglies monoksido, kuris nuodija Kalachio žmones.

„Paslaptingos miego ligos priežastis buvo nustatyta. Atlikę daugybę medicininių patikrinimų, mūsų medikai patvirtino, kad dėl miego epidemijos Kalachio kaime yra kaltas anglies monoksidas“, – sakė Kazachstano viceprezidentas Berdybekas Saparbajevas.

Jo teigimu, tuomet, kai anglies monoksido ir angliavandenilio kiekis kaime padidėjo, sumažėjo deguonies lygis.

Tyrimai, kuriuos atskirai atliko Prahos ir Maskvos ekspertai, parodė, jog Kalachio kaimelyje anglies monoksido kiekis ore net dešimt kartų viršija normą.

Rusijos mokslininkas Leonidas Rikhvanovas dėl aukšto anglies monoksido lygio taip pat apkaltino pleistas urano kasyklas. Bet, jo manymu, anglies monoksido lygis pakilo tuomet, kai kasyklos prisipildė vandens.

„Mano versija  vienintelė iš tikrųjų paaiškina, kas ten vyksta“, – teigė jis.

„Paprastai pasakius, kai urano kasyklos buvo apleistos, jas ėmė semti gruntiniai vandenys. Šie vandenys išspaudžia radoną ir kitas inertines dujas, kurios būna išlaisvinamos, kai irsta uranas.

Tuomet šios dujos pro plyšius grunte kyla į paviršių. Jos gali kauptis rūsiuose“, – dėstė L.Rikhvanovas.

Gyventojai evakuojami

Dabar priežastis jau žinoma. Todėl Kalachio kaimelio, kuris yra už 250 mylių (450 km) nuo Rusijos sienos, ir gretimo „vaiduoklių miesto“ Krasnogorsko gyventojai yra evakuojami. Valstybė rūpinasi, kad visi žmonės, atvykę į naują vietą, turėtų kur gyventi.

Šio metu perkraustytos jau 68 iš 223 šeimų. Likusieji turėtų būti perkelti iki metų pabaigos.

Kaimelio žmonės ėmė nerimauti tuomet, kai niekas negalėjo suprasti, kodėl gyventojai staiga tampa lyg „vaikštantys numirėliai“.

Viena fotožurnalistė, praleidusi Kalachyje  naktį, pasakojo, jog vaikai ten mato, kaip jų mamoms kaktoje išdygsta akys.

Ji taip pat sakė, jog malonaus būdo pensininkai kaimelyje medicinos seseles imdavo įžeidinėti riebiais keiksmažodžiais.

Moterys ir merginos pasakojo, jog jų vyrai nugrimzdavo į gilų snaudulį, kuris trukdavo nuo 12 valandų iki šešių dienų, o pabudę nenumaldomai trokšdavo seksualinio pasitenkinimo.

Miestelyje pasireikšdavo ir kitų keistų simptomų. Pavyzdžiui, kai kurie prarasdavo gebėjimą kontroliuoti šlapimo pūslę.

Kiti imdavo švaistytis skambiais pasakymais. Nutikimų būta visokių. Vienas vyriškis, kuris buvo žinomas dėl nepriekaištingų savo manierų, ėmė žarstytis bjauriais įžeidinėjimais.

Kitas vyrukas, apimtas Kalachio mieguistumo būsenos, staiga pašoko iš lovos ir suriko nacių pasveikinimą. Tuo tarpu 60 metų vyras ėmė įsivaizduoti esąs gaidys, ir pradėjo atitinkamai elgtis.

Sąmokslo teorijų šalininkai įtikėjo, jog miestelio gyventojai sąmoningai buvo nuodijami nekilnojamojo turto plėtotojų. Esą šie norėjo, kad kaimelis išsikeltų, nes ten neva esanti vertinga aukso gysla.

Atsirado ir žmogus,  galvojantis, jog keista miestelį apėmusi būsena yra ateivių darbas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sergant onkologinėmis ligomis

Onkologinės ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai sergant onkologinėmis ligomis, receptai nuo onkologijos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

12.12.2018 laikas 09:52 Receptai – Patiekalai Kokie augalai vartotini menopauzės metu?

Klausimas. Kokius augalus, turinčius fitoestrogenų, patariama gerti menopauzės metu? Ar tiesa, kad tam visai netinka nakvišų aliejus? Roma, 56 m.

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau